maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ylistaron maneesikisat

Lauantaina olin molempien koirien kanssa Lagu:n järjestämissä agilitykisoissa Ylistaron maneesissa. Sunnuntaina olisi ollut myös kaksi starttia, mutta en viitsinyt niihin ilmoittaa vähäisen treenimäärän takia. Oma kunto ei ois kestänyt enkä tiedä oisko koirienkaan. Lauantaina oli siis hyppäri ja agilityrata ja tuomarina oli Eija Berglund.

Ensin oli hyppäri ja Mimmi sai mennä ensin. Rata oli ihan mukava. Aika hyvät suunnitelmat sain tehdyksi, tosin ihan loppuun en osannut ajatella mitä ehdin sinne tekemään. Alun pakkovalssi putkelle oli vähän myöhässä. Saattoi osaltaan johtua siitä, että pikku possu vähän varasti. Jatko rullasi aika mukavasti ennen suoraa olevalle putkelle asti. Meinasin törmätä kauimmaisen putken päähän ja sitä väistäessä jäin suoralla jälkeen. Tai näin ainakin kuvittelen, että siinä kävi :-D. Mun oli tarkoitus ehtiä Mimmin edelle kun se hyppää renkaan ja siitä sitten ohjata muurille. Joo, en ehtinyt :-D. Jotain sitten huidoin muurin suuntaan ja kyllähän Mimmi sen meni. Mua alkoi naurattaa kun koira "tietää" mitä mä tarkoitan huonollakin ohjauksella. Tulokseksi tuli nolla ja vielä voitto kaupan päälle :-). Rata  löytyy täältä.

Gimman kanssa sama rata. Alku samalla lailla. Pakkovalssi onnistui paremmin ja varsinkin 3-hypyn niisto-sokkarista mä olen ihan fiiliksissä. Onnistui täydellisesti!! Keppien jälkeiselle putkelle Gimma meni mun selän takaa väärään päähän. Käänsin sille selän ja teki sen takia omat ratkaisut. Ennen suoraa olevan putken vein eri lailla kuin Mimmin kanssa. Lähetin pituudelle, josta lähetys seuraavalle hypylle ja itse jäin putken suun tietämille ohjaamaan vastakädellä (vaikea selittää, mutta kun tätä ei saatu videolle niin pitää yrittää) ja näyttikin, että Gimma lähti oikeaa putken suuta kohden. Kun lähdin tekemään valssia putken jälkeiselle hypylle niin ohjauskäsi vaihtuikin ja Gimma päätteli siitä, että tarkoitan sittenkin sitä kauimmaista päätä ja sinnehän se paineli. Lopussa viskileikkaus muurilla ja oli ihan ylihyvä. Hyvät fiilikset radan jälkeen. Kaksi epävarmaa ohjausta onnistui tosi hyvin :-)

Agilityrata ensin Mimmin kanssa. Alku ihan jees, mutta sitten takuttiin kepeillä. Mun juoksulinjalla oli keinu ja en kertaakaan saanut rataantutustumisessa omaa juoksulinjaa niin, että ei olisi tarvinnut pelätä siihen törmäämistä. Se sitten kostautui kepeillä kun menin vähän liian lähelle niitä ja Mimmi meni väärin sisälle. Korjaus pieleen, joten kaksi kieltoa tuosta. Keinun jälkeen Mimmi päätti suoraan edessä olevan hypyn kiertää takaa. Otin uudelleen sen ja meni jälleen takaa :-O. En tehnyt kyllä mitään mikä olisi viitannut takaakiertoon. No, näitä aina näköjään joskus tulee. Puomi-putki erottelu hyvä, puomin kontakti ihan ok. Eipä siinä sitten sen kummempaa. Mukavaa silti oli :-)

Gimmalla taas alussa niisto-sokkari ja se onnistui jälleen, JESS!! Kepeille vein eri lailla kun en halunnut mokata uudelleen samasta syystä. Vein toiselta puolelta ohjaten, lähetin kepeille ja leikkasin takana. Oli hyvä ratkaisu ja olisi toiminut myös Mimmillä, jos vaan olisin sen silloin keksinyt... Gimma pirulainen ei muka muistanut puomi-putki-erottelua, vaikka aika lailla vastaavaa viimeksi treenattiin. Meni hyvin määrätietoisesti putkeen. Otin uudelleen hypyn kautta ja sitten meni oikein. Rata oli muuten oikein sujuva. Että melkein nolla tehtiin ;-)

Ei kommentteja: