keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Mimmi ja Gimma Piiralla

Maanantaina ajelin edestakaisin Turkuun ja reissuun meni kaiken kaikkiaan 12 tuntia. Hullun hommaa, mutta mitäpä sitä ei tekisin koirien hyvinvoinnin eteen :-). Tiukille meni, että ehdin yleensäkään ajoissa perille. Olen tottunut laskemaan ajoajan Vaasan toiselta puolelta (kimppakyytien takia) ja sieltähän ajaa sellaiset puoli tuntia nopeammin kuin meiltä. Perillä olin kuitenkin 15 minuuttia ennen varattua aikaa, joten eihän tuossa tullut edes kiire :-D. Ajokeli oli onneksi loistava eikä rajoituksia oltu vielä muutettu talvinopeuksiin.

Ensin hoitovuorossa oli Mimmi ja se olikin huonossa kunnossa kuten olettaa saattoi. Lantion SI-nivelessä lukko, joka oli oikealla puolella pahempi. Oikea lonkka edempänä eikä ollenkaan oikeassa paikassa. Kuonaa oikealla lantiossa ja kyljissä. Vasen lapa kireä. Hyvin Leena kuitenkin sai Mimmiin liikettä aikaiseksi. Kuonaa oli kuitenkin niin paljon kropassa, että ei suositellut vielä hetkeen agilitya. Antoi kuitenkin toivon kipinän, että voisimme marraskuussa Pietarsaaren kisoihin mennä. Tämä siinä tapauksessa, että kuonat saadaan kropasta pois. Tuohon kuonan poistumiseen kropasta auttaa kuulemma kuivattu nokkonen ja määräsikin sitä kahden viikon kuurin. Tämä on sarjassamme "en tiedä uskonko, mutta ei siitä haittaakaan ole", joten kävin heti ostamassa nokkosta ja aloitin kuurin. Hierojalle mennään ensi tiistaina tsekkauttamaan tilanne.

Gimma oli myös yllättävän huonossa kunnossa. Kyllä mä tiesin, että se on vähän vino. Sen näki selän jakauksesta ja siitä, että ravasi vinossa. En kuitenkaan yhtään osannut odottaa, että on ihan jäykkä :-(. Oli siis rintarangasta taaksepäin ihan jumissa. Lantiossa tosi paha lukko, jota ei meinannut millään saada auki. Onneksi kuitenkin sai! Myös Gimmalle suositeltiin parin viikon taukoa agilitysta ja viikon nokkoskuuria. Hierontaa myös suositteli noin viikon päästä, joten tiistaina sinne myös Gimman kanssa.

Nyt siis elellään ja lenkkeillään rauhakseen. Onneksi nuo ei kahdestaan kovin kovasti enää intoudu metsässä revittelemään vaan menevät aika lailla ravilla koko lenkin, että siinä mielessä ei mitään hätää. Mitään kimppalenkkejä vapaana ei nyt voi tehdä. Ihan niinku mä niitä muutenkaan kovin usein harrastaisin :-D

Hoitojen jälkeen ajelin Raision Myllyyn, jossa oli treffit Tiinan kanssa. Käytiin pikku kävelyllä koirien kanssa ja sitten mentiin syömään Ricoon (olikohan se ton niminen, aivan sama). Kiitos Tiina seurasta. Oli kiva nähdä :-)

7 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Ihanaa, et Mimmikin jo parempi!

Mä niin aattelin, et ehkä nähtäis Att:n joulukuun kisoissa, mut ihan unohdin taas ton Seinäjoen!

Ehkä sit alkuvuodesta jossain törmätään!

sleepless kirjoitti...

kerro sit tehooko nokkonen..meillä kun on tuo kuona kans kummituksena Iin selässä.

Kati kirjoitti...

Karo, tuu sä Seinäjoelle ;-). Kyllä mulla olis tarkoitus mennä ATT:n kisoihin alkuvuodesta ja varmaan sit pääsiäiskisoihin Hesaan. Aika kaukaisia asioita vielä kuitenkin. Ei voi tietää mitä tapahtuu.

Pia, kerron kyllä, jos auttaa.

Karoliina kirjoitti...

Pitää Kati miettiä! Ois kiva nähdä teidät kaikki! :)

Sonja ja koirat kirjoitti...

Ootko kokeillu sitä parsa/salaattimömmöä, jota Anne syötti Lempille?

Toi nokkonenkin vois olla kiva testata (nään jo sieluni silmin agilityihmiset nokkospuskissa ens kesänä :P )

Kati kirjoitti...

Sonja, en ole kokeillut. Olin sen jo ihan unohtnutkin. Tää nokkosjuttu on vaan niin helppoa kun saa suoraan paketista ripotella ruuan sekaan.

Ja jos noita nokkosia innostuu keräämään niin kannattaa kuulema ennen juhannusta kerätä kun silloin niissä on kaikki hyvät aineet tallella.

Tiina G kirjoitti...

Jep, oli kiva treffata :)