tiistai 4. tammikuuta 2011

Pakkasagility

Niin se vaan taas vuosi vaihtui. En ole mitään kummempia tavoitteita tälle vuodelle miettinyt. Mimmin kanssa olisi kiva päästä taas agilityn makuun ja saada tulokset SM-kisoihin ja karsintoihin. Muistaakseni puuttuu vain muutama yksittäinen nolla. Gimman kanssa tavoitteena saada ehjiä ratoja enemmän ja jos sen seurauksena tulisi niitä nolliakin niin se vasta kiva juttu olisi. Kaikista tärkein juttu, ei niinkään tavoite, vaan toive, olisi se, että koirat pysyisivät kunnossa.

Olen tämän viikon lomalla ja senpä takia varasin itselleni muutaman päiväajan kasvihuoneelle: tälle päivälle ja torstaille. Tämän päivän harkat meinasi kyllä jäädä pakkasen takia väliin. Aamulla oli mukava, noin 9 asteen pakkanen. Kun lähdin koirien kanssa lenkille oli se laskenut jo -13 asteeseen. Lenkiltä kun tulin niin nappasin vain treenikamat mukaan ja lähdin ajelemaan Koivulahteen niin auton lämpömittari senkun laski... Perillä näytti -18. Huh, huh! Päätin kuitenkin käydä sisällä kurkkaamassa mitä siellä lämpömittari näytti ja se oli "vain" -10, joten päätin treenata.

Tein pikku pätkän, jossa vain hyppyjä ja pujottelu. Teemoina valssin teko oikein (käsi ei vaihdu lennossa ja että liike lähtee seuraavaa estettä kohden), niisto-sokkarin vahvistaminen (liikkeelle lähtö aikaisemmaksi), puomin kontaktiharkkaa ja sen perään okseri.

Otin pitkästä aikaa Mimmin mukaan. Oli aika onnellinen pieni shellie ♥. Sen kanssa on nyt voinut tehdä niin kauheen vähän. Piir.mest. kisojen (4.9.) jälkeen oli pitkä tauko kunnes marraskuun loppupuolella päästiin taas treenaamaan. Sitä iloa ei kauan kestänyt. Treenit - kisat - treenit viikon aikana ja taas tauko. Nyt sitten jälleen koitetaan kun on kerran kunnossa ollut.

Mun ei saisi mennä yksin treenaamaan kun en näe miten Mimmi liikkuu. Nyt koko ajan tuntui, että se ei ole normaali. Ehkä mä en enää edes muista millainen se on ja luulen omiani. Tai sitten se on edelleen kipeä, jostain. Lenkillä se on kuitenkin ollut ihan normaali. Onneksi torstaina tulee muitakin treenaamaan niin voivat katsoa miltä tuo touhu näyttää. Ahdistaa!

Mimmi kanssa en meinannut saada valsseja ollenkaan menemään oikein. Joka ikinen kerta vaihdoin lennosta käden, niin kuin olen aina sen kanssa tehnyt. Uutta tutustumista kehiin, jossa homma toimii, mutta kun koira mukaan kuvioihin niin ei toimi. Sain mä ne lopulta jotenkin omaan päänuppiin ja mielestäni onnistuin joka valssissa kuten pitääkin. Myös oma liike mielestäni meni aina seuraavaa estettä kohden. Niisto-sokkareissa Mimmin kanssa ei ole ongelmaa. Kestää multa aika aikaisen liikkeellelähdön niissä. Pujottelussa otin ohijuoksun + sokkarin, pujotteli hyvin loppuun (sikäli mikäli näin oikein). Otin myös päällejuoksua ja onnistui ihan älyttömän hyvin.

Kontaktitreeniin otin mukaan namikupin, kuppi parin metrin päässä kontaktista. Ei ole tainnut ennen olla Mimmillä tuo kuppi käytössä noin. Ekalla kerralla juoksi läpi, joten kutsuin pois kupilta. Toisella kerralla ihan yhtä hyvä vauhti kuin ensimmäiselläkin kerralla ja loistopysäytys, josta vapautus kun katse oli kuppiin päin. Meni ihan hirmu hyvää vauhtia ja vielä mun edellä! Siirsin kupin okserin taakse. Edelleen hyvä vauhti loppuun asti, hieno pysähdys, josta vapautus okserin kautta kupille. Loistavasti meni loppuun asti, eikä vilkuillut mua. Jee!! Tätä pitää muistaa aina välillä tehdä.

Gimman kanssa samat jutut. Jostain syystä mulla meinaa tulla Gimman kanssa kiire joka paikkaan. (Voisiko tuosta johtua se tunne, että Mimmi ei enää kulje? Osat vaihtuneet, tai jotain...). Kumma juttu, mutta Gimman kanssa mun käsi ei niin helposti vaihdu lennosta. Voi olla, että johtui siitä, että jouduin sitä ensin Mimmin kanssa hinkkaamaan niin monta kertaa :-D. Joka tapauksessa tuo onnistui Gimman kanssa niin paljon paremmin. Niisto-sokkarissa ei kovin hyvin kestä mun aikaisempaa liikkeellelähtöä. Vahvistin sitä sitten lelulla, heiluttelin lelua niistokädessä ja tipautin lelun niin, että Gimma hyppäsi saadakseen sen ja itse lähdin viilettämään toisaalle. Tuntui auttavan. Pujottelussa kestää hyvin ohijuoksut, sokkarit ja päällejuoksut. Testasin sitten huvin vuoksi mitä tapahtuu, jos kävelen vastaan. Kääntyi kesken pujottelun pujottelemaan takaisin päin. Jätin lelun loppuun palkaksi ja näin onnistui.

Kontaktilla laitoin tuplapalkan. Namia alustalle puomin loppuun ja namikuppi 3-4 metrin päähän. Näytti oikeastaan aika hyvältä noin tehden. Ehkä tuohon vielä vauhtia saadaan. Ehkä. Paremmin kuitenkin menee nyt loppuun kun siellä on namia oikeassa paikassa. Se on tällä hetkellä pääasia kun muuten hidastaa niin hemmetisti. Puomin jälkeisellä okserilla ei ongelmaa. Hyppäsi joka kerta hyvin. Myös silloin kun leikkasin takana.

Mukavat pikku treenit. Auton mittari näytti -20°C kun lähdin kotiin (sisällä oli edelleen se -10°). Enpä ole aiemmin noin kylmässä säässä treenannut :-D.

Ei kommentteja: