maanantai 5. joulukuuta 2011

Myöhäisillan treenit keskiviikkona

Laahaa taas kirjoitukset... Ja ihan sen takia, että töissä ei tällä hetkellä ehdi enkä kotona sitten enää jaksa.

Pääsin viime keskiviikkona Pawsin hallille treenaamaan Ninan sijaan kun Ronjalla on juoksu. Olikin ensimmäinen kerta kun treenasin siellä koko kentällä enkä vain puolikkaalla. Mukana mulla oli siis vain Gimma. Ajattelin ottaa sen mukaan kun ei päässyt Pietarsaaressa kisaamaan. Katsotaan muistanko enää yhtään mitään radasta kun ei ole ratapiirrostakaan... Kiitos taas Tuovilan suuntaan mukavasta treeniradasta :-)

Pimeä putkikulma löytyi tosi hienosti. Puolen vaihto putken edessä ja sen jälkeiselle hypylle valssi myöhässä, joten valui. Myös seuraava valssi töksähti kun menin vähän liikaa siinä mukaan. Ihan kohtalaisen hyvin tuo siis meni heti, mutta mä halusin tehdä ne pienillä käännöksillä. Ja kyllähän se lopulta onnistui. Putkelta Gimma tulee sen verran lujaa, että sitä pitää jarrutta tosi paljon aikaisemmin kuin tavallisesti. Seuraava valssi onnistui kun vaan lähetin hypyllä enkä liikkunut (juurikaan liikkunut) hypylle päin. Aika vau!

Puomille ohjatessa olisi ollut järkevää mennä puomin vasenta puolta, mutta päätin nyt mennä oikeaa puolta ja tehdä puomin edessä päällejuoksun. En ihan uskonut, että se onnistuu kun ei tuota ole taidettu koskaan treenata, mutta niin vaan meni hienosti :-). Itse puomikin tosi jees vauhdiltaan. Aa:lta koitin ensin niin, että lähetin putkeen ja leijeröin pussin ja menin ohjaamaan jatkohypyt. Olin liian hidas ja Gimma kääntyi putkelta mua kohden, josta sen kuitenkin sain oikealle hypylle. Jouduin vaan sen verran "huiskaisemaan" sinne, että liiteli aika kauas. Kääntyi kuitenkin mukaan ja siitä seuraavalle hypylle ja siitä poispäinkäännöksellä putkeen. Aa:n kontaktilta kohta uudelleen niin, että jätin Gimman kontaktille ja otin jonkin verran etumatkaa, josta sitten vasta vapautin putkeen (nyt en siis leijeröinyt pussia) ja jatkohyppyjen ohjaus oli tosi hyvä. Kovin tyytyväinen olin meidän poispäinkäännökseen :-). Koitin tuon kohdan myös valssilla eikä siinäkään moitittavaa ollut.

Eniten päänvaivaa aiheutti okserin jälkeinen kohta. Oli kohtuullisen kova luukutussuora okserille ja siinä päädyin siihen, että leikkaan okserilla. Yritin myös toista puolta, mutta en vaan ehdi ja kun jään liikaa jälkeen niin ei Gimma etene, vaan kääntyy ja suorittaa sitten väärän esteen. Tässä toki jälkeen päin ajateltuna olisi voinut käyttää leluapua okserin takana, että olisi onnistunut, mutta kun ei vaan tajua silloin kuin pitäisi. Leikkaamalla tuo kyllä meni kamalan hyvin. Hyvin Gimma hyppää okserin, vaikka leikkaan. Huippua! Mutta se jatko! Tässä olisi tarvinnut kyllä jonkun toisen aivoja. Ongelmana oli seuraavalle putkelle vienti. Sain sen menemään oikein, ei siinä mitään, mutta ei se mennyt ollenkaan sujuvasti. En vaan keksinyt, mitä oli radan suunnittelija siihen kohtaan ajatellut. Itse päädyin siihen, että okserin leikkauksen jälkeen tein seuraavalle hypylle twistin,  siitä sitten hypylle ja puolivalssilla seuraavalla ja tästä putkeen. Koiran linja ei tuossa tullut kovain hyväksi ja tuli sellainen tunne, että piti ohjata vastaisella kädellä putkeen. Ei vaan tuntunut hyvältä. Ja ahdisti kovasti kun en keksinyt mitään muuta tapaa ohjata! Avuton olo ja epäreilu olo kun koiran nokka osoittaa ihan eri suuntaan kuin sen pitäisi mennä :-(

Putken jälkeiselle hypylle tein sylkkärin. Ja ihan vaan sen takia kun en sitä vielä osaa kunnolla. Enkä osannut nytkään heti, vaikka Gimma sen tekikin oikein. Annoin ihan liian vähän tilaa! Kun tämän tajusin niin johan alkoi sujua empimättä. Loppuradassa ei sitten enää mitään ihmeellistä.

Nyt en enää muista yritinkö lopuksi tehdä koko radan kerrallaan. Luultavasti en kun ei kerran jäänyt mieleen. Mutta mikä jäi mieleen oli se, että treenit oli aivan mainiot! Saatiin treenatuksi asioita, jotka ei vielä tule multa automaattisesti. Antoi taas uskoa siihen, että mä opin :-)

Ei kommentteja: