sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Vaasan kisat

Tänään olin Vaasan kisoissa kahden startin verran molempien kanssa. Tuomarina oli Jarmo Jämsä ja ratoina hyppäri ja agilityrata. Mulla oli jostain syystä nyt kisafiilis ihan hukassa. Yleensä se tulee kun vaan pääsen kisapaikalle, mutta nyt ei näkynyt eikä kuulunut. Eikä yhtään auttanut sekoilu lähtölistojen kanssa.

Tällä kertaa en printannut lähtölistoja mukaan vaan katsoin, että Mimmin kanssa mennään viimeisenä ja Gimmankin kanssa aika loppupäässä. Asiahan ei sitten näin ollutkaan. Lähtölistan järjestys ei kertonut yhtään mitään vaan koirakon edessä oleva numero. Hyvä, että en myöhästynyt Mimmin kanssa ekalta radalta kun mentiinkin paljon aiemmin kuin luulin. Hieman meni pasmat sekaisin ja suoraan sanoen v***tti!! Eikä tietenkään missään paikan päällä ollut ajantasalla olevia lähtölistoja. Prkl! Tuli ne sitten ennen toista rataa, mutta eipä enää siinä vaiheessa auttanut kun jo tiesi paikkansa... Sori, yleensä en kovin valita, mutta nyt meni ainakin Mimmin rata tuon takia vähän pilalle. Ei saisi mennä noin pienestä, mutta kyllä se näköjään vaikuttaa kun pitää ennen aikojaan radalle mennä.

No, Mimmillä eka rata (hyppäri) kaatui jo toiseen esteeseen eli putkeen. Oli sellainen S-putki, josta piti kääntyä tiukasti. Tein putkijarrutuksen ja ehkä se oli liikaa kun Mimmi tuli samasta päästä ulos kuin menikin putkeen. 5-hypylle piti ohjata (olisi pitänyt!!) tarkasti, että hyppää sen kun oli ohjaajalla jo kiire muutaman esteen päähän edestä ohjaamaan. Tässä olin huono, enkä ohjannut ollenkaan. Mimmi tuli hypyn ohi enkä jaksanut korjata, joten hyllyhän siitä tuli. Loppu rata oli kuitenkin ihan nätti.

Gimman kanssa putki onnistui. Joku rima tipahti kun ohjasin huolimattomasti (jätin yksin tekemään hommia), mutta tuo 5-hyppy onnistui. Kylläkin sillä seurauksella, että en ehtinyt ohjaamaan paikkaa, johon kiire tuli ja Gimma meni väärän hypyn. Jatkettiin kuin mitään ei olisi tapahtunut ja tosi nätti loppurata. Tein (kun oli pakko) pari leikkaustakin radalla ja ne onnistui. Juhuu!! Toinen oli kyllä enemmän poispäinkäännös, mutta silti. Hyvä fiilis tuosta :-)

Mimmin kanssa agilityradalta saatiin sitten nolla. Tämä rata oli mun mielestä paljon mukavampi muutenkin kuin tuo hyppäri. Ja tiedän, että tämäkään ei saisi vaikuttaa mihinkään, mutta kummasti sain vähän enemmän fiilistä kisaamiseen kun rataprofiili miellytti. Jostain syystä tuntui, että Mimmi ei alun jälkeen enää kipittänyt kovin hyvää vauhtia, mutta kyllä se nyt aika kivasti kuitenkin meni. Video. Pelastettiin ilmeisesti tuomarin päivä kun alitettiin ihanneaika reippaasti :-D. Oli kuulemma lauantaina ollut hieman tiukat ihanneajat eikä niihin oikein kukaan päässyt. Nyt tuomari löysäsi aikaa jo hyppärille ja kun ei nollia tullut niin löysäsi lisää agilityradalle.

Gimman kanssa hyllytettiin heti alussa. Meni 3-hypyltä lähtöhypylle. Otin sen vastakäteen ja hyvin olikin tulossa mun mukaan, mutta liian aikaisin lähdin ohjaamaan neloselle ja Gimma päätti ottaa mun ohjauksella lähtöhypyn. Ihan loogisesti siis. Aa:n jälkeen en meinannut saada millään hypyn takaakiertoon. Kolmas kerta vasta toden sanoi. Loppurata oli oikein nätti :-)

Ei kommentteja: