lauantai 26. toukokuuta 2012

Pietarsaari ja Lapua

Lauantaina (19.5.) olin molempien koirien kanssa kisaamassa Pietarsaaressa. Siellä oli kaksi agilityrataa ja molemmissa tuomarina oli Rauno Virta. Radat oli tosi kivat!! Sai oikeasti miettiä, mitä missäkin kohden teki. Me like!!

Eka rata Mimmin kanssa meni aika lailla pieleen. Alussa pakkovalssi ihan kamala! En näköjään osaa enää tehdä pakkovalssia aloitustilanteessa. Tässä siis treenin aihe Mimmille! Kepeille yritin viedä pakkovalssilla, vaikka en sitä osaa. En osannut nytkään, mutta virhettä siitä ei kuitenkaan tullut. Tämäkin siis treenilistalle. Jotain hyvääkin radalla sentään, Mimmi kesti tosi hyvin sivuttaisirtoamisen kepeillä. Lopussa vielä kielto pussilta. Tulos taisi olla 10, mutta se tuntui niin paljon huonommalta.

Gimman kanssa sama rata. Alku meni tosi hyvin. Jostain syystä luotan Gimman pakkovalsseihin enemmän kuin Mimmin ja uskallan ohjata oikea-aikaisesti pakkovalssihypyn. Kepeillä sitten tuli virhe. Outoa. Vein erilailla kuin Mimmin enkä mitään pakkovalsseja mennyt tekemään (vaikka Gimma sen osaakin) vaan lähetin kepeille kiertokulmasta. Meni väärin sisälle, ei osannut kiertää ensimmäistä keppiä. Taisin ohjata huolimattomasti kun kyllähän Gimma osaa... Rima tippui aa:n jälkeen jossain ja sama kielto pussilta kuin Mimminkin kanssa. Voi jestas!! Miten tyhmä voi ihminen olla kun ottaa samat virheet molempien kanssa :-D. Viimeisellä hypyllä vielä kielto, joten hyllyhän siitä tuli.

Toinen rata olikin sitten oikein hauska. Sai valita aa:n jälkeen kummasta päästä aloittaa kepit ja keppien jälkeisen putken pään sai valita. Meinasin aluksi olla ihan liikaa valinnan varaa, mutta kyllä se meille sopiva ratkaisu sieltä kuitenkin löytyi. Mimmi meni siis tämänkin ensin ja voitti nollalla :-). Aa:n jälkeinen tilanne oli aika kamala kun tuli ihan hirveä kiire sinne. Oletin, että ehdin paljon ennen Mimmiä aa:n toiselle puolelle ja teen vaan jonkun päällejuoksun tyyppisen siinä, mutta enhän mä mihinkään ehtinyt :-DD. Survoin väkisin Mimmin kepeille ja onneksi se sinne meni. Tuntui, että olin joka paikassa kamalan myöhässä, mutta ei se taaskaan videolta niin pahalta näyttänyt.

Gimman kanssa radan alku oli aika katastrofi. Tuli heti toisen hypyn ohi ja sitten sain sen vielä putken ohikin ohjatuksi. Siinä välissä tippui vielä okserin rima. Huh huh. Nämä kaikki viiden ensimmäisen esteen aikana :-D. Sitten mä sain jostain ihan kauheen tsempin päälle ja loppurata mentiin virheettömästi loppuun. Oikein kiva fiilis tuosta lopun rutistuksesta maalissa :-)

Keskiviikkona käväisin Gimman kanssa iltakisoissa Lapualla. Tuomarina tuolla oli Anders Virtanen. Radat oli taattua Anders-laatua, eli oikein mukavat :-). Ratoina agility- ja hyppyrata. Agilityradalla taas meinasin saada kiellon (itse sen jo itselleni annoin) kun sihisin Gimmalle hypyllä ja se oli sitä mieltä, että "ai tätä ei hypätäkään". Sain sen kuitenkin jotenkin törkätyksi hypylle. En tiedä mistä toi ihmeen sihinä on tullut kun ei Gimma tarvitse mitään vahvistusta käännöksiin. Se kääntyy ne kyllä ihan itsestään, jos minä vaan ohjaan hyvin. Ja jos en ohjaa niin ei siinä silloin mitkään sihinät auta ;-). Jatkossa pitää rataan tutustumisissa oikein keskittyä ei-sihisemiseen! Tuo onnistui hyppärillä jo samana iltana oikein hyvin. Tältä radalta saatiin siis nollavoitto :-)

Hyppärin tutustumisessa ja itse suorituksessakin osasin jättää sihinät pois. Hyvä minä! Harmittava kielto sieltä kuitenkin tuli. Niin oletin taas, enkä ohjannut. Hyppärin voitto olisi meille ollut paljon mieluisampi kun Gimmasta olisi sillä tullut hyppyvalio. No, menipä tuo serti ihan mukavaan osoitteeseen kuitenkin kun sen saivat Sari ja Pikkis :-).

Gimman molemmat radat löytyvät täältä.

Ei kommentteja: