perjantai 24. helmikuuta 2012

Hiljaiseloa harrastusrintamalla

Pitkä tauko ollut kaikesta treenaamisesta. Eikä vieläkään päästä :-(. Kaikenlaista on ollut, yskää, juoksut ja taas "yskää", joka sitten olikin ilmeisesti nielutulehdus. Mimmin yskä taisi kestää tasan 3 päivää, Gimmalla sitten vähän kauemmin. Tosi lievänä oli molemmilla. Vähän köhimistä aika-ajoin, ei muuta. Mimmi tosin yhden työpäivän aikana oli yskinyt varmaan sellaiset 10 limaklönttiä lattialle. Kerran enää vain sen jälkeen kun tulin kotiin.

Gimman yskä oli tosi outo. Ensin köhi pari päivää ja sitten lopetti. Aloitti hetken päästä uudelleen. Ihan satunnaisia kakomisia. Oletin, että ei mitään vakavaa. Mutta kun jatkui ja jatkui niin varasin ajan perjantaina ja sain sen tiistaille. Oli tuon varaamisen jälkeen koko ajan kakomatta, joten tiistaiaamuna peruin ajan. Loppuviikosta alkoi uudelleen. Nyt vähän pahempana. Jälleen lääkäriaikaa varaamaan ja tämän viikon tiistaina sitten siellä käytiin. Nielu tulehtunut ja antibiootit kehiin. Mitä ilmeisimmin yskän jälkitauti. Toivottavasti nyt tokenee!

Pimu-mummo on onneksi selvinnyt ilman yskää ♥

Mukava huomata, että koirat on aika täyspäisiä :-). Eivät ollenkaan hypi seinille, vaikka lenkit on nyt tuon köhimisen takia olleet kovin lyhkäisiä. Lyhyet lenkit jatkuvat vielä Gimman lääkekuurin ajan. Kuinkahan surkee kunto noilla on tämän rupeaman jälkeen? Täytyy varmaan aloittaa vähän varovaisesti treenit. Seinäjoen kisoihin me päästäis varoajan puitteissa. Vois vaikka vain lauantaille ilmoittaa nuo. Tai sitten jätän väliin kun ei ehkä ennen tuota päästä edes treenaamaan. En kuitenkaan malta jättää lähikisoja väliin :-D

Itselleni olen ostanut lumikengät ja sauvat. Olen niistä haaveillut niin kauan kun tässä olen asunut. Eli sellaiset seitsemän vuotta :-D. Nyt vasta maltoin ostaa. Halusin ostaa kerralla hyvät, joten hintaakin oli sitten vähän enemmän. Kyllä on mahtavat! Ei yhtään enää ahdista lähteä tallomaan polkuja auki. Melkein päinvastoin :-). Noilla saa mukavan, aika leveän, polun aikaiseksi. Ja hiki tulee ihan erilailla kuin normaalissa kävelyssä. Kroppa tykkää :-)

4 kommenttia:

Pasi kirjoitti...

Me on viimeksi kisattu vissiin lokakuussa. Nyt tuli treeneihinkin pitkä tauko kun yskä on vaivannu laumassa. Tosin pienet pihatreenit oli otettava tällä hetkellä ei-yskiville. Wiu viskejä, sylivekkejä ja jaakotuksia. Figo vähän höntyilyä. Tosi kivaa!

Kati kirjoitti...

Tuo lohduttaa kyllä! Mä olen sentään kisannut joulukuussa :-). Sen jälkeen on ollut sitten aika hiljaista.

Paranemisia teille!

Pasi kirjoitti...

Huijasin. Oonki näköjään kisannu marras- tai joulukuussa. Pitkältä tauko tuntuu kuitankin :)

Anne kirjoitti...

Mä sitten osaan inhota tuota kennelyskää. Oireet ja seuraamukset voi olla mitä vaan yhen pierun ja koiran kuoleman väliltä ja tarttuu paremmin kuin pikaliima.
Pitäs olla joku hetivalmis testi, jolla näkis onko koiralla kennelyskä, niin ei tarvis arpoa, että voiko lenkkeillä/treenata vai mitä pitäs tehä.