torstai 15. elokuuta 2019

Hepun ensimmäinen Serti 3-luokasta

Viime lauantaina (10.8.2019) olin Hepun kanssa Vaasassa BAC:in järjestämissä kisoissa. Eka rata (ei videota tästä) oli ihan kauhee. Heppu haki esteitä ihan eri malliin kuin ennen ja mun ohjaukset oli valovuoden myöhässä 😂. Kiva kuitenkin oli huomata, että estelukitus on aika hyvällä mallilla tällä hetkellä ja mun pitää vaan oppia ennakoimaan noita tilanteita paremmin. Hepander ei enää kuljekaan ihan vaan mun vierellä vaan tekee ihan omia ratkaisuja. Hyvä Heppu!! 💓

Toisella radalla sitten onnistuttiin tekemään nolla. Se taisi sitten olla ainoa nolla pikkumakseissa ja niinpä me se voitettiin ja saatiin ensimmäinen Serti 3-luokasta. Ihan mahtavaa!! Rata ei todellakaan ollut täydellinen, mutta taisteltiin nolla ja hyvä niin. Keinulta tuli kontaktivirhe, jota tuomari-Esa ei huomannut. Ohjasin tosi huonosti hypyn ennen aa-estettä ja Heppu kääntyi väärään suuntaan, mutta sain siitä jatkon kuitenkin onnistumaan. Aa: jälkeisellä hypyllä valssi hirmu myöhään ja tämäkin vain siksi kun Heppu siinäkin lukitsi hypyn tosi paljon aikaisemmin kuin ennen. Pari leikkausta tein radalla ja nekin molemmat tosi myöhään. Tätä varsinkin mun pitää harjoitella, että opin nuo takaaleikkaukset vihdoinkin tekemään oikein edes yhdellä mun koiralla 😂. Hepun plussaksi noissa leikkauksissa voi kyllä laskea hyvän lukituksen hypylle, mutta mun pitää vielä opetella näkemään kuinka aikaisin se ne lukitsee niin osaan jatkossa tehdä leikkauksen tarpeeksi aikaisin ja Heppu osaa sitten heti kääntyä oikeaan suuntaan.

Erityisen tyytyväinen olin Hepun putkiin menoihin kun kontaktiesteet oli siinä tyrkyllä matkan varrella. Aiemmin on aina mennyt tarjoomaan kontaktipintaa, mutta nyt paineli tosi hienosti putkiin. Ehkä mä sitten osaan noissa tilanteissa jo ohjata Heppua paremmin tai sitten se vaan on tajunnut, että kun tulee putki-käskytys niin se tosiaan tarkoittaa kontaktipinnan ohitusta ja putkeen menoa. Ihan miten vaan, mutta hirmu fiiliksissä olin tuosta.

Tässä meidän nollarata:


Ei kommentteja: