maanantai 24. toukokuuta 2010

Vaasan kisat

Lauantaina oli Vaasassa kisat, molemmilla koirilla kolme starttia. Tuomarina kisoissa oli Anne Huittinen, jonka radoilla en muistaakseni aiemmin ole ollutkaan. Ärsyttävästi kisoissa oli tutustuminen kaikille säkäluokille yhtä aikaa. Onneksi kuitenkin aikaa tutustumiseen annettiin kahdeksan minuuttia niin ehti vähän paremmin tutustua tietyt kohdat koirakohtaisesti.

Mimmi starttasi ensin. En jotenkin millään meinannut muistaa rataa. Eikä asiaa auttanut, että startattiin heti toisena. Olin koko radan kysymysmerkkinä, että meniköhän tämä nyt oikein. Ilmeisesti tuo tyyli sopi mulle, koska tehtiin tosi rauhallinen ja selkeällä ohjauksella varustettu nollarata, joka riitti voittoon. Rata löytyy täältä.

Gimman kanssa meno katkesi muurin jälkeen kun se meni väärään putken päähän. Yritin muka reisiläpsyllä vetää sitä oikeaa päätä kohden, mutta ei se Gimmalla vain toimi. Hyvää radassa oli aika nopea puomi. Lähti sinne oikein reippaasti ja ihan lopussa vähän hidasti. Aa oli vallan mainio ja sain sen pysäytetyksikin sinne. Keinu hyvä, hieno kepeillemeno lähettämällä. Lopussa vielä soosausta putkien kanssa.

Toinen rata Mimmin kanssa hyllytettiin. Alussa hieno päällejuoksu. Jossain puolessa välissä hukkasin koiran selän taakse ja se kiersi mun väärälle puolelle. Yritin siitä vielä saada oikein päin seuraavalla hypylle ja jopa melkein onnistuinkin. Tosin vain melkein, väärälle puolelle se sitten ajautui ja hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Kepeiltäkin saatiin kieltovirhe, en ihan osannut siinä kohden suoristaa suuntaa kepeille. Lopussa pysäytys puomille ja toimi! Hyvä Mimmi :-)

Gimman kanssa tämä rata meni ihan pipariksi. En enää edes muista mitä kaikkea siellä tapahtui :-D. Jos kaikki muut meni pieleen niin kontaktit oli edelleen hyvät, niin ja pujottelu. En tiedä montako estettä mentiin oikeassa järjestyksessä, taisi jopa jokunen jäädä väliinkin. Näitä räpellyksiä näemmä aina välillä vaan tulee...

Kolmas rata oli  hyppäri ja senkin menin ensin Mimmin kanssa. Alussa oli yhden hypyn jälkeen pujottelu 90 asteen kulmassa. Menin sen ottamaan pakkovalssilla kun onhan sitä nyt kerran jopa treenattu :-D. Nyt tuli ajatusmoka tässä kohden. Kun treeneissäkin huomasin, että jos lähden liian aikaisin liikkeelle niin Mimmi menee kakkosväliin. Nyt hoin itselleni, että "älä lähde liian aikaisin liikkeelle". Ja mitä tekee Kati, lähtee tietenkin ennen aikojaan ja Mimmi 2-väliin. Tyhmä minä!! Muuten rata oli tosi hyvä. Ensi kerralla kyllä jälleen muistan muuttaa ajatuksen muotoon "muista olla tässä tarkkana, odota, että koira lähtee pujottelemaan ennen kuin lähden rynnimään" tjsp.

Gimman kanssa alku samalla lailla. Nyt maltoin hyvin ja Gimma meni oikein pujotteluun. Renkaan jälkeen koira putkeen ja saman tien kovalla vauhdilla jatkotilanteeseen ohjaamaan. Etukäteen vähän hirvitti tuo kohta Gimman kanssa, mutta ihan kivasti se meni. Pituus oli edellisellä radalla hajotettu niin nyt en uskaltanut alkaa liian aikaisin leikkaamaan, joten Gimmalla ei ollut mitään hajua mihin suuntaan siltä pitäisi kääntyä, joten jouduin kalastelemaan sitä jatkotilanteeseen. Muurilla mä en näemmä osaa kertoa yhtään mihin käännytään. Sama kävi viimeksi ATT:n kisoissa. Mä jotenkin pelkään koko estettä enkä tee ajoissa mitään ja sitten "herään" kun koira jo sitä hyppää "ai niin, tästä pitäisi kääntyä jonnekin" ja sitten se on jo myöhäistä. Muuten tästä radasta jäi hyvä mieli. Kertoo kisojen tasosta jotain kun sijoituttiin tuolla vitosella toiseksi :-D. Rata on täällä.

Löysin muutaman Jukka Pätysen ottaman kuvan Gimmasta. Kaksi ensimmäistä on Hyvinkään kisoista 31.1. ja viimeinen Purinalta pääsiäisenä. Olipa kiva löytää muutama kuva mun pienestä :-)Ei kommentteja: