tiistai 8. kesäkuuta 2010

Stadi Games

Olin Tampereella yötä Annen luona. Kiitos vielä kerran yöpaikasta :-). Sieltä jatkoin matkaa perjantaina päivällä Anjan luo Sipooseen. Tarkoitus oli pysähtyä Ideaparkkiin, mutta kun sen aika tuli niin ei enää huvittanutkaan, joten ajelin suorinta tietä perille. Shoppailu ilman pakkoa ei vaan multa luonnistu :-D

Oli mukavaa kun oli vähän aikaa muutenkin olla kuin vain kisoissa. Perjantaina pääsi koirat uimaan ja samaten lauantaina. Gimma lähti aika kivasti jo veteen ilman leluakin, mutta ei malttanut kunnon lenkkiä yksikseen tehdä. Aina kovasti etsi jotain suuhun pantavaa. Yksi tosi ärsyttävä piirre sillä tuossa touhussa on... Kun joku koira hyppää veteen niin Gimma yrittää hypätä päälle! Hemmetin idiootti, siinä voi käydä huonostikin.

Lauantaina iltapäivällä lähdettiin kisapaikalle. Tuntui tosi oudolta pitkästä aikaa kisata vain yhden koiran kanssa. Silti tein mielestäni oikean päätöksen kun jätin Mimmin pois. Ensimmäiset tutustumiset meni ihan täysin päällekkäin. Turhaa stressiä vaan olisi siitä tullut. Monet toki siinäkin onnistui. Ehkä mun pitää ensi vuonna tuota testata. Tai mahdollisesti jo SM-kisojen aluskisoissa. Luulen, että siellä menee myös ainakin jotku luokat päällekkäin.

Ensimmäinen rata oli Kari Jalosen hyppäri. Ihan haastava rata mun mielestä. Oli kohtia, joista selvisi, jos vaan ehti kunnolla. Mulla tuli ehtimisen kanssa hieman ongelmia, meni hätäilyksi ja siitä kärsi Gimmakin, raukka pieni :-(. Onneksi tuossa ei kuitenkaan käynyt mitenkään.

Kuva: Iris Kieme

Kymppi tuli siis jo kahden ensimmäisen esteen aikana. Ensimmäinen rima tippui ja tämä jälkimmäinen kaatui. Seuraavaan kohtaan oli kaksi vaihtoehtoa, viskileikkaus tai päällejuoksu. En tehnyt sitten kumpaakaan... Jonku ihme vippauksen siinä sitten sain aikaiseksi. Sillä toki koira meni sinne minne pitkin, mutta ei mitenkään pienillä teillä todellakaan. Putkeen irtoamisen kanssa oli ongelmaa ja kun jouduin kamalasti saattelemaan niin en meinannut ehti ohjaamaan pituuden jälkeistä tilannetta. Hyvin se kuitenkin onnistui, vaikka vähän jäljessä olinkin. Loppu oli ihan hyvä.

Toinen rata oli Nalle Janssonin agilityrata. Tämäkään ei mikään hirmu vaikea ollut. Tulokseksi kuitenkin 15, joten oli meille ilmeisesti tosi vaikea :-P. Putken jälkeiseltä hypyltä saatiin kielto. Mun takaakierto-valssi oli taas jotain niin luokatonta, että ei tosikaan. Ohjaava käsi vaan huitaisee ja tippuu pois. Mimmi kestää nuo, Gimma ei. Harmitti sikana tuo. Puomi ihan ok ja siitä eteenpäin kepeille asti meni ihan kivasti. Keppien jälkeen tipahti rima ja putkelta kielto. Lopun muutama este ihan hyvin. Näyttää siltä, että putket ei ime noissa tilanteissa, jossa itse en liiku. Pitääpä muistaa treenata.

Kuva: Iris Kieme

Sunnuntai alkoi jälleen hyppärillä, tällä kertaa Nalle Janssonin käsialaa. Alku oli aika hankala kepeille saakka. Sain sen kuitenkin menemään oikein. Tuntui, että joka este oli hukassa, mutta silti onnistuttiin menemään ne oikeassa järjestyksessä. Keppien jälkeen saatiin sarjan b-osalta kielto ja kun en sitä korjannut niin tuloksiin tuli hylly. Oletin, että tuosta ei kieltoa tullut ja siksi jatkoin matkaa. Loppurata oli todella tylsä. Mentiin vaan ympyrää, ei mitään kivaa. Silti sieltä yksi kielto oltais vielä saatu. Jälleen mun ohjaava käsi tippui.

Kuva: Iris Kieme

Toinen rata oli Kari Jalosen agilityrata. Tässä aika haastava alku. En alkuunkaan uskonut, että se onnistuu, mutta niin vaan meni täydellisesti :-). Päällejuoksu onnistui hyvin, siitä renkaalle ja putkeen. Putken eteen valssi ennen keppejä. Tätä vähän jännitin, että ehdinkö, mutta ei mitään ongelmaa ollut. Keppien jälkeen hypyllä päällejuoksu ja siitä putkeen. Jälleen valssilla putkelta pois, tällä kertaa puomille. Puomi oli tosi hyvä nyt! Ei haitannut, vaikka vedätin ja menin edelle. Hypyn kautta putkeen, josta keinulle. Keinu myös ihan hyvä. Tästä kolmen hypyn kautta aa:lle ja siinä meni meidän nollahaaveet... Aa:n kontaktivirhe kun en vaan malttanut odottaa hetkistä! Tuli hitaammin alas kuin odotin. Hitaus johtuu siitä, että menin sinnekin eteen valssaamaan, se hidastaa vauhtia ennestään. Aa:n jälkeen enää pituus ja hyppy jäljellä. Hitto, että harmitti oma hätäily. Mutta kyllä vaan jäi hyvä mieli radasta. Se oli niiiin hieno!! Kaikki (paitsi aa) meni ihan käsikirjoituksen mukaan. En ole vielä yhtään rataa saanut rullaamaan yhtä hyvin Gimman kanssa kuin tämä rata rullasi. Aikakin oli vallan mainio :-). Niin hirmuisen harmi, että tuota ei saatu videolle! Mun videokamera lopetti yhteistyön jostain syystä. (Nyt tosin taas toimii... Mikä lie sille tuli.)

Kotiin pääsin ajelemaan hyvissä ajoin ja perillä olin jo kuuden jälkeen. Oikein mukava juttu tämäkin :-)

Oli kiva taas nähdä etelän tuttuja ja varsinkin Anjaa. Pian taas nähdään :-)

Ja kiitos Irikselle kuvista!! Gimmasta on niin kamalan vähän agilitykuvia, että nämä ole enemmän kuin tervetulleita :-)

Ei kommentteja: