lauantai 8. tammikuuta 2011

Lisää vaatimista tokoon

Aamu alkoi tokoilulla. Enpä olisi uskonut, että joskus vielä vapaaehtoisesti herään aikaisin, että pääsen tokotreeneihin kymmeneksi. Niin se mieli muuttuu :-D. Mukana treeneissä oli Henna, Susanna ja Piksu. Kiitos taas kaikille!

Päätin nyt kokeilla seuraamisessa pientä pakotetta, jos sillä saisi hissipään kuriin. Sain Hennalta treenin ajaksi käyttöön lukkopannan, jolloin pakote tulee oikea-aikaisesti. Piksulta sain käyttöön lyhyemmän remmin, joka oli tässä paljon näppärämpi kuin normaalipituinen. Tein seuraamista peiliä kohden, joten näin hyvin mitä Gimma teki enkä tarvinnut ulkopuolisten apua. Olipas vaan vaikee homma. Mun ajoitukset oli jotain ihan kauheeta. Tai siis, niitä nyppäyksiä ei meinannut ensin tulla, vaikka kuinka pää laski. Ei vaan mennyt käsky käteen asti :-D. Vaikka en huomannutkaan nypätä pään laskusta niin palkkasin kuitenkin vain oikeasta suorituksesta. Lopulta sain muutaman remmistä nyppäämisenkin aikaiseksi ja Gimma korjasi tosi hienosti homman sen jälkeen ja sitten biletettiin. Vähän aina etukäteen hirvittää, mitä koira pakotteista tykkää, mutta ei näyttänyt vaikuttavan Gimmaan yhtään mitenkään :-). Yksi pätkä, oiskohan ollut 20 askelta, saatiin onnistumaan ilman pään laskua. Vau! Vähän välillä tulee seuraamiseen väljyyttä, mutta annetaan sen nyt olla ja keskitytään pään asentoon. Muuten koko seuraaminen alkaa näyttää tosi kivalta. Mii laik :-))

Otin jälleen paikallamakuuta toisen koiran treenin aikana. Henna treenasi Karkin kanssa ja odotettavissa oli pallon kanssa leikkimistä ja ehkä jopa pallon heittelyä. Henna oli maneesin toisessa päässä ja minä pistin Gimman makaamaan toiseen päähän. Hyvin pysyi koko ajan paikalla, vaikka Karkilla oli aikamoiset bileet välillä. Kävin palkkaamassa ja vapautin ja vein vielä vähän lähemmäs treenaajia. Edelleen pysyi hienosti paikalla. Hyvä Gimma!

Pitkästä aikaa otettiin myös jääviä liikkeitä. En ole tainnut näitä ottaakaan viime kisojen jälkeen. Peruuttamalla aloitin ja seisomista oisin halunnut, mutta meni maahan. Sen jälkeen joka kerta oikein. Pienen neuvottelun jälkeen Susannan kanssa päätin sekoittaa käskyt samaan treeniin. Aiemmin mulla on aina ollut vain joko seisominen tai maahanmeno, ettei vaan mene sekaisin. Nyt aloin miettiä, että voisiko niitä jo sekoittaa ja Suusanin mielestä voi, joten näin tein. Ja meni niin hienosti. Peruuttamalla maahan - seiso - seiso - maahan. Joka kerta oikein, wuhuu!! Lopuksi kerran liikkeestä seisominen ja oli ihan täydellinen.

Lopuksi otettiin vielä paikallamakuu kimpassa. Mukana liikkeessä oli Timpe, Gimma ja Mali. Gimma otti vähän paineita Malin ääntelystä ja vauhkoomisesta. Ei meinannut sen takia tulla mun sivulle ollenkaan, vaan jäi selän taakse. Aikani kun sitä siihen viereen yritin eikä tullut niin nappasin kiinni ja pistin siihen mihin pitääkin. Hyvin se siinä pysyi ja piti kontaktinkin mainiosti. Tietty se kontakti katkes just ennen kuin "tuomari" antoi luvan antaa käskyn  eikä tietenkään mennyt maahan. Toisella meni. Paikalla pysyi hyvin, vaikka olikin sen näköinen, että "apua, mua pahoinpidellään". Piksu vapautti Timpen aiemmin ja lähti seurauttamaan Timpen makuusta pois. Gimma pysyi paikalla! Menin tuon jälkeen heti palkkaamaan ja kehumaan sen. Taitava pieni!

Ei kommentteja: