maanantai 1. helmikuuta 2010

Jälleen pidennetty viikonloppu Hesan seudulla

Keskiviikkona lähdin tuuleen ja tuiskeeseen ajelemaan kohti Sipoota. Sää oli ihan kamala. Oli vastatuuli, joka riepoi autoa välillä vasemmalle ja välillä oikealle. Välillä se heitti tien reunalta lumet tielle, jolloin koko tie hävisi näkyvistä. Liukastakin oli ja ja ja... Perille onneksi pääsin kuitenkin ehjin nahoin, hartiat kylläkin ihan jumissa. Piti kyllä tavallista rauhallisemmin ajella, ei vaan uskaltanut enempää :-P.

Torstaina mulla oli töiden puolesta koulutuspäivä eli ajelin Sipoosta Konalaan. Matkaa tuli n. 30 kilometriä, johon varasin aikaa 50 minuuttia. Näin "pohjoisen" likkana tuo tuntui jo liioittelulta. Mutta kuinkas sitten kävikään :-D. Myöhästyin 20 minuuttia kun matkaan menikin tunti 10 minuuttia :-O. Kehä I seisoi kun siellä oli vissiin joku kolari sattunut. Jotain kahdeksan kilometriä siinä kitkutettiin hissukseen sellaista 2 km tuntivauhtia. Siis silloin kun letka liikkui, eikä todellakaan liikkunut koko ajan. Ei kivaa ollenkaan. Onneksi en ollut ainoa, joka oli myöhässä... Takaisin päin matka sujuikin jo kohtalaisesti, meni vain jotain 40 minuuttia :-P.

Perjantaina vapaapäivän kunniaksi kävin Tuijan hallissa ottamassa Mimmin ja Gimman kanssa pikku treenit. Sattui Tuijalta löytymään vielä vapaa aika :-). Jälleen olin myöhässä. Mä en tajua miten aikaisin tuolla pitää joka paikkaan lähteä, että ehtii ajoissa perille :-P. No, koirat lämmitteli sitten siinä samalla kun mä rakensin rataa. Mimmin kanssa treenit meni suht kivasti, mutta Gimman kanssa oltiin ihan eri rytmissä. Mä vaan olin sen tiellä koko ajan :-P. Sain lopulta sillekin onnistuneen pätkän, johon olikin hyvä lopettaa :-)

Lauantaina kävin Anjan ja Pukkilan Jannen kanssa treenaamassa Porvoossa Petenkoiratarvike Areenalla. Ihan mukava lämmin (ehkä jopa vähän liian lämmin) halli, jossa vähän oudompi kumipohja. Pohjalla oli kuitenkin hyvä juosta eikä koirat sutineet ollenkaan. Anja näytti Jannelle eri tekniikoita ja mä yritin sillä aikaa väkertää jonkinmoisen radan. Kohtuullisen vaikeeta mun mielikuvituksella, mutta ihan ok siitä kuitenkin tuli.

Mimmin kanssa sain radan heti nollalla läpi! Mahtava fiilis, vaikka rata ei todellakaan ollut mikään nappirata. Näitä mun pitäisi saada ehdottomasti lisää niin sitten niitä voi odottaa kisoissakin paremmalla prosentilla. Ei saa luovuttaa treeneissäkään, vaikka ei menisi käsikirjoituksen mukaan. Olin tosi tosi tyytyväinen itseeni! Radalla sai tehdä sivuttaisirrotusta, jaakotusta, niistoa, leikkausta, valssia, niisto-sokkaria ja ties vaikka mitä.

Gimman kanssa ei sitten ihan niin hyvin mennyt. Ihan hyviäkin pätkiä oli, mutta jotenkin tahmeesti Gimma meni. Oisko ollut jotain juoksun jälkeistä masennusta vai mistä lie johtui? Ei kuitenkaan ollut oma itsensä. Toki halli oli outo, pohja outo, kontaktiesteet oli sitä mitä lie kumirouhetta, eikä ole sellaisia taidettu ennen mennä. Ehkä tuossa oli syytä kerrakseen, että ei ihan into piukeena painellut menemään. Ihan ok-fiilis jäi kuitenkin Gimmastakin.

