torstai 3. joulukuuta 2009

Mukavat treenit

Jenni oli suunnitellut eilisen treeniradan. Esteet 14-24 oli Tienhaaran Jarin radasta. Rata oli tämän näköinen:Mimmi sai kunnian aloittaa jälleen. Olin keppien vasemmalla puolelle ja sieltä vein kaksi ensimmäistä hyppyä ja yritin kääntää kepeille. Ei onnistunut, vaan ampaisi hypylle, joka toki oli siinä aika lähellä. Piti ottaa kepit törkkäämällä niin sitten vasta onnistui. 4-hyppy valssilla ja siitä sitten luukutettiin keinulle saakka.

Keinun jälkeistä kohtaa koitin valssaamalla 9-10 välissä, samassa välissä sokkarilla sekä vetämällä putkeen. Ehkä tuo valssi oli paras... Vetoversiossa otin 11-hypyn leikkaamalla ja se onnistui tosi hienosti. Puomi oli tällä kertaa aika hidas, mistä lie johtui. Yritin laittaa Mimmin ensin puomille ja odottaa hetken ennen kuin lähden juoksemaan mukaan, ei vaikutusta. Kontakti ihan ok, vähän liian ylös ehkä jäi. Välillä kesti mun nykimiset ja välillä ei. Aika hyvillä mielin lähden kuitenkin noita kontakteja nyt kokeilemaan kisoihin :-)

16-putken jälkeen tein ensin sen ratkaisun, jonka olisin kisoissa tehnyt. Lähetin Mimmi putkeen ja juoksin ottamaan sokkarilla 17:lle ja niistolla 18 ja siitä putkeen. Tämä meni hyvin. Kokeilin myös 18-hyppyä viskileikkauksella, hieman töksähti, mutta aika hyvä oli kuitenkin. Lisäksi tein myös 17:llä päällejuoksun ja 18:lla pakkovalssi-jaakotuksen. Tää oli hyvä kun vain uskalsin jaakotuksesta lähteä liikkeelle. Tuo vaan ei ihan mun juttu aina ole kun hukkaan selän taakse mun pikku koiran :-D. Hyvin se kyllä tulee ohjaavan käden puolelle, joten pitäisi vaan tuohon luottaa.

Loppua koitin ensin leikkaamalla esteellä 26. Se käänsi Mimmiä vähän liikaa, joten oli kamalan kova työ saada se lopuille esteille. Parempi ratkaisu oli valssi 24-25 välissä tai sokkari. Tästä pystyi viemään paremmin nuo loput esteet.

Gimman kanssa alku samalla lailla. Kääntyi tosi hyvin vain ohjaamalla, ei tarvinnut törkkäystä. Nelosen valssissa suhisin ja Gimma kielsi sen. Kun vein ilman suhinaa ja pidin ohjaavan käden päällä niin hyppäsi hypyn ja kääntyi hyvin. Keinulle meni ihan ylikovaa ja oli pakko sanoa vähän tiukemmin "odota", muuten olisi tullut hieno lentokeinu.

Keinulta jatkoon koitin samoja juttuja kuin Mimmin kanssa ja kyllä mun oma juttu taitaa toi valssi olla kun se tuntui Gimmankin kanssa parhaalta. Meni kyllä ihan mukavasti myös vetämällä putkeen ja leikkaamalla 11:llä.

Puomi oli Gimmalla ihan kohtuullinen. Se lähtee sinne ihan intona, mutta hidastaa loppuun. Yritin jatkaa kiipee-käskytystä lopussa, mutta ei toiminut. Ainoa, jolla sain sen menemään oli mene-mene käskytys, joten käytämme sitä nyt niin kauan kuin toimii. Jenni vaan huomasi, että mä vapautan Gimman joka kerta vasta sitten kun se kääntyy katsomaan mua. Koitettiin sitten niin, että vapautan hieman aiemmin kun sillä on vielä katse eteenpäin. Vähän samaan tyyliin kuin Konnan kanssa tehdään. Eli ei tässä vaiheessa nyt vaadita niitä etujalkoja maahan. Näytti toimivan kyllä tosi hyvin. Nyt vaan pitäisi tuo saada omaan päähän...

16-putkelta sokkarilla ja niistolla 18, vähän empi 18:n hyppäämistä, mutta hyppäsi kuitenkin. Ensimmäisellä kerralla viskileikkauksella ajauduin vähän liian pitkälle eikä Gimma nähnyt kunnolla hyppyä, meni sen kuitenkin hieman empien oikein. Uudelleen ja nyt jättäydyin tarpeeksi jälkeen ja leikkaus oli ihan sairaan makee! Päällejuoksu versiossa pakkovalssi-jaakotus ekalla kerralla pieleen, meninasi kieltää, mutta sain taisteltua kuitenkin hypylle. Uudelleen ja nyt meni hyvin. Mä aina unohdan kääntää katseen sille hypylle, jonne pitäisi mennä. Kun sen muistan niin ei ole ongelmaa.

Loppua myös ensin leikkaamalla, kävi samalla lailla kuin Mimmin kanssa, että kääntyi vähän liian tiukasti ja ongelmia viimeisillä esteillä. Sokkarin tein koko ajan vähän liian myöhään. Mulla on nyt tullut kammo, että Gimma kieltää joka hypyllä, jos ennakoin liikaa. Tollasessa kohdassa taas voisin ennakoida ja se silti hyppää sen. Tein myös tavallisella valssilla ja se oli hyvä.

Kaiken kaikkiaan mukavat treenit :-). En millään malttaisi odottaa viikonlopun kisoja!! Toivon kovasti, että en tule kipeäksi kun vähän tuntuu siltä, että nuhaa pukkaa. Kovasti olen itseäni tropannut, että en viikonlopuksi sairastuisi. Sen jälkeen ei ole enää niin väliä :-D

Ei kommentteja: