torstai 14. tammikuuta 2010

Ihan ruosteessa!

Tehtiin treeneissä yksi Mia Laamasen rata kun hän on ensi viikonlopun kisoissa tuomarina. Tehtiin vain pussille saakka niin mahtui oikeilla etäisyyksillä ja kulmilla esteet. Koirat olivat onnessaan kun pääsivät treeneihin. Niin oli myös ohjaaja, mutta samalla niin pihalla kaikesta :-D. Kiva yllätys oli, että kasvihuoneen mittari näytti vain -6 astetta kun ulkona oli -12 :-)

Menin ensin Mimmin kanssa. Otin 3- ja 4-hypyn päällejuoksuna ja siitä lähetys puomille ja leikkaus takana. Mimmin kontakti oli tosi hyvä! 6-hyppyllä Mimmi meni väkisin hypyn taakse, mutta puolivalssilla sekin sitten onnistui. Kyllä se vaan näyttää nyt siltä, että Mimmi ei enää tulekaan oletusarvoisesti mun lähelle, vaan mun pitää sitä ihan oikeasti ohjata. Apua :-O. 7-hypyn vein twistillä ja leikkasin keppien vasemmalle puolelle. Yritin juosta kepeillä ohi ja saada 9-hypyn taakse ja siihen päällejuoksun ja twistin sekoituksen. En ihan onnistunut ekalla enkä tokallakaan kerralla kun olin niin myöhässä koko ajan. Rytmitys ihan hukassa. Mutta kun sain oman liikkeen kohdilleen niin onnistuihan se lopulta. Keinu Mimmulilla oli tosi hyvä, ei meinannutkaan lähteä ilman lupaa :-)

Keppien jälkeisen kohdan koitin myös niin, että menin keppien oikeaa puolta, otin sokkarilla Mimmin oikealle puolelle ja tein pakkovalssin 9:llä leikkauksen 10:llä. Hyvin näytti näinkin onnistuvan. Huono puoli tuossa oli se, että en nähnyt pujotteliko loppuun saakka kun olin yksin treenaamassa. Uskon kuitenkin, että teki sen ihan oikein.

Gimman kanssa samat kuviot. 3-hypyn päällejuoksu oli hyvä, mutta 4-hypyllä en uskaltanut heti liikkua tarpeeksi edelle, joten kääntyi liikaa mua kohden, josta en millään saanut puomille vaan haki radan reunalla olevaa ylimääräistä putkea. Kun hoksasin, että ongelma on mun liikkuminen niin homma meni tosi nätisti. Puomia otin nyt kokonaisena kun kisat on tulossa. Lähti tosi hyvällä vauhdilla kiipeämään, mutta alastulolla hidastaa. Käskytin koko ajan kiipee-kiipee niin meni ihan kohtuullista vauhtia alas asti ja odotti lupaa sieltä poistumiseen. Tarjosi jopa nenäkosketusta kun pidin muutaman sekunnin kontaktilla.

6-hypyllä myös Gimman kanssa ongelmia. Se ei kuitenkaan hakeutunut ulkopuolelle vaan tuli oikealle puolelle, mutta meni ohi. En osannut selkeästi kertoa mitä siltä halusin. Pienen pähkäilyn jälkeen tämäkin onnistui. 7-hyppy twistillä, lähetys pujotteluun ja leikkaus takana ja jäljessä kuin Aku Ankka 9-hypyn taakse ohjauksessa :-D. Gimma pujottelee niin paljon lujempaa kuin Mimmi, että mä sain todella pinkoa, että ehdin ohjaamaan sen hypyn taakse. Sen kun onnistuin tekemään niin jatko oli hyvä. Keinulle meni aika kovalla vauhdilla, mutta osasi itse hidastaa vauhdin, ettei tullut lentokeinua :-). Pussi oli hyvä, vaikka se ei kovin tuttu este olekaan.

Keppien jälkeisen kohdan koitin myös toisin. Menin keppien oikeaa puolta, otin vähän etumatkaa ja valssilla kepeiltä pois ja pakkovalssilla 9-hyppy. Jostain syystä en Gimman kanssa uskaltanut ottaa kepeiltä sokkarilla. En tiedä miksi kun se taitaa olla jo varmempi pujottelija kuin Mimmi. Tuolla tavalla sain kuitenkin myös onnistumaan eikä itselle tullut niin kiire ohjauksen kanssa.

Lopuksi molempien kanssa vielä toisenlaista kuviota, johon sai laitetuksi mm. sivuttaisirtoamisen puomilta, jaakotuksen, leikkauksen ja niisto-sokkarin. Lisäksi tässä pätkässä oli putkelta pöydälle meno.

Mimmi meni pöydälle hienosti, vähän hirvitti kun se heilui. Tyhmä minä kun en sitä tarkistanut, mutta oletin ilman muuta sen olevan tukevasti edellisten treenaajien jäljiltä. Otin uusiksi eikä Mimmi halunnut mennä pöydälle ollenkaan. Sain kuin sainkin sen sinne ja heti kehuin ja lelu lensi. Seuraava pöytä oli jo parempi ja sitten mentiin taas kuten ennenkin, huh. Kontaktilta sivuttaisirtoaminen onnistui hienosti, samaten kaikki muutkin jutut. Lopuksi vielä erikseen pelkkää kontaktia ja siellä pysymistä. Lähti ekalla nykäisyllä pois. Uudelleen ja nyt kesti nykimiset. Tein muutaman kerran myös niin, että lelu edessä ja minä peruutin Mimmin taakse ja vapautin kun katsoi eteenpäin.

Gimmalla onnistui myös puomilta sivuttaisirtoaminen. Jaakotukset sun muut onnistuivat myös hienosti. Pöytä vähän hirvitti kun eipä me sitä olla vissiin maksikorkeudella treenattu kertaakaan. Yksissä kisoissa se on sellaisen päällä käynyt ja omassa pihassa on otettu vain minipöytää. Hyvin se kuitenkin pöydän löysi ja pysyikin siellä. Hidastin vauhtia suhinalla kun Gimma tuli putkesta. Kun näytti tajuavan pöydän noin hyvin niin kokeilin myös hidastamatta ja vähän vedättämällä ja ihan täydellinen pöytä näinkin :-)

Myös Gimmalla lopuksi kontaktilla häiriön kestoa. Sivusta kontaktille ja nykäisy, ei kestänyt vaan tuli pois. Uusiksi ja onnistui. Näitä pitäisi kyllä muistaa molempien kanssa tehdä aina välillä.

Musta tuntuu, että viikonlopun kisoista ei kovin hyvää tulostasoa ole odotettavissa :-D. Mutta ei se mitään, mennään silti nauttimaan yhdessä tekemisestä ja katsotaan mitä tulosta se tuo tullessaan :-)

1 kommentti:

Karoliina kirjoitti...

Tsemppii Kirkkikselle!! :)