maanantai 23. syyskuuta 2013

Portit vähän kauemmas toisistaan

Tänään palasin paljon taaksepäin Daamin treenin kanssa. Siirsin jälkimmäisen portin kauemmas ja palkkailin aluksi vain ensimmäisestä portista. Johan lähti toisella lailla menemään portin läpi. Ei tuota tykiksi voi tuossa hommassa sanoa, mutta selvästi jälleen tajusi, mitä siltä odotetaan ja meni ilman mun apuja portin läpi. Otin eri kulmista ja molemmin puolin ja oikein kivasti meni. Pari kertaa mentiin myös se kauempana oleva portti ja mukavasti pelitti.

Mun tyypillinen virhe on edetä liian nopeasti. Daami varsinkin vaikuttaa sellaiselta, että ei kovin äkkiä saa liikaa vaikeuttaa. Hyvä, että mua tällä kommenteissa neuvotaan vähän palaamaan takaisinpäin. Toki itsekin sitä jo mietin, että Daamin tapauksessa taisin edetä hiukan liian nopeasti. Mutta kun se näytti tajuavan tuon jutun niin kamalan nopeasti niin mulla nälkä kasvoi. Onneksi mun sensuuri on aika heikko ja uskallan laittaa näitä videoita näkyville, vaikka ei kovin hienosti edes mene. Iso kiitos vinkkien antajalle! :-). Lisääkin neuvoja saa laittaa, jos jatkossa vielä jaksan viritellä tuon kameran kuvailemaan.

2 kommenttia:

Outi kirjoitti...

No niin, kun kerran kommentit otettiin reippaasti vastaan, niin täältä palaa lisää :D Pahoittelut, olen nykyään oikea 2x2-nillittäjä.

1) Muista tosiaan kahden parin vaiheessa palkita myös heti ekan parin jälkeen (esim. nami tms) ja sen jälkeen odottaa vielä toisen parin tarjoamista. Jos ekasta parista ei palkkaa, tokasta parista tulee pian "arvokkaampi" (koska palkka tulee aina sen suorittamisesta) ja koira alkaa oikoa suoraan kakkosportille.

Itse tykkään käyttää omien koirien kanssa oikean suorituksen "merkkausta": ekasta keppiportista tulee aina JES merkiksi oikeasta suorituksesta, vaikka palkka tulisikin vasta tokan portin jälkeen.

2) Käytä itse vähemmän omaa liikettä. Minullakin on paha tapa ohjata "jotenkin" kepeille, joten välttelen pahan tavan vaikutusta keppitreeniin lähettämällä oikeasti aika kaukaa, niin, että koira suorittaa kepit kuitenkin itse.

3) Treenaa reippaasti vaikeampia kulmia jo tässä vaiheessa. Ota mukaan ne kulmat, jotka toivot Daamin osaavan "sitten joskus" kisauralla. 2x2:n isoin etu on juuri keppikulmien opettaminen, ja ne kulmat on helpointa opettaa heti alussa.

4) Heitä palkka aiemmin. Nyt Daami ehtii liian usein katsoa taaksepäin, jolloin imu eteen on vastaavasti huonompi. Palkan pitäisi lentää siinä vaiheessa, kun koira on juuri menossa toisesta parista. Heittokäsi sinulla näyttää sinänsä olevan hyvä ;)

5) Koiralla pitäisi olla ISO tarve suorittaa keppiportteja, ennen kuin lähtee vaikeuttamaan. Vaikeuttamisen myötä tulee väkisinkin virheitä, ja silloin auttaa paljon, jos koira HALUAA yrittää uudelleen.

6) Älä välttele nopeaa etenemistä, mutta haasta koira jokaisessa vaiheessa ENNEN etenemistä; osaako koira mennä KAIKISTA kulmista kepeille riippumatta sijainnistasi? Onko koiralla hyvä imu kepeille, näyttääkö se siltä, että se tietää mitä tekee?

Kati kirjoitti...

Voi kiitos!! Näistä on tosi paljon apua! Kunhan ei lumi ihan heti tule maahan niin voidaan vielä tuossa pihalla touhuta :-)