keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Piiran "tuomio" Mimmille

Piiran sanat Mimmistä oli aika tylyt, jäykkä kuin mikä :-(. Seisoessa kun katsoi Mimmin niin meni siksakkia sen vinous. Tai onko se enemmän aaltoliikettä... mutta kuitenkin niin, että mutkia oli vähän joka suuntaan. Piira näytti siltä, että sen on tosi vaikea päättää miten alkaa edes hoitaa koko koiraa. Paniikki meinas iskeä! Mimmiä selvästi sattui hoito. Ei vikissyt eikä mitään, mutta hengitys oli tosi tiehää aina välillä ja kun kireitä paikkoja hoidettiin niin jännitti etujalkaa. Taas mulla tuli sellainen olo, että olen koirarääkkääjä kun harrastan niiden kanssa agilitya :-P

Aikansa kun Piira teki niitä sen pieniä juttuja niin jopa maallikko huomasi, että liikkuvuutta tuli lisää. Lopuksi vielä katsottiin seisomisasennossa, että miltä näyttää ja olihan se paljon parempi. Elastisuutta oli selkeästi enemmän kun koiraa vähän heilutti. Silti Mimmi edelleen kenas takapäällä enemmän oikealle. Jotain sille on joskus tapahtunut, mutta mitä... Ei tule itselle mieleen yhtään mitään outoa tapahtumaa. Jos jollekin kavereista tulee niin kertokaa ihmeessä.

Yleisarvio Mimmistä oli, että on normaalia shelttiä tiukempi pakkaus. Sen olen aina huomannut kun olen Pimuun verrannut. Piira myös arveli, että Mimmi on sellainen, joka tekee radalla enemmän töitä etupäällä kuin takapäällä. Tähän en itse ole kiinnittänyt huomiota, mutta voi toki olla näin. Mitähän vielä... niin, lyhyt kroppa aiheuttaa helposti jumiutumista. Ja kun tuli puhetta Mimmin todella hyvästä käyttäytymisestä (not) radan reunalla niin ei ole ihme, että on etupäästä jumissa. Piira neuvoi mua kokeilemaan viemistä radalle sylissä. Eli olisin tarpeeksi kaukana, että ei ala riekkua remmissä ja kun pitää tulla lähelle niin otan sen syliin. Voi mun käsiparkoja kun tuota kokeilen, ovat nimittäin raapimisesta varmasti aika kiva näköiset :-DD. Mutta tätä kokeillaan ehdottomasti!

Piira siis sai Mimmin paljon parempaan kuntoon. Suositteli jatkossa säännöllistä lihashuoltoa hierojalla. Kehotti myös kokeilemaan akupunktiota. Lenkeillä rauhallista menoa eikä yhtään riehumisia. Näillä sitten mennään :-). Mäkikävelyä suositteli myös, että saataisiin Mimmin takapäähän enemmän voimaa. Uiminen ois kans hyvä juttu, mutta ei tuota saa vapaaehtoisesti veteen, joten se siitä.

Perjantain kisat peruin Mimmin osalta. Olisi kyllä ollut kiva päästä kokeilemaan kisa-alustaa etukäteen, mutta nyt se ei onnistunut. Onneksi olen Gimman ilmoittanut niin pääsee edes sen kanssa kirmaloimaan tuolloin :-). Ja Gimmasta kun tuli puhe niin Piira katsoi sen pikaisesti onko kovin kiero vai ei. Ei ollut yhtä paha kuin viimeksi. Olenhan mäki sen huomannut, mutta piti vielä saada ammattilaisen sana, että uskon omaan silmään :-)

3 kommenttia:

Tuulikki kirjoitti...

Tsemppiä äSäMmiin:) Olen Panulle harkinnut myös akupuntiohoitoa seuraavan kerran, kun menemme fysikaaliseen.

Kati kirjoitti...

Kiitos :-)

Iris kirjoitti...

Grimillä ja Tarmollahan oli sama tilanne, eli vino ja jumissa sekä alhaalta että ylhäältä – outoutta.

Ja mulla sama tunne: voi mikä eläinrääkkääjä olenkaan, kun aksaan :(

Hyvä, että Mimmi oikeni!!