torstai 21. tammikuuta 2010

Kirkkiksen kisat

Perjantaina menin aikaisemmin töihin, että pääsen vähän aiemmin ajelemaan kohti Sipoota. Kun tulin töistä kotiin ja päästin koirat pihalle pissalle niin huomasin, että Gimman juoksu oli alkanut. Uskon, että se on ollut jo jonkin aikaa koska niin selkeästi oli verta pissan mukana. Ei kai ihan alussa vielä noin käy? Olen kyllä kytännyt sitä jo vuoden vaihteesta lähtien ja alkuviikosta olin jo huomaavinani karvoissa jotain ja kun menin tarkistamaan tarkemmin niin tyttö oli jo ehtinyt pestä värkkinsä. Mimmi on ollut erityisen kiinnostunut Gimman takapäästä, joten sekin puoltaisi aiemmin alkamista. Elän nyt siinä toivossa, että juoksu on jo tovin ollut ja ilmoitin Hyvinkäälle kisoihin 31.1. Jos näin ei olekaan niin sitten ilmoittautuminen perutaan jälleen...

Lauantaina Mimmin kisat alkoivat klo 10:00. Onneksi oli sen verran vähän osallistujia, että pystyivät aloittamaan järkevään aikaan :-). Keli oli hieman tihkusateinen, vaikka pakkasta oli muutama aste. Kuitenkin ihan hyvä sää lämmittämättömän hallin kisoja ajatellen. Tuomarina kisoissa oli Mia Laamanen ja tämän näköinen oli ensimmäinen rata. Jollain tasolla odotin vähän enemmän vääntöä radalle, mutta ihan kiva tämäkin oli. Kepit oli mielestäni radalla vähän enemmän vielä puomin suuntaan, joten kulma oli oikein haastava meille. Lisäksi vetäminen kepeille oli tehty hankalaksi koska muuri oli siinä tiellä.

3-hypyn otin takaakierto-valssilla ja se onnistui kyllä hyvin. Sokkarilla putkelta ja siitä vedolla kepeille. Tässä kohden mulla tuli arviointivirhe. En laskenut, että Mimmi ampuu putkesta väärään suuntaan (eli tulee suoraan ulos, ihme...), jolloin jouduin korjaamaan hyppylinjaa seuraavalle esteelle sillä seurauksella, että keppikulmasta tuli entistä vaikeampi ja siinähän se virhe sitten tuli. Sain kyllä hyvin vedetyksi oikeaan linjaan, mutta sitten huitaisin jotain ja Mimmi meni kakkosväliin sisään. Jatko oli ihan hyvä. Kepeiltä valssilla aa:lle, varmistus, että hyppää seuraavan hypyn oikeaan suuntaan, enkä laita sitä takaakiertoon. B-osalle tein pakkovalssin ja c-osalle viskileikkauksen ja siitä keinulle. 11-12 välissä puolivalssi ja vähän myöhässä työntö 12:lle, kuitenkin onnistuen. Siitä puomille ja tässä kohden vähän jännitti miten tyttö ottaa kontaktin. Ja mitä tekee ihanainen Mimmi, se pysähtyy kontaktin loppuun ja odottaa lupaa tulla pois!! Mä olin ihan fiiliksissä tästä! Siitä vielä takaakierto-niisto ja viimeinen hyppy. Olo kuin voittajalla maalissa tuon kontaktin takia :-)))

Jälkimmäinen rata oli mun mielestä jotenkin mukavampi. Keinun jälkeinen elämä varsinkin aiheutti hieman päänvaivaa kun estevälit oli jotenkin tosi väljät, meinasi tulla pitkiä vientejä. Ensin mallailin, että keinulta vaan koira a-osan takaakiertoon ja siihen päällejuoksu ja työntö seuraavalle esteelle. Tämä ei mielikuvissa onnistunut millään vaan näin kuinka Mimmi painelee mun nenän edestä c-osalle kun en ehdi näyttämään b-osaa. Hylkäsin siis tuon ajatuksen ja teinkin seuraavaa: a-osalle pakkovalssi, b-osalle niisto-sokkari ja c- osalle takaakierto-niisto ja itse menin aa:n vasenta puolta. Tämä toimi melkein :-D. Pakkovalssi oli tosi hyvä, mutta seuraavassa kohdassa tökkäs kun hätäilin niistossa. Mimmi oli jo menossa b-osalle ihan oikein kun stoppasi ja meinasi tulla pois väärälle puolelle estettä. Laitoin jalan eteen (heh), ettei pääse sinne ja ohjasin uudelleen ja nyt onnistui. Ilmeisesti olin niin hyvin tuomarin edessä, että hän ei nähnyt mitä tapahtui kun ei antanut tuosta hyllyä (kielto sarjalla, enkä korjannut a-osalta asti). Jatkoin rataa luullen, että on hylly ja päätin keskittyä vain puomiin.

Jatkossa ei ollut mitään kummallista. Puomia ennen en saanut Mimmiä välistävetoon, joten hyppäsi 17:n väärään suuntaan. Tässä vaiheessa näin tuomarin näyttävän hylätyn merkkiä. Whaat?? Nyt vasta!! Ei näköjään saisi ikinä itse arvostella eikä varsinkaan luovuttaa kesken kaiken. No, ei se mitään, puomi kuitenkin edelleen täydellinen. Mitä on tapahtunut tauon aikana kun se on noin hyvä?? En kuitenkaan valita, vaan fiilistelen tällä ainakin seuraaviin kisoihin saakka :-)

2 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Ne sun nykimiset tms on voineet ainakin auttaa puomin suhteen. En tosin tiiä, ootko niitä tehnyt aina, mutta ainakin viime treeniraporteissa oon niihin kiinnittänyt huomiota :) Shokilla ainakin tommoset on hyviä muistutuksia :)

Kati kirjoitti...

Ihan varmasti just niistä on ollut apua!! En vaan aiemmin ole tajunnut tehdä tarpeeksi häiriötä treenitilanteessa. Parempi myöhään ja niin edes päin :-DD