perjantai 29. syyskuuta 2017

23.9.2017 / Daami ja Gimma pikkumakseja

Kävin SAGI:n järjestämässä koirien mittaustilaisuudessa LAGU:n hallilla Seinäjoella kun ei ollut tietoa tuleeko näitä tilaisuuksia lähemmäs ollenkaan. Ja jos pitää paikkansa, että ensi vuonna seurat järjestävät nuo tilaisuudet ja maksavat kaiken (viiden tuomarin matkat ja päivärahat ja ties mitä muuta) niin tulee varmaan aika iso maksu per koira. Nyt mittaustodistus maksoi 2€/koira ja toki matkakulut Seinäjoelle siihen päälle. Silti uskon, että tuli halvemmaksi, jos tämän vuoden puolella ei enää näitä SAGI:n mittaustilaisuuksia ole tässä lähempänä.

Daamin ensimmäinen mittaus oli 47-48 cm ja meni heti ekalla mittauksella pikkumaksiksi (raja siis 50 cm). Gimman mittasi kolme tuomaria ja tulokset oli joka kerta 49-50 cm eli kaikki mitanneet tuomarit saivat sen alle 50 senttiseksi.

Itselle muistiin seuraava. Jos koira on 2 cm alle tai yli rajamitan se menee suoraan siihen luokkaan, mihin se tuolla ekalla kerralla mitattiin. Jos koira on sentin sisällä rajasta niin tarvitaan lisämittauksia. Jos kolme tuomaria mittaa samaan luokkaan, esim kaikki mittaa alle 50 cm, niin koira on pikkumaksi. Mutta, jos tulee eri tulos joltain tuomarilta niin tarvitaan lisämittauksia. Maksimissaan viisi tuomaria mittaa ja yleisin mittaustulos sitten pätee. Voi siis tulla mittaukset mini-medi-mini-medi-mini ja sitten koira on mini. Pelottaisi kyllä tuossa tilanteessa olla jossain MM-kisojen tarkistusmittauksessa :-O

Ei kommentteja: