tiistai 11. toukokuuta 2010

Fillarointi jatkuu

Kävin eilen ensin koko lauman kanssa pikku lenkin metsässä. Ajattelin, että voisi olla järkevämpi tehdä noin niin saavat rauhassa tehdä tarpeensa niin ei tarvi fillaroidessa tehdä äkkipysähdyksiä. Annoin niiden juoksennella ihan miten halusivat tuon lenkin. En tiedä oliko huono vai hyvä ratkaisu, mutta tuohon nyt kuitenkin päädyin. Ainakin ne nautti menosta :-)

Menin ensin Gimman kanssa pyöräilemään. Varusteina tällä kertaa oli valjaat ja flexi. Ärsytti viimeksi kun oli normaali kaulapanta ja remmi niin äkkipysähdyksissä mä jouduin aina päästämään remmistä irti, ettei tule ihan kamalaa nykäisyä. Myöskin pysähtelyissä remmi meni tosi helposti jalkojen alta ja sitä sitten piti sieltä kalastella. Paljon helpompaa oli tämänkertaisella yhdistelmällä. Ei tarvinnut itse joka pikku nuuskuttelun takia pysähtyä. Toimi oikein hyvin. Gimma meni kuin vanha tekijä. Sen vaan tekis mieli juosta niin paljon kovempaa, mutta mä oon ilkeä enkä anna. Kovaa vauhtia meni kyllä ihan ravatenkin. Lenkin pituus jälleen noin neljä kilometriä.

Rohkaisin mieleni ja päätin kokeilla pyöräilyä myös Mimmin kanssa. Samat varusteet kuin Gimmalla eli valjaat ja flexi. Aika hirmu hienosti meni :-). Alussa se oli aika varovainen ja teki stoppeja kun ei tiennyt oikein saako liikkua vai ei. Alussa kulki myös ihan kamalan lähellä pyörää ja mun oli vaikea nähdä missä se menee. Pelkäsin, että menee polkimen väliin :-P. Äkkiä se tajusi, että voi ravata pikkasen kauempana pyörästä ja koko homma lähti luistamaan oikein mallikkaasti. Hitsit, että sillä on makee ravi! Pitkä askel, hyvä takapotku ja älyttömän lujaa pääsee tuolla tyylillä. En usko, että kovin paljon hiljempaa meni kuin Gimma. Harmi kun mun pyörän nopeusmittari on rikki niin en voi verrata noiden vauhteja. Mimmin lenkki oli vain parin kilometrin mittainen.

Lenkkien päätteeksi venyttelin vielä molemmat koirat, jalat ja kyljet. Varsinkin Mimmi sai lauantain hierontareissulta kehotuksen venyttelyyn. Tuskin siitä haittaa on Gimmallekaan.

Tuosta hierontareissusta olenkin unohtanut kirjoittaa. Kävin siis lauantaina hierotuttamassa koirat Seinäjoella Virvellä. Tykkäsin kovasti sen tyylistä hoitaa koiria. Ensin katsoi hoidettavan koiran liikkeet ulkona. Eipä ole kukaan ennen tuota tehnyt, mikä on sinänsä aika outoa. Mimmi oli kohtuullisessa kunnossa. Oikea lapa vähän jumissa ja kuonaa lavan takana kyljissä. Kuonaa oli myös vasemmalla puolella mutta ei yhtä paljon. Vasen takareisi oli jonkin verran jumissa. Ei kuitenkaan mitään hälyttävää missään. Ohjeeksi tosiaan saatiin tehdä venyttelyä ja varsinkin kylkien venyttäminen olisi nyt tärkeää.

Gimman oikea puoli oli tosi jumissa. Ei meinannut antaa hieroa ollenkaan. Virve meinasi, että ei ne lihakset toisella puolella mitenkään isommat ole. Ovat vaan niin jumissa, että tuntuvat käteen isommilta kuin rentona olevat lihakset. Kuulosti ihan järkevältä. Vasemman puolen Gimma antoi hieroa tosi hyvin. Edelleen lääkkeeksi saatiin ravilenkit. Ja saatiin lupa kisata ja treenata viikonloppuna, JEE!!! Varasin kyllä jo uuden ajan Gimmalle ensi viikolle niin näkee mitä kisa- ja treeniviikonloppu sille tekee.

Tänään ajattelin käydä muistuttamassa koirille mikä on puomi. Mitään muuta en ajatellut kuitenkaan treenata. Ja jos sataa niin en ehkä käy edes tuota puomia näyttämässä :-D. Kai ne nyt sen muistaa...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hommaa nyt se teline fillariin, on niinpaljon helpompaa eikä tarvi miettiä meneekö pinnojen väliin vai ei.
Kun tarpeet on tehty en salli mitään nuuskuttamispysähdyksiä...