torstai 22. joulukuuta 2011

Ihanaa Joulua!

Muutamat treenikerrat jäänyt tänne kirjaamatta, mutta ei anneta sen häiritä vaan nautitaan Joulun rauhasta ♥

Oikein ihanaa Joulua kaikille!


Ensi jouluksi haluan opetella tekemään hienon kortin. Nyt tämä on vain tämmöinen "lisää tekstiä kuvaan" - tylillä tehty. Ystävillä on aivan ihania joulukortteja ja haluan myös oppia tekemään sellaisia!

maanantai 12. joulukuuta 2011

Gimmalle triplanolla, FI AVA-titteli sekä arvokisatulokset kasassa :-)

Huh, mikä päivä lauantaina! Gimma tekas triplanollaan ja sai SERTin, jonka myötä tuli agilityvalioksi. Myös arvokisanollat on nyt kasassa. Gimma pääsee ensimmäisiin karsintoihinsa ensi kesänä. Ihanaa!! En ihan vieläkään voi käsittää, että onnistuttiin tekemään kolme nollaa. En ole ikinä, millään mun koiralla, onnistunut tuota tekemään. Ja nyt sitten Gimman kanssa onnistui, vaikka ei tosiaankaan ole kovin kovasti sen kanssa nollia onnistuttu tekemään. Olipa aika mahtava olo kisojen jälkeen :-).

Toki joka radalla oli jotain pientä, mitä olisi voitu tehdä paremmin, mutta ne ei kyllä haittaa tippaakaan. Suurin osa radoista sujui kuitenkin juuri niin kuin olin ajatellut. Gimma on alkanut edetä melkein kuin ajatus. Eikä tarvitse enää pelätä sen kanssa kieltoja kuten alkutaipaleella. Gimman kanssa on oikea nautinto mennä ♥

En nyt tarkempaa analyysia kirjoittele Gimman radoista. Video kertoo enemmän kuin sanat :-)

Kuva: Anki Molander

Taisin vielä leijailla jossain pilvissä Mimmin ratojen aikana, joten sen kanssa ei kovin hyvin kisat mennyt. Ensimmäisellä radalla Mimmi ei pysähtynyt puomilla, loikkasi jopa kontaktin yli :-O. Tuota mietin sitten tovin ja harmittelin kun en huomannut palauttaa. Yksi rima myös tipahti aika pian kontaktivirheen jälkeen. En ihan keskittynyt tuossa vaiheessa. Loppurata ihan hyvä.

Hyppärillä saatiin kuin ihmeen kaupalla nolla aikaiseksi. Pientä ehtimisongelmaa suoran putken pakkovalssissa ja lopussa takaakierto-päällejuoksujen kanssa sekä loppusuoran (suora putki - hyppy) kanssa. Mimmi oli jo tulossa viimeisen hypyn ohi, mutta kääntyi kuin kääntyikin vielä hypylle. Nolla ja toinen sija.

Viimeinen rata 10. Kääntyi suoralta putkelta väärään suuntaan, jonka seurauksena tuli seuraavan hypyn ohi. En kyllä tajua, miksi kääntyi noin. En löytänyt videoltakaan syytä. Tilastotappio ehkä :-D. Nyt otettiin puomin kontakti kunnolla. Pituudella onnistunut sivuirrotus. Tää oli kyllä aika vau! :-) Toiseksiviimeinen rima vielä alas kun päätin kokeilla ehdinkö sinne tekemään valssin. Ehdin, mutta sillä seurauksella, että valssin jälkeinen rima tipahti kun en pystynyt pyörimisen jälkeen ohjaamana kunnolla.

Kuva: Anki Molander

Mukava oli kisata jälleen Seinäjoen Wall Sport areenalla. Kisapaikka sai lisää hyviä muistoja aikaiseksi :-).

Ai niin, tuomarina makseilla joka radalla ja mineillä ensimmäisellä radalla oli Kari Jalonen. Minien muut radat olivat Johanna Nybergin käsialaa. Varsinkin Jalosen radoista tykkäsin kovasti. Johannan radat oli vähän erilaiset, mutta eipä niissäkään mitään vikaa ollut.

maanantai 5. joulukuuta 2011

Ihana vapaapäivä!

Pikku pakkanen, ihan vähän jotain lumen tapaista maassa ja vapaapäivä :-). Niin siistiä päästä valoisan aikaan lenkille! Tehtiinkin tavallista pidempi lenkki. Sports Trackerillä olen matkoja mittaillut ja katsellut karttaa, missä olen kävellyt. Ihan mahvata ohjelma kyllä! Puhelinkin piti tuota varten vaihtaa :-D. Nyt näyttää siltä, että mulla on paljon tutkimatonta metsää vielä jäljellä ihan pikku heinikkoalueen takana. Olen aiemminkin ajatellut, että siellä puolella pitäisi käydä, mutta en ole uskaltanut kun ajattelin, että ajaudun kuitenkin jonkin talon pihalle. Nyt kun näen google mapsin kautta kartan niin eipä tuolla ole vaaraa ihan heti pihaan eksymisestä. Siispä huomenna suunnataan uusiin maisemiin, jos vaan säät suosii. Sateella tyydyn tuttuihin ja turvallisiin reitteihin :-P

Pari kännykkäkuvaa tältä päivältä kun alkaa jo ihan pikkuisen hämärtää. Oikeasti taivas oli paljon hienomman näköinen kuin näissä kuvissa. Oikea nautinto ♥

Myöhäisillan treenit keskiviikkona

Laahaa taas kirjoitukset... Ja ihan sen takia, että töissä ei tällä hetkellä ehdi enkä kotona sitten enää jaksa.

Pääsin viime keskiviikkona Pawsin hallille treenaamaan Ninan sijaan kun Ronjalla on juoksu. Olikin ensimmäinen kerta kun treenasin siellä koko kentällä enkä vain puolikkaalla. Mukana mulla oli siis vain Gimma. Ajattelin ottaa sen mukaan kun ei päässyt Pietarsaaressa kisaamaan. Katsotaan muistanko enää yhtään mitään radasta kun ei ole ratapiirrostakaan... Kiitos taas Tuovilan suuntaan mukavasta treeniradasta :-)

Pimeä putkikulma löytyi tosi hienosti. Puolen vaihto putken edessä ja sen jälkeiselle hypylle valssi myöhässä, joten valui. Myös seuraava valssi töksähti kun menin vähän liikaa siinä mukaan. Ihan kohtalaisen hyvin tuo siis meni heti, mutta mä halusin tehdä ne pienillä käännöksillä. Ja kyllähän se lopulta onnistui. Putkelta Gimma tulee sen verran lujaa, että sitä pitää jarrutta tosi paljon aikaisemmin kuin tavallisesti. Seuraava valssi onnistui kun vaan lähetin hypyllä enkä liikkunut (juurikaan liikkunut) hypylle päin. Aika vau!

Puomille ohjatessa olisi ollut järkevää mennä puomin vasenta puolta, mutta päätin nyt mennä oikeaa puolta ja tehdä puomin edessä päällejuoksun. En ihan uskonut, että se onnistuu kun ei tuota ole taidettu koskaan treenata, mutta niin vaan meni hienosti :-). Itse puomikin tosi jees vauhdiltaan. Aa:lta koitin ensin niin, että lähetin putkeen ja leijeröin pussin ja menin ohjaamaan jatkohypyt. Olin liian hidas ja Gimma kääntyi putkelta mua kohden, josta sen kuitenkin sain oikealle hypylle. Jouduin vaan sen verran "huiskaisemaan" sinne, että liiteli aika kauas. Kääntyi kuitenkin mukaan ja siitä seuraavalle hypylle ja siitä poispäinkäännöksellä putkeen. Aa:n kontaktilta kohta uudelleen niin, että jätin Gimman kontaktille ja otin jonkin verran etumatkaa, josta sitten vasta vapautin putkeen (nyt en siis leijeröinyt pussia) ja jatkohyppyjen ohjaus oli tosi hyvä. Kovin tyytyväinen olin meidän poispäinkäännökseen :-). Koitin tuon kohdan myös valssilla eikä siinäkään moitittavaa ollut.

Eniten päänvaivaa aiheutti okserin jälkeinen kohta. Oli kohtuullisen kova luukutussuora okserille ja siinä päädyin siihen, että leikkaan okserilla. Yritin myös toista puolta, mutta en vaan ehdi ja kun jään liikaa jälkeen niin ei Gimma etene, vaan kääntyy ja suorittaa sitten väärän esteen. Tässä toki jälkeen päin ajateltuna olisi voinut käyttää leluapua okserin takana, että olisi onnistunut, mutta kun ei vaan tajua silloin kuin pitäisi. Leikkaamalla tuo kyllä meni kamalan hyvin. Hyvin Gimma hyppää okserin, vaikka leikkaan. Huippua! Mutta se jatko! Tässä olisi tarvinnut kyllä jonkun toisen aivoja. Ongelmana oli seuraavalle putkelle vienti. Sain sen menemään oikein, ei siinä mitään, mutta ei se mennyt ollenkaan sujuvasti. En vaan keksinyt, mitä oli radan suunnittelija siihen kohtaan ajatellut. Itse päädyin siihen, että okserin leikkauksen jälkeen tein seuraavalle hypylle twistin,  siitä sitten hypylle ja puolivalssilla seuraavalla ja tästä putkeen. Koiran linja ei tuossa tullut kovain hyväksi ja tuli sellainen tunne, että piti ohjata vastaisella kädellä putkeen. Ei vaan tuntunut hyvältä. Ja ahdisti kovasti kun en keksinyt mitään muuta tapaa ohjata! Avuton olo ja epäreilu olo kun koiran nokka osoittaa ihan eri suuntaan kuin sen pitäisi mennä :-(

Putken jälkeiselle hypylle tein sylkkärin. Ja ihan vaan sen takia kun en sitä vielä osaa kunnolla. Enkä osannut nytkään heti, vaikka Gimma sen tekikin oikein. Annoin ihan liian vähän tilaa! Kun tämän tajusin niin johan alkoi sujua empimättä. Loppuradassa ei sitten enää mitään ihmeellistä.

Nyt en enää muista yritinkö lopuksi tehdä koko radan kerrallaan. Luultavasti en kun ei kerran jäänyt mieleen. Mutta mikä jäi mieleen oli se, että treenit oli aivan mainiot! Saatiin treenatuksi asioita, jotka ei vielä tule multa automaattisesti. Antoi taas uskoa siihen, että mä opin :-)