perjantai 5. helmikuuta 2010

Treeniringin joulukuun rataa

Keskiviikkona treenattiin Hennan kanssa Treeniringin joulukuun radasta paria pätkää. Mun oli tarkoitus tehdä helppo rata harkkoihin, mutta kun tuo oli tuolla valmiina niin väännettiin sitten sitä. Radan teemana oli putkiansat.

Treenit meni molempien koirien kanssa tosi hyvin. Ainoastaan pujottelussa molemmat tuli ensimmäisellä kerralla pois ennen aikojaan. Leijeröin sen aika rankalla kädellä ja tämän lisäksi pujottelu päättyi melkein seinään. Pari toistoa palkka valmiina ja sen jälkeen lähti tämäkin sujumaan. Muutenkin radalla sai tehdä leijeröintejä. Mukavaa kun koirat irtoo eikä tarvitse itse juosta ihan esteen vierestä :-). Ei tainnut koirat mennä putkiansoihin olleenkaan, joten siinäkin mielessä oikein hyvä treeni.

Radalla oli myös pöytä. Gimma hakee sen hyvin ja aika itsenäisesti ja osaa jäädä sinne odottamaan. Mimmi ei mene ilman apua. Joudun menemään pöydän ohi, että se sinne hyppää. Mutta kun se pöydälle pääsee niin myös pysyy siellä kivasti. Itse esteestä en tykkää ollenkaan, mutta pakko kai sitäkin on treenata kun on alkanut näkyä radoilla useammin.

Mimmin kanssa takkusin hieman niiston kanssa. Ei meinannut millään kääntyä niin kuin haluan, vaan hyppäsi viistosti yli mun selän taakse, vaikka kuinka yritin sitä hypyn takaa hakea kädellä mukaan. Hetkisen pähkäilin, että mitä tuossa voisi tehdä kun tiukempi käskytyskään ei auttanut. Teinkin sitten niin, että otin lelun käteen ja pysäytin Mimmin hypyn taakse ja lykkäsin lelun suuhun ja hurjat kehut tästä. Muutama toisto näin ja kyllä muuten alkoi toimia! Hetkisen kuluttua tämä kyllä jo unohtui, mutta muistutin taas stoppi + lelu - palkalla ja taas toimi. Mun pitää nyt muistaa, että en tässä lipsu ollenkaan treeneissä, jos haluan tuon hyväksi. Jännä kyllä, että tuossa kohden tuo ei toiminut kun yleensä Mimmi tulee niistoihin tosi hyvin mukaan.

Lopuksi pikku keinuharkat molemmille. Mentiin melkein suoran putken kautta keinulle, että saataisiin kunnolla vauhtia. Haluan eroon mun lentokeinukammosta Gimman kanssa :-P. Otin ensin muutaman toiston Mimmin kanssa. Sillä oli tosi hyvät keinut, joten en nähnyt tarpeelliseksi hinkata sitä sen enempää. Gimman kanssa otin ensin pelkän keinun ilman muita esteitä ja palkka valmiiksi keinun edessä jossain viiden metrin päässä. Meni aika rauhallisesti, joten taisi oikeesti sunnuntaina vähän säikähtää sitä. Meni kuitenkin itsekseen ja sai kovat kehut. Otin lisää toistoja koko ajan vauhtia kasvattamalla ja alkoi näyttää jo tosi hyvältä. Sain onnistumaan myös niin, että Gimma meni edellä suorittaen itsenäisesti keinun. Kyllä tää taas tästä :-)

Ei kommentteja: