tiistai 5. helmikuuta 2013

Pentuaksaa perjantaina

Jenni piti pentutreenit perjantaina Maalahdessa. Hän näytti meille, mitä pentujen kanssa voi touhailla näin aluksi. Mukana oli Daamin lisäksi Prinssi, Luna ja Manya. Kiva kun Manyakin pääsi sieltä jostain kaukaa meidän kanssa treenaamaan :-)

Käytiin läpi perusasioita, miten vaikuttaa varpaat, käsi, kroppa ja katse ohjauksessa. Mulle tuo katse on kaikista vaikein muistaa kun niin helposti katson koiraa tai sitten jo seuraavaa estettä.

Ohjauksista käytiin läpi:
  • valssi: oli hiukan haastavaa Daamin kanssa kun on oikeastaan vain muutama kerta treenattu ja silloinkin otettu takaakiertoja. Muutama toisto kyllä oltiin otettu myös eteen lähettämistä. Hieman linjan sivussa seisova Jenni ruokakupin kanssa oli vetovoimaltaa suurempi kuin mun ohjausyritys :-D. Ei sitten yritetty edes tätä vaan tehtiin ennakoiva valssi sen sijaan.
  • ennakoiva valssi (eli takaisin tulosuuntaan) molemmin puolin: tätäkin piti helpottaa aika lailla, että saatiin onnistumaan. Ahne koira tässä vaiheessa menee mieluummin ruokaa syömään kuin tulee ohjaukseen mukaan. Se pennulle suotakoon vielä tässä vaiheessa :-)
  • niisto molemmin puolin: ihan kivasti meni kunhan vaan muistin katseen viedä siihen, mihin haluan koiran tulevan enkä tuijottanut vain koiraa.
  • leikkaus: yllättävän hyvin :-). Sain muutenkin tästä ohjauksesta hyvän muistutuksen kuinka se pitää tehdä oikein.
  • vinkkejä kontaktiharjoitteluun: samalla tyylillä mennää kuin Gimmankin kanssa eli nenäkosketus loppuun.
Kiva oli nähdä pentuja työn touhussa. Kaikki keskittyi tosi hyvin tekemiseen. Myös Daami alun hulvattomuuden jälkeen :-D. Tuon koiran touhuja ei voi nauramatta katsoa. Iloinen pieni kaveri ♥

Kiitos kaikille mukavasta treeniseurasta ja varsinkin iso kiitos Jennille hyvistä opeista jälleen :-)

Ei kommentteja: