sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Daamin pujottelu

En tiedä, missä meni vikaan kun ei se remmisysteemi sitten toiminutkaan Daamille pujottelun opettamisessa. Video, jonka tänne laitoin tuosta treenistä lupasi vielä ihan hyvää. Jossain vaiheessa imu pujottelun jälkeiselle palkalle loppui ja vauhti oli hidasta, jopa loppui kun remmi meni vähänkin tiukalle. Ehkä lenkillä kerrottu "vetäminen ei ole suotavaa" siirtyi tuohonkin. Tiedä tuota. Päätin kuitenkin vaihtaa nyt 2 x 2 tyyliin. Katsotaan kuinka meidän käy :-). Ikinä ennen en ole tällä tavalla opettanut koiraa pujottelemaan.

Netistä löytyi video kuinka tuo opettaminen tehdään. Video täällä. Aika vakuuttava!!

Aloitin tällä tavalla treenaamisen 18.9., mutta en alusta asti ole ottanut treenejä videolle. Oppi kuitenkin tosi nopeasti tuon ensimmäisen portin. Oli vähän samanlainen treeni kuin tuo hypyn tarjoaminen, joten helppo nakki Daamille :-)

Tässä video lauantailta kun on jo kaksi porttia peräkkäin:


Ja tässä tämän päivän treeni


Vähän enemmän imua kaipaisin pujotteluun menoon. Olenkohan edennyt liian nopeasti? Daami kyllä on aika harkitsevainen vielä, kuten oli Gimmakin nuorempana, mutta pujotteluun jotenkin tahtoisin jo nyt enemmän intoa. Gimmalla tuo remmillä vienti nostatti sitä ja oli aina ihan intona menossa kepeille (ja on edelleenkin!). Ehkä Daami vaan on erilainen kuin äitinsä. Ainakin tuo tuntuu sen mielestä olevan mukava leikki, jos ei muuta. Eiköhän se imukin sinne kepeille vielä tule jossain vaiheessa :-)

2 kommenttia:

outi kirjoitti...

Viet tosi voimakkaasti liikkeellä, uskalla antaa enemmän tilaa. Ja muista vaihdella palkkauskohtaa; välillä palkkaa jo ekan portin jälkeen, jotta ekan portin arvo säilyy. Sillä tavalla pääset välillä myös nollaamaan koiran epävarmuuden. Koira on välillä niin epävarma, että kannattaisi ehkä palata jopa vähän taaksepäin...

Kati kirjoitti...

Kiitos vinkeistä :-). Itsekin mietin, että taidan edetä tämän tyypin kanssa vähän liian nopeasti.