keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Taitavat pujottelijat!

Eilen menin treenaamaan Piian ja Hennan kanssa. Otin mukaan Anjalta saadun treeniradan. Anjan mukaan se oli helppo, mutta ihan tarpeeksi haasteita siinä meille oli. Ainakin välistävetojen treenaamiset tuli tarpeeseen :-)

Mimmin kanssa alku meni hyvin noihin hemmetin välistävetoihin saakka. Mä en vaan näköjään niitä osaa. Saan kyllä koiran välistä, mutta sitten olen ihan väärässä paikassa ohjaamassa seuraavalle esteelle. Pienen hinkkauksen jälkeen nuokin meni oikein mallikkaasti. Uskaltaa vaan lähettää koiran ekalle hypylle ja liikkua reippaasti samalla kun vetelee välistä niin kyllähän se sujuu. Suoralta putkelta keppien 90 asteen avokulmaan joka kerta oikein, vaikka itse ohjasin sisäpuolelta :-O. Mimmi taipui vähän muhun päin ja oli selkeästi menossa 2-väliin, mutta korjasi aina sisäänmenon oikeaksi. Aika hieno pieni! Puomi oli oikein upea! Henna oli laittanut sinne lihapullan valmiiksi, mutta Mimmi ei koko herkkua edes huomannut, vaikka seisoi siinä ihan vieressä :-D. Eli ei se ehkä niitä nameja tosiaan enää kaipaa. Loppuradassa ei mitään kummempaa ongelmaa. Testasin keppien jälkeisellä hypyllä takaakierto-sokkaria ja sekin onnistui. Hetkeksi kyllä tuossa hukkasin koiran...

Gimman kanssa homma kaatui jo ekoille kepeille. Ei muka kestänyt mun sivuttaisirtoamista. Höpö-höpö jälkeen pujotteli kuitenkin loppuun. Välistävedoissa tuli myös ongelmia. En meinannut saada Gimmaa suoralta putkelta ensimmäiselle hypylle, mutta kun väkisin sen sinne survoin niin seuraavilla toistoilla ei ollut mitään ongelmaa. Ja kun sain irtoamaan sille hypylle niin välistävedotkin meni vallan mallikkaasti. Suoralta putkelta kepeille menossa ei niin mitään ongelmaa. Puomi ja aa oli molemmat ihan älyttömän hyviä! Ei se vieläkään mennyt sellaista vauhtia kuin haluaisin, mutta nyt vauhti oli jo sen verran hyvä, että tuon kanssa voin elää :-). Pysähtyi hyvin molemmilla alastuloilla, mutta häiriöitä ei meinannut kestää. Harjoiteltiin sitten sitä vähän erikseen. Mun nopeat vapautukset nyt vähän kostautuu. En ole halunnut pitää kovin kauan kontaktilla kun sinne meno on ollut niin vastenmielistä ja siksi olen vapauttanut heti tai jopa vähän liian aikaisin. Nyt kun vauhtia on saatu lisää niin voi keskittyä tuohon oikeaan paikkaan ja oikea-aikaiseen vapautukseen paremmin.

Kuva: Iris Kieme

Sen verran sain hinkatuksi molempien kanssa jo ensimmäisellä kerralla, että toisella sessiolla otin vain vähän pujotteluharkkaa. Gimman kanssa ensin sivuttaisirtoamista niin, että lelu oli valmiina keppien päässä ja tein ihan järkyttävän irtoamisen sivuun. Pari toistoa näin ja sitten tein ilman lelua. Hyvin meni :-). Koitin myös lähettää kepeille putken kautta niin, että itse jään seisomaan putken taakse paikalleni. Voi jestas, että se meni hienosti kepeille!! Ei mitään epäröintiä vaan hyvin määrätietoisesti meni oikein sisälle ja pujotteli loppuun, vaikka itse olin edelleen siellä putken takana. Tästä intoutuneen menin vielä vähän kauempaa lähettämään putkeen ja kepeille eikä mitään ongelmaa edelleenkään. Voisin sanoa, että Gimma osaa pujotella :-)

Mimmin kanssa ensin pujottelun sulkukulmaa yli 90 asteen kulmasta, oiskohan ollu jotain 135 astetta. Ensin sain sen 2-väliin, mutta lopulta meni oikein. Otettiin myös sivuttaisirtoamista ja hyvin meni sekin. Tässä oli lelu myös aluksi apuna. Oli ihan pakko Mimminkin kanssa kokeilla tuota suoraan putkeen lähettämistä ja sieltä kepeille menoa itse jääden paikalleen. Kyllä Mimmikin sen meni, mutta paljon epävarmemmin. Putken meni lujaa, mutta sen jälkeen kääntyi vähän sisälle päin, josta käskytyksellä jatkoi kepeille, suuntana ihan väärä väli kuin pitäisi. Jotenkin kummasti se kuitenkin korjasi oman linjan ja meni oikein sisälle ja pujotteli hienosti loppuun. Piti koittaa uudelleen, ettei tuo vaan ollut säkää :-D. Ihan sama kuvio, kaartoi sisälle, korjasi linjan ja meni oikein kepeille. Ehkä mun pitäisi tosiaan alkaa luottaa myös Mimmin avokulman hakuun :-P. Lopuksi vielä yksi puomi häiriöllä. Mimmi meni kovalla vauhdilla loppuun oikeaan paikkaan, kesti häiriöt ja lähti luvalla pois. Wuhuu!

Vitsit miten hyvän mielen nää treenit sai mulle :-). Vaikka kaikki ei tosiaankaan heti mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan niin saatiin joka kohta kuitenkin pelittämään. Ja noi viimeiset keppiharkat hymyilyttää vielä pitkään :-))

Ei kommentteja: