tiistai 2. elokuuta 2016

Pitkä perussarja ja muurin treenaamista

Sunnuntain treeni 31.7.2016

Daami (ja vähän Gimmakin) pääsi tänään treenamaan hyppytekniikkaa. Edellisestä kerrasta on jälleen vierähtänyt hetki. Laiska ihminen täällä hei...

Ensin tehtiin Daamille kahdeksan hypyn perussarja 6 jalan välein ja se olikin yllättävän vaikea. Perussarjaa ei yleensä tehdä noin pitkänä vaan muistaakseni viidellä hypyllä, ellei jopa vain neljällä. Alku meni hyvin, mutta loppua kohden Daami meni koko ajan lähemmäs ja lähemmäs rimaa ja oli kovin vaikeaa hyppääminen. Vaihdeltiin sitten hyppyjen määrää eli palkka laitettiin sinne väliin vaihdellen ennen kuudetta, seitsemättä ja kahdeksatta hyppyä. Lopulta se koko rimpsukin meni oikein kivasti. Gimman kanssa ei tätä otettu kun ei sille ole koskaan tehty näitä treenejä.

Toinen treeni oli muuritreeni. Oli hyppy-hyppy-muuri-hyppy. Aluksi ensimmäinen väli oli 15 jalkaa ja kaksi muuta väliä 18 jalkaa. Positiivista Daamin kehityksessä on se, että se ensimmäinen väli oli liian lyhyt(!) ja sen oli vaikea ponnistaa toiseen hyppyyn kun ajautui liian lähelle :-O. Sillä kun ollut kovin lyhyet hypyt aiemmin ja on ehtinyt ottaa vaikka mitä askelia hyppyjen välissä niin nyt onkin hyppy muodostunut aika paljon pidemmäksi. Toista hyppyä siirrettiin vain yhden jalan verran eteenpäin ja heti oli tosi paljon nätimpi hyppy.

Muuri meni hyvin ensimmäistä kertaa lukuunottamatta. Taisi säikähtää, että täällä on jotain muutakin matkan varrella kuin normaali hyppyjä :D. Meni hyvin lähettämällä eteen-käskyllä ja kun olin valmiina lopussa kutsumassa koiraa. Mikä parasta niin meni ihan hirmu hienosti myös silloin kun lähdettiin suunnilleen yhtä aikaa ja mä hölköttelin Daamin takana :-)

Gimman kanssa otettiin myös tämä jälkimmäinen treeni kun siinä oli normaalit hyppykorkeudet ja esteiden välit. Lähettämällä eteen-käskyllä, minä paikallaa, oli vähän epävarma, mutta meni silti. Kun mulla oli liike mukana (vaikka jälkeen jäinkin paljon) niin meni tosi varmasti. Kutsulla otettuna viimeisen hypyn takaa oli Gimmalle yllättäen kaikista vaikein. Tuli vissiin liian kiire ja kopautti etujaloilla muurin palasia. Ei ne tippuneet, mutta selkeä osuma tuli. Tämä oli mulle kyllä melkoinen yllätys kun Gimma on ollut niin varma pitkissäkin kutsuissa kisoissa. Oisko niissä sitten aina ollut vain hyppyjä? Tiedä tuota, mutta ihan kiva harjoitus oli tämä myös Gimmalle :-)

Ei kommentteja: