sunnuntai 25. elokuuta 2013

Jaakon yksärit

Lähdin taas kirjoittamaan niin pitkän kaavan mukaan treeneistä tänne, että jo luovutin, joten pistetäänpä vähän lyhyempään muotoon koko juttu :-)

Kovin onnellinen olen, että pääsin Gimman kanssa Jaakon yksärille ja vielä molempina päivinä!

Muistettavaa
  • pidä kontakti koirassa ja pään heiluttelu pois, voi katsoa myös sivusilmällä, missä esteet ja koira on, myös silmiä voi liikutella...
  • turha käsien heiluttelu pois, koira menee hypyn taakse ilman kauheeta huitomistakin kun vaan ohjaa kunnolla ja oikein. Älä ole liian suorana.
  • varmistelu pois. Mulla on liikaa varmistelua ja sen myötä viimetippaan ohjaamista, joissa aina menee hieman aikaa + rima tippuu herkästi
  • mieti niitä koiran linjoja, älä ohjaa esteitä
  • niisto ilman niistokättä toimii meille. Käsi on apuna niille, joiden koirat ei luonnostaan käänny. Gimma kääntyy, joten se ei sitä tarvitse. Päinvastoin, se on sille iso juttu, kieltää herkästi. Ilman tuota kättä meni aivan sairaan hienosti niistot ja niisto-sokkarit.
  • poispäinkäännöksessä pitää muistaa oma liike, ei saa pysähtyä ja huitoa koiraa jonnekin
  • peruuttelu valsseista pois, hidastaa koiraa
  • aina ensin kontakti, sitten lukitus esteeseen ja sitten ennakointi. Oli yksi kohta, jossa tein ennakoinnin ja seuraavalle heti ennakoinnin ja siitä olisi tullut kielto (tämä siis tutustumisvaiheessa tuli ilmi). Ja tuotahan mä olen tehnyt paljon ja ihmetellyt, miksi tulee kielto, vaikka mä niin hienosti ennakoin! KONTAKTI - LUKITUS - ENNAKOINTI ihan jokaiselle esteelle!!!!!!!
Saattaa olla, että käyn tuota listaa vielä päivittämässä myöhemmin, nyt en muista muuta.

Saatiin niin paljon näistä treeneistä! Sellaisia juttuja, mitä en ole koskaan edes ajatellut. Olen olettanut tekeväni oikein, mutta nyt kun tein ne oikeasti oikein niin Gimman vauhti oli ihan mieletontä :-O. Se tiesi koko ajan minne pitää mennä ja sehän meni ♥. Voi kun mulla nyt edes jotain tästä jäisi omaan treeni- ja kisakäyttäytymiseen mukaan niin olisin todella tyytyväinen.

Ei kommentteja: