keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Tahtoo vauhtia Gimman kontakteihin

Kävin eilen pikatreenaamassa Markon kanssa. Mulla oli molemmat koirat mukana ja Markolla Hertz. Marko rakensi pienen hyppykuvion, jossa oli hyppyjä vaihtelevilla väleillä eikä ihan suorassa linjassa. Tarkoitus oli saada koira oppimaan, että muitakin estevälejä on olemassa kuin tasan viisi metriä. Otettiin kuvioo vedättämällä, yhdessä juoksemalla ja päästämällä koira edelle. Pätkässä oli myös pari leikkauskohtaa kun kumpikaan meistä ei niitä kovin hyvin osaa.

Gimman kanssa ei tuossa ollut mitään ongelmaa. Samaten leikkaukset meni ihan kamalan hienosti. Gimma kyllä näytti vähän hidastavan ennen leikkausta, mutta sen seurauksena se myös kääntyi ihan älyttömän hyvin. Mimmin kanssa ei myöskään mitään ongelmaa, enkä kyllä sitä odottanutkaan :-D. Myös leikkaukset meni Mimmin kans hirmu hienosti.

Lopuksi puomiharkkaa ja ensin oli Mimmin vuoro. Tarkoitus olisi se saada taas tajuamaan, että kontaktille voi mennä, vaikka mä en juokse vierellä tai edellä. Villasin mimmiä lelulla ja otin pelkkää alastuloa lähettämällä siihen sivusta ja lelu oli n. metrin päässä kontaktista maassa ja vapautin samantien kun oli mun mielestä tarpeeksi alhaalla. Meni aika hienosti. Lopulta sain sen menemään sinne ilman mun liikettä. Heitin lelun vähän kauemmaksi, ehkä jotain kolmen metrin päähän. Varastin siis lelun Mimmin suusta ja pidin Mimmistä kiinni samalla heittäen lelun tuonne ja vein puomin alkuun. Siellä vielä aika kovaa villausta ja lähetys puomille. Jestas, että se lähti lujaa. Ja meni lujaa loppuun saakka, pysähtyi ja jatkoi matkaa jess:llä. Toinen toisto samoin ja meni ihan yhtä hyvin. Vähän mahtava fiilis! En uskaltanut ottaa enempää toistoja.

Gimma sitten... aarghhh!! Yritettiin samoja temppuja kuin millä Marko on saanut Hertzin menemään hienosti loppuun, mutta eipä auttanut. Musta tuntui, että Gimma alkoi vaan enemmän hidastaa alastulolla :-P. Laitettiin siis lelu valmiiksi jotain neljän metrin päähän kontaktilta maahan. Hetsauksella koira puomin alastulolle sivusta ja vapautuksen jälkeen juoksin kilpaa lelulle ja nappasin sen, jos ehdin sinne ennen koiraa. Ehdinhän minä kun Gimma vaan juoksi vieressä sen näköisenä, että jippii, äiskä juoksee eikä meinannutkaan kilpailla lelusta mun kanssa. Marko koitti myös tuota eikä sekään saanut siihen mitään vauhtia. Mitä enemmän menee kontatilla edelle sitä enemmän se hidastaa.. eli "aiaa" (ei mitään hajua miten toi kirjoitetaan). Niin ärsyttävää!!

Tänään sain Anjalta vinkkejä miten se on saanut Sin:in aiaamisen loppumaan melkein kokonaan, kiitos tästä :-). Pitää huomenna kokeilla miten meidän käy. Harmi kun ei ole omaa puomia kun tuota pitäisi kyllä päästä vähän useammin treenaamaan.

Sain siirretyksi lisää ratoja nettiin. Tässä Mimmin lauantain viimeinen rata ja tässä sunnuntain hyppäri.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin no loppumaan ja loppumaan, harvemmin enää tekee sitä siis... Treeneissä ei himmaa lainkaan, mutta kisoissa voi kyllä sen tehdä jos olen liian edessä :o/

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, kun sulla ei ole puomia kotona, niin voit etukäteen "opettaa" Gimma kilpailemaan lelusta jo sileällä :o)

Kati kirjoitti...

No mä kirjoitinkin, että oot saanut loppumaan melkein kokonaan ;-)

Joo, tuota lelusta kilpailua vois kyllä ottaa ihan muutenkin! Mä en näköjään tajua yhtään mitään itse vaan kaikki pitää jonkun toisen sanoa :-P