keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Sarin radan alkua treenaamassa

Maanantaina oli treenit kasvihuoneella. Tehtiin yhdestä Mikkilän Sarin radan alusta 10 esteen pätkä. Sari oli laittanut radan fb:iin ja antoi luvan julkaista sen myös täällä. Tässäpä siis rata:


Kasvihuoneen kapeuden takia meillä ei ollut tuota 18-putkea, joka olisi varmasti jonkin verran muuttanut tilannetta. Tai sitten ei. 11-putki oli, mutta sitä ei menty kun oli niin kiinni seinässä. Kepit oli putken suuntaisesti kun muuten tuo 11-putki ei olisi ollenkaan mahtunut. Eltsu halusi vielä treenata puomia, joten laitettiin se niin, että mentiin 10-hypyn jälkeen pujottelun ja putken välistä puomille. Siinä olikin kiva sumppu :-D. Radan alku oli niin kivan näköinen, että sitä oli ihan pakko päästä kokeilemaan.

Halusin kokeilla alkua niin, että olin itse jo valmiina 3-hypyn luona. Gimman uskoin suorittavan nuo alun esteet, mutta Mimmi vähän epäilytti, ihan turhaan. Periaatteessa kaksi ekaa hyppyä samalla lailla ohjattuna ja 4-hypyllekin aina valssi. 3-hypylle oli neljä eri tapaa. Niisto-sokkari, sylivekki-jaakotus, sylkkäri ja pakkovalssi. Mimmin kanssa onnistui tosi hyvin nuo kaikki, mutta Gimman kanssa sylkkäri oli tosi vaikea. En vaan osaa sille kertoa, mitä haluan. Hätäilen, huidon ja käsi nousee liian ylös. Tiedostan nuo kaikki, mutta en vaan saa itseäni toimimaan niin kuin haluan. Täytyy varmaan ihan namin kanssa ottaa taas kuivaharjoittelua ilman esteitä ja kunhan lumet sulaa pihalta niin päästään täsmätreenaaman hyppyjen kanssa :-).

Oli tosi mukava tunne kun koirat itsekseen osasi nuo alun hypyt suorittaa. Radan alku oli Nicola Giraudin jostain koulutusradasta. Sainkin vinkin käydä katsomassa videon, josta näkee kuinka hän halusi kohdan ohjattavan. Eikä kyllä tullut se edes mieleen mulla :-D. Mutta voisi olla ihan hyvä ohjaus, jos koira ei pysy lähdössä paikalla. Ja miksipä ei muutenkin. Hän siis halusi, että 2-hypylle tehdään sokkari ja 3-hyppy pyörittämällä. Kumpikaan noista ei tullut mieleen kun en oikein niistä tykkää. Molemmat kyllä onnistuu, mutta ei vaan jotenkin tunnu omalta ohjaukselta. Toki niitäkin pitäisi treenata, mutta näköjään mun aivot ei noita ohjauksia itsestään tajua...

Gimman kanssa aa:n jälkeen hypylle ja siinä pikku jarrutus ja kepit käsky. Sinne tyttö paineli niin nätisti. Lähetin kepeille ja leijeröin putken. Menin niin pitkälle, että olin koiralle näkyvissä putken takana ja siitä vein 8:lle ja valssasin. Tästä lähetys putkeen ja puolen vaihto putken edessä ja siitä hypylle. Nyt olisi pitänyt mennä sitten puomille, mutta Gimma meni uudelleen kepeille. Yllätys ;-). Uusi toisto ja nyt oikein. Tässä sai sitten leijeröidä kepit.

Mimmi taas yllättäen bongasi 11-putken. Oletin sen kääntyvän ihan itsekseen, mutta eipä se tietenkään niin tehnyt. Sain sen kyllä pois ennen kuin meni putkeen, mutta meni sitten väärin kepeille kun en huomannut hidastaa siinä omaa liikettä. Homma uudelleen ja nyt onnistui. Samalla lailla sitten ohjasin jatkon kuin Gimmankin kanssa. Mimmi haki tosi hienosti puomin, meni nopsaa loppuun ja pysähtyi hyvin ja pysyi lupaan asti. Vau!

Lopussa otin vielä lähetyksiä kepeille n. 90 asteen kulmasta putken takaa ohjattuna. Gimma on kyllä herttanen kun sanon sille "missä kepit" niin se alkaa heti katsella niitä ja menee pujottelemaan :-). En siis ohjaa mitenkään, vaan se hakee ne ihan itse. Avokulmalähetyksessä meinasi jostain syystä taipua putkeen. Siinä jouduin vähän kropan suunnalla kertomaan, että ei ole tarkoitus mennä putkeen. Sitten se avokulmakin löytyi.

Mimmin kanssa ei ihan noin voi tehdä. Se ei todellakaan tajua, jos sanon "missä kepit". Näyttää siltä, että jotain pitäisi tehdä, mutta ei tajua, että mitä. Saan senkin kuitenkin aika kaukaa lähetetyksi kepeille, mutta tarvitsee ohjauksen sinne. Nätisti haki kiertokulman, eikä mitään ongelmaa taipua ekaan väliin. Eikä avokulmankaan kanssa ongelmaa ollut kun päästiin eroon putkeenmenoajatuksesta :-D. Ei siis yhtään keppivirhettä (paitsi se mun ohjausvirhe), vaikka en mitenkään erikoisesti odotellut, että pujottelee sen pari väliä ennen mun liikkeelle lähtöä. Nyt lisää keppitreeniä (ja tietenkin muutakin) ennen seuraavia kisoja niin josko pujottelupeikko mun ajatuksista katoaisi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

juu, ei se alku tullut mullakaan mieleen tehdä noin, mutta perusteli että koira saa nopeamman vauhdin...Mä inhoon muutenkin sokkareita joten en ihan eka ollut sitä siihen tyrkkäämässä mutta ihan kelpo vaihtoehto.
P