Sunnuntaina sitten suunnattiin Gimman kanssa Hyvinkäälle kisaamaan. Tuomarina maksi kakkosilla oli Leena Rantamäki-Lahtinen. Radat oli etukäteen sellaisia, että oikein tarjottiin meillä niitä nollia. Eihän niitä tietenkään silloin tule :-P. Ensimmäisellä radalla oli suora alku, hyppy, pituus, puomi ja heti pituuden viimeinen pala kaatui. Vähän harmitti, mutta yritin jatkaa täysillä loppuun. Puomi Gimmaksi ihan kohtuullinen, ei nopea, mutta ei nyt ihan kamalan hidaskaan. Keppien jälkeen oli suoraan muuri, jonka ohi jostain syystä sain ohjatuksi. En tajua miten ja harmittaa kovasti, että tämä rata ei ole videolla ollenkaan (ei ollut tuttuja, joita olisi viitsinyt hommaan nakittaa). Taisi vielä pari rimaa tipahtaa kun tuloksena taululla oli 20. Ja kun en kerran itse nähnyt tiputuksia niin kai se tiputtaa kun en kerran katso koiraa, aargh!!

Toiselle radalle sainkin sitten kuvaajan, kiitos Iiris tästä :-). Videoo en ole vielä saanut siirretyksi yhtään mihinkään, mutta kun sen saan tehdyksi niin ehkä siirrän myös tänne... Rata lähti hyvin liikkeelle. 2-hypyllä tein ihmisnuolen, jota en itse olisi tajunnut ollenkaan tehdä. Eli kiitos tuhannesti Elina vinkistä!! Toimi ihan sikahyvin ja sain hyvän linjan aa:lle viennille. Aa:n jälkeen rata meni tosi hienosti ja tuntui, että Gimma meni nyt oikein hyvää vauhtia. Sen verran hyvää, että mua alkoi hirvittää putken jälkeen oleva keinu, että siitä tulee pian lentokeinu. Siispä minä idiootti hidastin tosi kovasti Gimman vauhtia ennen keinua sillä seurauksella, että ennen puoltaväliä Gimma tuli sieltä pois "ai eikö tätä mennäkään?". Voi juma kun voi olla joskus tyhmä!! Siis minä, ei koira :-D. Keinu uusiksi ja edelleen meni sen vähän varovaisesti, mutta meni kuitenkin. Keinun jälkeiseltä muurilta saatiin palaset tippumaan. Ehkä mä olin siinä vielä vähän harmissani omasta mokasta enkä ohjannut kunnolla. Loppurata ihan ok. Puomin jälkeen pussi ja sen jälkeen suoraan hyppy. Pieni pyörähdys hypyllä vaikka huutelin eteen-käskyä jo pussiin mentäessä. Eipä paljon olla pussia harjoiteltu niin ei kai tuo voikaan onnistua. Jäipä hyvä fiilis tämän radan jälkeen :-))

Takaisin pääsin lähtemään jo viideltä. Keli jälleen kamalan huono. Tällä kertaa ei tuullut juurikaan, mutta satoi lunta silleen ihan mukavasti... Rekkoja kun tuli vastaan oli pakko vähän hiljentää kun ei yhtään nähnyt missä tie meni, mutta muuten oli kohtuullisen hyvä ajaa. Niin, paitsi letkan hännillä kun ei oikein päässyt ohi. Kotona olin aika lailla klo 22. Jos olisin Mimmin kanssa kisannut niin olisin ollut jotain kolme tuntia myöhemmin. Tosi hyvä päätös oli perua sen kisat, vaikka Mimmi itse ei ollutkaan samaa mieltä :-D

Kauhee kisainto Gimman kanssa. Harmi vaan, että tähän aikaan on kaikki kisat niin kauheen kaukana. Ensi sunnuntaina olen menossa Tampereelle, mutta siellä on maxi2-luokille vain yksi rata. Mutta onpa edes se yksi! Mimmille sentäs on kaksi starttia. Sitten ois Turussa kisat ja Kirkkiksellä... hmmm...

2 kommenttia:

Tiina G kirjoitti...

Huh, millaisessa kelissä olet ajellut mennen tullen. Mut jos vaikka kelit olis parin viikon pääst paremmat niin kait sä jaksat Turkuseen ajaa ;-)

Kati kirjoitti...

Se on vakavassa harkinnassa kyllä. Mieli teksi niin päästä kisaamaan, varsinkin Gimman kanssa :-)

Luulen, että toi Kirkkiksen reissu jää kyllä tekemättä...