sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Vöyrin kisat

Pitkäperjantaina olin kissamassa Vöyrillä sekä Mimmin että Gimman kanssa. Molemmilla kaksi rataa. Tuomari oli Ruotsista ja nimeltään Timo Vertanen. Tuomarista ei siis ollut aiempia kokemuksia, joten ei myöskään minkäänlaisia odotuksia radoista. Molemmat radat oli agilityratoja. Radat oli mielestäni oikein mukavia.

Gimma sai startata ensin. Kyllä mulla on sen kanssa rytmi aika hukassa vielä tällä hetkellä. Radan alku meni kuitenkin oikein mallikkaasti. Tein aika pitkältä etäisyydeltä pakkovalssin. Ei mitään hajua onnistuuko, mutta päätin luottaa koiraan. Ja se onnistui tosi hyvin. Turhaa sihinää ennen muuria ja Gimma oli sitä mieltä, että sitä ei sitten hypätäkään. Kepeille todella surkea ohjaus ja sieltä myös kielto. Kyllähän tuo kultamuru menee kepeille melkein mistä vaan, mutta kun tarpeeksi pieleen ohjaan niin näin siinä käy. Vielä hutiloitu ohjaus yhteen putkeen ja siitä vielä kielto. Gimma vaan menee jotenkin mulle tällä hetkellä liian lujaa. Treenin puutettahan tämä vaan on.

Mimmin kanssa alku samalla lailla. Sen kanssa epäilin vielä enemmän onnistumista, mutta päätin silti sen tehdä ajatuksella "treenataan tätä sitten, jos ei osaa". Ja osasihan Mimmikin :-). Ja sitten takkusi kepit. Jälleen! Onneksi nyt rata on videolla, että näen mitä itse siinä teen. Yllättäen, minä hätäilen :-P. Tuli kiireen tuntu, enkä malttanut odottaa ennen liikkeelle lähtöä, että Mimmi aloittaa pujottelun. Se näyttää siltä, että on menossa oikein, mutta kun itse jo liikun eteenpäin niin harppaa ekan välin ohi. Kyseessä oli siis kiertokulma. Ja ajatuksiin tuli se kiire kun tein keppien lopussa puolen vaihdon. Kun korjasin keppejä niin Mimmi meni uudelleen putkeen, joten hyllyhän siitä tuli. Keppien lopussa kesti hyvin puolen vaihdon eikä radalla muutenkaan mitään kovin ihmeellistä tapahtunut. Kaiken kaikkiaan ihan mukiinmenevä rata keppejä lukuun ottamatta.

Toinen rata jälleen ensin Gimman kanssa. Rata oli tosi hieno, jos siitä poistaa hyllykohdan. Ja hyllykin tuli niin mun ohjausvirheen takia kun vain voi. Hypyltä oli seuraavaksi kepit koiralle näkyvillä ja sinnehän se paineli, vaikka olisi pitänyt vähän jyrkemmin kääntyä aa:lle. Meni kyllä multa niin ohi tuon kohdan "vaikeus" tutustumisessa. Ja kun yritin korjata, että menee aa:lle niin meni vielä kahteen kertaan kepeille :-D. Tosi hyvä mieli jäi kuitenkin radan jälkeen. Nyt tuntui siltä, että me tehtiin yhdessä rataa, eikä Gimman tarvinnut arvailla mitä minä tahdon (paitsi tietty hyllykohdassa).

Mimmin kanssa sitten takkusi jälleen ne hemmetin kepit! Tällä kertaa meni kiertokulmasta oikein sisälle, mutta sitten tapahtui jotain, että rytmi meni sekaisin ja ohitti yhden keppivälin. Olen yrittänyt videolta katsoa, mitä tuossa teen ja ehkä lähden tässäkin vähän liian aikaisin liikkeelle. Tosin sillä ei ole aiemmin vastaavanlaisissa kohdissa ollut vaikutusta, mutta nyt sitten taisi olla. Kepeillä oli kyllä jo aikamoiset kuopat, että sekin saattoi rikkoa rytmin. Vetäsi nimittäin lipat myös poistuessaan kepeiltä. Yksi rima vielä tipahti kun käänsin selän liian aikaisin. Muuten kuitenkin jälleen rata meni hyvin.

Nyt mulle meinaa tulla peikko tuosta pujottelusta. Onneksi tosiaan nyt video kertoi, että syyllistä saa etsiä peilistä. Mimmi on aina ollut kuitenkin tosi varma pujottelija eikä mielestäni ole mun aikaisin liikkeellelähdöt samalla lailla vaikuttaneet ennen. Voipi olla, että tässäkin vähäinen treenimäärä näkyy... No, tiedänpähän nyt kuitenkin mitä pitää treenata :-)

1 kommentti:

Karoliina kirjoitti...

Meillä on ilmennyt vähän samanlainen keppien aloitusjuttu ja oon vähän kummissani ollut niistä virheistä. Eilenkin tämä kävi. En oikein videoltakaan saa selvää, näyttää et menee rytmi sekaisin tms. Sama kävi Kirkkonummella. Jotenkin vaan ahdistaa, kun ennen kuukautta takaperin ei keppialoitusvirheitä ole tainnut tulla kuin ihan pari, ja nyt kuukauden sisään sekä treeneissä että kisoissa tullut virheitä.

Mä luulen, että nyt rupeaa vähäinen treeni näkymään, joten ei kun keppisulkeisia. Otin jo yhdissä treeneissä ohjurit (viimeksi käytetty niitä ehkä ennen kisaikää) ja veteli vaan täysillä niitäkin päin, et ohjurit vääntyi sisään :-) Todella outoa. Pitää nyt vahvistaa sitä missä kepit ja kun katsoo oikeaan väliin, niin vapautus sinne. Ja minimoida virheet, helpottaa heti jos tulee virhe, eikä anna virheiden toistua.

Nuo kepit on vaan kontaktien lisäksi olleet ne ainuat missä luotan Kriisin niin täysin sen hoitavan homman itse ja nyt on kyllä mennyt vähän luotto keppien osalta. Tai siis tullut pikku mörkö mun päähän :-) Ihanaa, kun päästään vihdoin ulos treenaamaan ja pääsee itsekseen treenaamaan näitä kuntoon.

Terkkuja sinne!! Ja tytöille rapsuja! Toivottavasti nähtäis jossain pian!