sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Gimma on nyt tokaluokkalainen :-)

Torstaina käytiin kentällä treenaamassa. Susanna oli ottanut netistä yhden Esa Muotkan radan. Siinä sitten kun tutustuttiin rataan niin alkoi tuntua jotenkin tutulta. Tajusin, että itse olen keväällä rakentanut juuri saman radan :-D. Löytyy myös täältä blogista ja rata löytyy täältä. Treeneissä oli mukana Marko & Hertz, Susanna & Cola, Eltsu & Sefi & Tiki, Marita & Didi & Turo ja minä Mimmin ja Gimman kanssa. Olipa porukkaa kerrakseen...

Gimman kanssa en ottanut kontakteja radalla nyt ollenkaan kun tarkoituksena oli saada puomille vauhtia. Otin sitten vain alkupätkän putkelle saakka ja sitten taas putkelta puomille asti ja lopuksi putkelta loppusuora. Nää pätkät meni tosi hyvin, ei mitään ongelmaa. Kivasti Gimma ampuu eteen-käskyllä lelulle. En sit tiedä miten käy, jos se ei tietäis, että lelu on lopussa. Pitää joskus koittaa myös niin.

Puomille koitettiin hetsata Gimmaa alastulolle ja vapautus heti lelulle kun se katsoo eteenpäin. Se kun nyt on alkanut tuijottaa mua niin sen takia on kontakti hidastunut. Mä en saanut sitä hetsatuksi, joten Jenni tuli avuksi. En tiedä mitä Jenni tekee eri lailla, mutta se sai Gimmasta irti ihan eri hulluuden. Lopuksi otettiin vielä koko puomia niin, että Jenni oli puomin lopussa heiluttelemassa lelua, Marko vei Gimmaa remmissä ja piti vastaan, että saatiin kunnon veto päälle ja minä vielä villitisin vieressä kiipeemään ja juoksin vierellä. Tää keino näytti kyllä tosi hyvältä! Saatiin hyvä into päälle ja katse eteenpäin.

Ihan treenien lopuksi otettiin uusi puomisessio: Marko vei remmissä, minä villasin ja Jenni oli lelun kanssa lopussa. Ihan lopuksi koitettiin vielä ilman remmiä ja vauhti hieman hiipui. Postitiivista kuitenkin oli, että meni ihan kohtuullista vauhtia ja katse oli koko ajan eteenpäin.

Mimmin kanssa radassa ei myöskään ollut ongelmaa. Sen kanssa otin myös lopuksi puomiharkkaa ja sain sen lopulta tekemään puomin itsekseen loppuun saakka vaikka mä jättäydyin jälkeen. Vaatii kyllä ihan kamalan villauksen ensin lelun kanssa, että sen saa tarpeeksi kiinnostumaan siitä ja haluamaan enemmän lelun luo kuin mun luo. Kun nuo saatiin kuntoon niin näytti kyllä hyvältä. Mulla elää vielä toivo paremmasta puomista myös Mimmille!

Sitten eilisiin BAC:in kisoihin, jossa tuomarina oli kaikissa luokissa Mikkilän Sari. Gimman ekan radan tulos oli 15. Heti ensimmäinen rima tipahti, kielto yhdelle hypylle kun kääntyikin kauheen hienosti ja kielto myös puomille kun lähetin sen sinne ihan liian kaukaa... Itse puomi oli kuitenkin tosi paljon parempi kuin viime kisoissa.

Toinen rata olikin sitten nolla ja saatiin menoloppu 2-luokkaan :-). Marko ja Hertz meni just vähän ennen meitä ja tekivät ylihienon nollan. Sain tosta hyvän tsempin itselleni ja meki tehtiin hieno nolla. Hävittiin pikkuisen ajassa Herbertille, joten voitto meni velipojalle ja Gimma oli komeasti kakkosena. Tälläkin radalla puomi oli tosi hyvä. Aika jännä, että yksi treenikerta vaikutti noin paljon puomin suoritukseen. Hyvä näin :-). Täällä on Gimman nollarata.

Ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen oli sitten Mimmin vuoro. Sari oli tehnyt jälleen kerran mukavat radat. Tämän radan alkuun olisin halunnut tehdä ihmisnuolen 2-hypylle, mutta kun en sitä mielestäni osaa tarpeeksi hyvin niin en sitten sitä tehnyt vaan vein perinteisellä ennakoivalla valssilla. Tämä on meille aina toimiva ratkaisu, mutta olis kiva joskus kokeille jotain muutakin... Rata oli tosi hyvä, kaikki käännökset ihan täydellisiä. Lopussa sitten käskytin keinulle väärin ja Mimmi luuli menevänsä puomille. Piti antaa tosi kova odota-käsky, että pysähtyi keinun loppuun ja ehkä jäin tuota vähän harmittelemaan kun viimeinen rima tipahti. Harmittavasti viedosta ei näe teinkö viimeisellä hypyllä jotain miksi se tippui, mutta mielestäni en tehnyt. Ohjauskäsi kyllä taitaa tipahtaa, mutta ei kai se niin pienestä voi olla kiinni... Rata löytyy täältä.

Toinen rata oli myös tosi mukava. Siinä sitten päätin 2-hypylle tehdä niisto-sokkarin ja se onnistui tosi hyvin. Vähänkö oon ylpee tuosta!! Muutenkin rata oli jälleen tosi hyvä ja käännökset hienoja. Ensimmäisen radan moka keinulla kostautui tällä radalla ja Mimmi pysähtyi juuri ennen kontaktia. Onneksi otti kuitenkin vielä yhden asekeleen, että ei tullut kontaktivirhettä. Tämä rata löytyy täältä.

Erityisen tyytyväinen tämän päivän radoissa olen siihen, että en huitonut ollenkaan vaan ohjauskäsi pysyi hyvin päällä, vaikka lähdinkin jo liikkeelle eri suuntaan. Luultavasti nyt kun Gimma on vielä sen verran mölli ja vaatii tarkempaa ohjausta olen myös tullut paremmaksi ohjaajaksi Mimmin kanssa. Ja tämän ei ole mitenkään huono asia :-D

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hieno rata :o) Kateellisena katson miten kääntyy hyvin, siellä nurkassa ennen loppua ottaa pikkuaskeleita ja suuntaa hypyn oikeaan suuntaan :-o

Kati kirjoitti...

Joo, se kääntyy niin hyvin, että meinas tulla nurkkahypyn ohi :-D. Sitä ei vaan tuossa videolla näy, mutta oli tosiaan jo kääntymässä ohi, mutta kerrankin mä olin tarkkana ja ohjasin sen sinne hyvin :-)

Anonyymi kirjoitti...

Näyttävätpä hienoilta nuo Gimman radat! Onnea kakkosiin noususta! Ovatko nuo ykkösen radat vaikeampia kuin ennen, vai aiheutuukohan "tuntemus" siitä, kun ajattelen noille radoille itseäni Stidin kanssa :)

Outi

Kati kirjoitti...

Mun mielestä taas nää meidän radat on olleet aika helppoja. Ainakin videolta näytti se Splitin nollaradan profiili paljon vaikeemmalta.

Anonyymi kirjoitti...

Splitin rata, löytyykö mistä?

Päivi kirjoitti...

Paljon onnea! Hurja vauhti teillä :)

Anonyymi kirjoitti...

onnittelut noususta :))
T: Kaija ja Nina