sunnuntai 7. elokuuta 2016

VAS:in kisoissa Daami ja Gimma

Olin onnistunut mokaamaan ilmoittautumisissa. Tarkoitus oli molemmilla koirilla jättää A-kisa väliin ja ilmoittaa vain B- ja C-kisaan. Mitenkäs sitten kävikään? Daamin olin ilmoittanut A- ja B-kisaan ja Gimman B- ja C-kisaan :D. Tuli aikainen herätys ja pitkä päivä. Onneksi ei tullut sitä luvattua ukkoskuuroa, mutta melkoisen kuuma keli oli kyllä. Tuon ilmomokan jälkeen oli ihan pakko tarkistaa, että olenko onnistunut ilmoittamaan koirat samoihin kisoihin Pietarsaareen ja se oli mennyt sentään ihan oikein :-)

Vaikka mokasinkin ilmoittautumisessa niin oli toisaalta ihan kiva tutustua kerrankin ensimmäinen rata vain Daamille ja viimeinen rata vain Gimmalle. Mähän nykyään tutustun rataan ensin vain Gimma mielessä ja sitten kun se on selvä niin katson, miten teen Daamin kanssa. Se on toiminut kohtuullisen hyvin kyllä noinkin :-)

A-radalla tuomarina oli Anne Viitanen ja tämän menin siis vain Daamin kanssa. En tykkää tämän tuomarin tyylistä laittaa rimoja vaihdellen 55-65 cm korkeudelle, vaikka tavallaan toki ymmärrän pointin: koiran pitää osata hypätä oli korkeus mikä tahansa. Daamin kanssa ei pahemmin ole treeniä tehty 65 cm:n hypyillä, ainoastaan joissain hyppytekniikkatreeneissä. Ensimmäinen rima oli tuon 65 cm ja tokihan se tippui. Olisi pitänyt tajuta jättää vähän kauemmas niin olisiko sitten pysynyt ylhäällä? Myös muurin jälkeinen hyppy oli tapissa, mutta sen Daami pääsi hyvin yli. Treenilistalle pakkovalssiohjaus putkelle. Kahdessa kohdassa tuota tarvittiin ja molemmista tuli kielto.


Kahdella jälkimmäisellä radalla tuomarina oli Asko Jokinen. Enpä ole aikoihin hänen radoillaan ollut! Vaikeahkoja ratoja, mutta täysin suoritettavissa.

Daamin B-kisassa ajattelin luottaa sivuttaisirroitukseen, mutta eihän se onnistunut. En osannut katsoa, milloin Daami on sen lukinnut ja lähdin liian aikaisin ohjaamaan jo seuraavaa hyppyä. Ohihan se tuli. En lähtenyt korjaamaan, vaan jatkoin rataa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Taisin ensimmäistä kertaa ikinä tehdä leikkauksen keinulla ja sen kyllä huomas, Daami epäröi. Sain kuitenkin sen suorittamaan keinun loppuun. Aa:n kontakti oli varsin buoeno :-). Muutenkin tähän rataan olen oikein tyytyväinen.


Sitten oli Gimma-murusen vuoro samalla radalla. Sivuirroitus onnistu paremmin kuin uskalsin toivoa ja olinkin sitten ehkä vähän myöhässä jatkotilanteessa kun en uskaltanut ajoissa lähteä liikkeelle ja sen seurauksena päällejuoksun rima tippui. Pieni pyörähdys muurin edessä kun en vaan ehtinyt sinne minne olisi pitänyt. Kivalta silti tuntui tämä rata.


Gimman C-rata olikin sitten melkoista räpellystä. Rima tippui, en ehtinyt tekemään valssia, kielto suoran putken jälkeiseltä hypyltä ja lopulta homma kaatui siihen kun Gimma meni pituuden sijaan pujotteluun. Siitä olikin hyvä sitten jatkaa viimeiselle hypylle.


Ei kommentteja: