keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kaikenlaista touhuilua Daamin kanssa

On tämä vaan taas outoa kun on tuommoinen pieni pallero talossa. Samalla niin ihana ja söpö, mutta samalla riiviö, joka sovittaa hampaita joka paikkaan. Kuinka täynnä talo onkaan kiellettyjä asioita! Tähän mennessä onneksi vain kaiuttimen johto on nakerrettu poikki. Mun läppärin johtoon on selvästi myös sovitettu hampaita. Onneksi toimii vielä.

Kuva: Harri Haka-Aho
Sunnuntaina harjoiteltiin kaulapannan pitoa ja käytiin pikku remmilenkilläkin. Aika kivasti meni. Kaulapanta yksistään ei haitannut yhtään. Remmilenkillä vähän oli outoa kun piti rynniä ja sitten ärsyttävä remmi pysäytti liikkeen. Tosi kivasti mun mielestä meni tuo kuitenkin. Käytiin myös pikku pyörähdys metsässä koko lauman voimin. Reippaasti pieni kulki mukana ja kovin järkevästi meni korkeammista kohdista alas eikä tehnyt sellaista tyypillistä pentuloikkaa korkealle.

Käytiin vielä pimeällä pikku lenkillä koko lauma ja uskaliaasti valitsin sellaisen pätkän, jossa pitää kulkea n. 600 m remmissä ennen kuin mennään metsään. Daamilla ei ole heijastinliiviä, joten laitoin sen kaulaan sellaisen 5 cm leveän käsivarren ympärille tarkoitetun heijastinnauhan. Ja kun se oli noin leveä niin en voinut laittaa tavallista kaulapantaa kun se olisi ollut siellä alla niin virittelin Mimmin säädettävistä y-valjaista sopivat. Säädöt minimiin ja Daamin päälle. Älyttömän hyvin sain sille valjaat puetuksi päälle eikä sitä ne sitten päällä ollessakaan haitannut. Itse lenkki meni hienosti. Yllättävää!

Kuva: Harri Haka-Aho
Daami tuntuu kovin oppivaiselta lapsoselta. Ruokaa saadessaan istuu jo nätisti. Aluksi odotin vain, että peppu menee maahan ja siitä sai vapautuksen saman tien kupille. Nyt malttaa odottaa jo niin, että kuppia saa laskea noin puoliväliin saakka. Samaten yllättävän äkkiä tajusi, että mummo-koiran kupille ei mennä kun se syö. Kerran otin nätisti niskavilloista sen pois ja samalla kielsin. Sen jälkeen on aina kiltisti istunut ja odottanut, että mummo syö :-O. Gimma oli tuossa hyvin paljon jääräpäisempi :-D

Äipän vieressä on hyvä olla ♥
Maanantaina Mimmi, Gimma ja minä käytiin Jaana-Kaisalla hoidattamassa kropat kuntoon. J-K halusi, että otan myös Daamin mukaan. Moka!! Matka sinne meni ihan hiljaisesti. Pari piippausta ihan alussa, mutta muuten koko matkan oli ihan hiljaa. Ihanaa! Perillä en sitten malttanut jättää sitä autoon, joten otin häkin hoitohuoneeseen ja laitoin Daamin sinne. Voi elämä sitä huutoa ja kiljumista. Meidän kaikkien hoidot kesti jotain 2,5 tuntia ja siitä ajasta Daami oli ehkä hiljaa 15 minuuttia :-D. Taitaa J-K seuraavalla kerralla vähän tarkemmin harkita, pyytääkö pentuja sinne vai ei ;-)

Hyvin näkyy pöydän jalassa Gimman pentuajan tuhot. Onneksi ei ole uusittu pöytää ;-). Kuva: Harri Haka-Aho
Tiistaina kävin Mimmin ja Gimman kanssa pidemmällä lenkillä ja jätin Daamin kotiin. Olin hienot aitasysteemit viritellyt, mutta niin vaan pentu oli olkkarin puolella Pimun kanssa :-P. Onneksi Pimu pystyy vielä hyppäämään sohvalle niin oli päässyt pennulta turvaan. Tuhoja ei yllättäen tuona aikana ollut tehnyt. Tai jos on tehnyt niin minä en ole niitä vielä huomannut.

Daamille tuli tiistaina 11-viikkoinen Zorro-sheltti pentulenkkiseuraksi. Zorro on Bumtsi Bum kennelistä kuten Mimmikin. Vitsit, että noilla pennuilla oli kivaa :-). Hyvin jaksoivat mun mielestä kohtuullisen pitkän lenkin noin pieniksi. Oli kiva Zorro-pojan myötä tutustua uusiin ihmisiin :-)

Zorro edellä Daami perässä.

Ja sitten toisin päin kunnon ilmeellä :-D
Kaikki kuvat pentulenkiltä täällä.

Ei kommentteja: