tiistai 1. kesäkuuta 2010

Viime aikojen puuhastelut

Viime viikolla oli vakaa aikomus mennä treenaamaan seuran kentälle, mutta en vaan saanut itsestäni sen vertaa irti. Sen sijaan kuivaharjoittelin molempien koirien kanssa sylikäännöksiä. Mimmi tekee ne hirmu hienosti, mutta Gimmaa en meinaa saada tulemaan käden mukana, en vaikka ois mitä herkkuja tarjolla. Korostetun hitaasti kun tein niin malttoi seurata kättä ja tehdä käännöksen kuten pitääkin. Heti, jos yritin vähänkään nopeammin tuota tehdä niin ei vaan tule käden mukaan. Pariin otteeseen viikon aikana tuota tein ja jälkimmäisellä kerralla Gimmakin tuli jo huomattavasti paremmin käden perässä. Kai se sen oppii, jos vaan jaksaa harjoitella.

Tokoa ollaan nyt otettu Gimman kanssa melkein joka päivä omalla pihalla. Ihan hävettävän vähän, mutta edes jotain pientä. Jokaiseen kertaan on kuulunut seuraaminen ja se oikeesti alkaa näyttää kohtuullisen hyvältä. Liikkeestä seisomista on myös otettu päivittäin kun ei vaan meinannut mennä jakeluun mitä tarkoitan. Viikonlopun aikana se ihan yhtäkkiä osasi pysähtyä. Ihan outoa. Muutaman toiston otin, että kierrätin ensin puun ympäri ja siitä sitten pysäytys. Tuosta se jotenkin tajusi jutun. Kivaa :-). Periaatteessa nyt liikkeiden osa-alueet alkaa olla siinä mallissa, että niitä voisi jo viedä enemmän ihan koko liikettä kohti. Pitäisi varmaan jo varovaisesti kurkkia, missä olisi kisoja niin saisi pikku pakon aikaiseksi treenaamiselle.

Eilen olin Hennan ja Piksun kanssa tokoilemassa ja oli mukava huomata, että liikkeestä pysäytys toimi ihan oudossa paikassa ja muiden ihmisten silmien alla. Sai varmistuksen sille, että se oikeesti osaa tuon jutun. Ensimmäistä kertaa otin paikallamakuuta kun oli muita koiria. Tässä tapauksessa kylläkin vain yksi, mutta silti tilanne ihan outo. Paikallamakuussa pidin kaksi minuuttia, mutta jäin aika lähelle, ihan varmuuden vuoksi. Tuotakin kun olen ottanut vain kotipihalla enkä varmaan kertaakaan vielä edes koko kahta minuuttia. Hyvin pysyi makuulla, joten lupaavalta näyttää tämäkin liike.

Piksulla oli hyppy mukana ja olikin kiva sitä kokeilla pitkän tauon jälkeen. Koitin ensin ilman valmiina olevaa lelupalkkaa ja hyvin lähti hypylle! Otettiin muutama toisto vaihdellen palkka valmiina ja ei palkkaa valmiina. Seuraamisessa koitin ensimmäistä kertaa pysähtyä ja hyvin Gimma perusasentoon istahti mun viereen :-). Seuraamisesta sen verran, että nyt pitäisi muistaa tehdä enemmän vauhdista seuraamisia eikä aina lähteä perusasennosta. Gimman seuraaminen oli huomattavasti parempaa kun lelun irrotuksen jälkeen otettiin "lentävä lähtö" seuraamiselle.

Niin, ja päästiinhän me agilityakin harjoittelemaan! Kun kerran oman seuran väki ei innostunut treeneistä niin kysyin, josko Anne haluaisi treenailla yhdessä ja halusihan se. Sunnuntaina siis auton nokka kohti Ylistaroa ja treenejä Annen nurtsikentällä. Tehtiin Treeniringin leirin yhtä pätkää, jota en Mimmin kanssa treenannut leirillä. Annellakin jäi se Onnin kanssa väliin, joten oli molemmille mieleinen tuo harjoitus. Mimmin kanssa pätkät meni kyllä tosi hyvin. Yllättävänkin hyvin. Ei kyllä ihan samalla lailla niitä esteitä saatu, mutta idea niissä kuitenkin säilyi. Mukavat treenit. Kiitos Annelle seurasta :-)

Ei kommentteja: