perjantai 15. lokakuuta 2010

Mimmin varvas

Unohdin tuosta Piira-käynnistä vielä yhden jutun. Leena huomasi, että Mimmin yksi varvas on vähän hassun näköinen. Sehän jostain bongasi uistimen meillä sisällä joulun alla v. 2005 ja sai koukun vasemman etujalan polkuanturaan. Sen jälkeen varvas on ollut velton näköinen. Siitä siis ilmeisesti on mennyt joku jänne rikki. Varmaankin näin, koska ei ole normaalin näköinen. Mitään lääkärin lausuntoa tuosta en ole saanut enkä myöskään hakenut.

Leena siis meinasi, että osa noista jumeista voisi johtua tuosta varpaasta kun ei voi täysipainoisesti varata sille. Voi olla, mutta tuo on ollut jo viisi vuotta, joten olettaisin, että olisi jo aiemmin oireillut. Vai onko se niin, että tommoset oireilee vasta sitten kun koira ikääntyy? Leena kuitenkin meinasi, että agilityura saattaa tuon takia olla tavallista lyhyempi. En nyt kuitenkaan tuon takia yöuniani menetä. Uskon ja toivon, että kaikki jumit johtui ihan jostain muusta kuin tuosta varpaasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kromfo-Hipolla on ollut takajalan toisen keskivarpaan jänne poikki jostain keväästä asti. Käytin sitä ns. kunnon lääkärillä, joka totesi silmä- ja näppituntumalla, että jänne on jossain vaiheessa katkennut. Sille ei voi eikä kannata tehä mitään. Jänteen ompelu on hankalaa, eikä se kuulemma kuitenkaan kestä. Jos varvas alkaa haitata (lähinnä kynsi jäädä jonnekin kiinni) niin sen kynnen voi poistaa, muttei missään nimessä koko varvasta. Ainakaan vielä ei ole menoa haitannut.

t. Jonna V.

Kati kirjoitti...

Mä kyllä kans uskon, että olisi jo vaivannut jotenkin, jos olisi vaivatakseen. Meidän tapauksesta on kuitenkin kulunut jo se viisi vuotta.

Kiva kuitenkin kuulla positiivisia uutisia vastaavista vammoista :-)