perjantai 26. heinäkuuta 2013

Daami pääsi tutustumaan lampaisiin 22.7.

Daami ja Luna pääsivät tutustumaan lampaisiin viime maanantaina. Minna ystävällisesti päästi meidän koirat tapaamaan lampaitaan. Kiitos :-). Mulla ei ole tarkoitus aloittaa paimentamista, mutta on aina kiva nähdä, mitä lammaspaimen tykkää lampaista...

Ensin koitettiin aika pienessä pyöröhäkissä. Siinä Daami meni vaan reunoja pitkin ja katsoi poispäin, ettei vaan näe lampaita. Ei se kyllä niitä pelännyt, mutta ei halunnut lähestyäkään.

Myöhemmin kun lampaat päästettiin isommalle laitumelle niin johan alkoi tapahtua :-). Paimennustermit ei mulla ole hallussa, mutta selkeäsi Daami oli aina lammaslaumaa lähdössä pysäyttämään. Daami siis oli liinassa kiinni, ettei tapahdu lampaille eikä Daamille vahinkoa. Oli nimittäin aika liikkuvaiset lampaat kyseessä.

Kiva oli kuitenkin huomata, että kyllä sitä viettiä sieltä jonkin verran löytyy. Ja kun meidän vuoro loppui ja hetki juteltiin siinä laitumen vieressä niin Daami kyttäsi koko ajan niitä lampaita ja niiden liikkeitä. Olisi vissiin halunnut mennä sinne mukaan :-D

Vaikka kivaa olikin niin tuskin enää uudelleen mennään lampaita moikkaamaan.

Kuva: Katja Valkki

Lopuksi Minna näytti Huikun kanssa oikeata paimennusta. Vitsit, että se on hienon näköistä! Kyllä mä ymmärrän oikein hyvin, että tuohon lajiin ihastuu ohjaaja/omistajakin, jos vaan treenipuitteet on kunnossa. Niin makeen näköistä! :-)

Ei kommentteja: