tiistai 1. syyskuuta 2009

Mimmin kisat Seinäjoella, Gimman epikset Vöyrillä


Kuva: Taija Linna

Sunnuntaina oltiin Mimmin kanssa kisoissa Seinäjoella. Tuomarina siellä oli Jari Tienhaara. Aiemmin en hänen radoilla ole ollut, joten siinä mielessä oli aika jännä mennä kisoihin kun ei oikein tiennyt mitä odottaa. Joitain ratapiirroksia hänen radoistaan olin kyllä nähnyt ja ne on näyttäneet hyvinkin mielenkiintoisilta.

Ensin oli agilityradan vuoro ja se oli suunnilleen tämän näköinen:Alkua tuosta radasta mietin kaikista eniten. Olisin halunnut mennä leijeröiden puomin, mutta olin ihan varma, että sillä tavalla en saa Mimmiä renkaalle, joten tein toisenlaisen ratkaisun. Kierrätin 2-hypyn vasemmalta, josta otin niiston tapaisella mukaan ja lähdin luukuttamaan ennen kuin Mimmi edes oli lähtenyt hyppäämään kakkosta. Sain hyvin putkeen, mutta huomasin hyvin pian, että vaikka kuinka lähdin pinkomaan niin en todellakaan ehdi ottamaan sitä putken suulta vastaan ja siitä ohjaamaan renkaalle. Jäin sitten vähän odottamaan, että Mimmi sujahti putkesta ulos ja leikkasin sen takana, josta vein renkaalle ja seuraavalle hypylle. Tästä mun improvisaatiosta seurasi 6-hypyn riman tiputus kun vippasin juuri riman päällä 7A-hypylle päin. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen, että osasin improvisoida!!

Jatko tuosta radasta meni tosi kivasti. Aa:n jälkeen otin puolivalssilla 9-hypylle, josta pituudelle ja omalla liikkeellä vienti putken kauempaan päähän. 12:lle maltoin hyvin heittää taakse ennen kuin lähden liikkeelle kepeille päin. Kepeille Mimmi meni hyvin, vaikka mulla oli kova vauhti päällä ja vedätinkin jonkin verran. Keinu hyvä, sen päässä valssi, jolla sain hyvin putken kauempaan päähän. Muurilta puomille ja puomin kontakti oli tosi hyvä ja siitä valisslla seuraavalle hypylle ja vetämällä viimeiselle. Olipa sairaan hyvä fiilis maalissa vaikka ei ihan suunnitelmien mukaan mennytkään. Oli tosi kiva pitkästä aikaa oikein miettiä miten radan vie eikä vaan mennyt kuten kaikki muutkin...

Toinen rata oli hyppäri ja se oli suunnilleen tämän näköinen (tähän en kyllä ihan saanut kulmia ja etäisyyksiä oikein):Tässäkin alku tuotti eniten päänvaivaa. Mulla oli vaikka kuinka monta vaihtoehtoa ja päädyin sitten tekemään sen mitä en mielestäni hyvin osaa eli pakkovalssi muurille. Paikallaan tehtynä tuon osaan joten kuten, joten päätin testata miten se toimii kisoissa. Jos epäonnistuu niin sitten tietää mitä taas pitää treenata :-). Se onnistui ihan loistavasti!! Muurin pakkovalssin jälkeen takaakiertoon kolmoselle ja siitä putkeen. Leikkaus 6-hypyllä vähän hidasti Mimmin vauhtia, mutta onnistui silti. Sain hyvin irtoomaan seiskalle ja 8:lla tein päällejuoksun ja siitä 9:llä niiston tapainen (Mimmillä tuo on tosiaan vain niiston tapainen kun en sillä osaa oikeaa niistoa tehdä) ja putkeen. 11:lle luulin, että mulla tulee kiire, mutta eipä tullutkaan vaan ehdin oikein hyvin sinne ohjaamaan. Välistäveto onnistui hyvin, mutta kepeille meno vähän tahmasi. Meni kyllä, mutta kepit ei imenyt ollenkaan. Loppu oli mukavaa luukutusta, Mimmi 16-putkeen ja 17-18 välissä sokkari. Nollalla maaliin ja voitto. Hitsit kun oli mahtava fiilis! Ei siis niinkään se voitto vaan se, että me onnistuttiin tekemään tuolla kaikki niin kuin olin ajatellutkin :-)

Eilen kävin Gimman kanssa Vöyrillä epiksissä. Tulokseksi tuli hylly kolmen kiellon takia. Osallistuttiin siis 1-luokan kisaan, jossa tuomarina oli Eija Berglund ja rata oli suunnilleen tämän näköinen:Alku hyvin puomille asti. Taas alkoi jarruttaa puomilla siinä kohden kun vaihtuu ylösnousu tasaiseksi. Selvästikään ei vielä erota mikä on puomi ja mikä keinu. Jatkoi kuitenkin siitä eteenpäin, mutta ei mitenkään vauhdikkaasti, ehkä kuitenkin vähän reippaammin kuin aiemmin. Kontaki oli hyvä ja siitä jatkettiin jess-vapautuksella putkeen. Tai olisi pitänyt jatkaa, me ei :-D. Gimma ei yhtäkkiä irronnutkaan putkeen ja tästä kielto. Putken jälkeiselle hypylle yritin jotain hienoa jaakotus juttua ja yllätyin kun Gimma lähti siihen ilman epäröintiä, joten jäin ihan liian kauaksi paikalleen enkä sannut omaa liiktettä kepeille päin ja tästä siis myös kielto. Gimma kääntyi liian hyvin ja oli menossa jonnekin keinulle päin. Sinänsä positiivista, että se lähti jaakotukseen nyt tosi hienosti kun aiemmin on kamalasti epäröinyt. Kepit hyvät, sain seuraavalle hypylle hyvin ja aika kivalla käännöksellä putkeen. Myös keinu oli hyvä, vaikka Gimma taisi luulla menevänsä taas puomille... Pysähtyi kuitenkin hyvin loppuun. Taas jess-vapautus eikä irronnut putkeen ja tästä kolmas kielto. Putken jälkeen ennakoivalla valssilla (kai se sellainen oli) hyppy ja siitä putkeen. Renkaan meni hyvin ja aa:kin oli mukavan vauhdikas. Lähti kuitenkin ennen jess:iä pois, joten palautin kontaktille. Pidin hetken samalla itse hölköttelin eteenpäin ja vapautus ja kaksi viimeistä hyppyä.

Kaikesta sähellyksestä huolimatta mulle jäi hyvä fiilis :-). Gimma liikkui mun mielestä tosi reippaasti puomia lukuunottamatta. Jäin vaan miettimään noita putken kieltoja. Toki itsekin ohjasin olettaen, että se sinne menee ihan itsestään, mutta kun se menee treeneissäkin niin miksi ei menisi kisoissa. Tuli sitten sellainen mieleen, että tuo kontaktilta putkeen meno taitaa olla se ongelma. Vapautus tulee jess:llä ja Gimma ehkä jää vähän odottamaan, että missä hitossa se palkka on eikä siksi seuraava este ime, vaikka onkin putki kyseessä. Voi olla, että huomaamatta treeneissä on aina kontaktin jälkeen ollut joku hyppy ja sen jälkeen sitten palkka maassa eikä tätä ole koskaan tehty putkella. En tiedä... Ei mulla kyllä pitkään aikaan enää kontaktin jälkeisten esteiden jälkeen edes ole ollut palkkaa. Vai onko? En nyt kyllä yhtään muista. Tätä täytyy pohtia... Pitää vaan muistaa sitten ensi viikonlopun virallisissa kisoissa ohjata tuollaisetkin kohdat kunnolla eikä olettaa yhtään mitään!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Do diid, taaaas epiksissä..kuinka monennet oli...10:et? Sitten vinkuu mun yhdestä nollakoirailusta ;o)

Kati kirjoitti...

En mä vinkunut sun nollakoiralusta, mä vaan vinguin siitä kun itse en saanut mennä ja että olivat päättäneet, että alaikäisiä ei oteta nollakoiraksi oli ne sitten päivän alle tai monta kuukautta alle kisaiän. Kivahan se oli, että pääsit :-)

Anonyymi kirjoitti...

Juu juu, olen vaan kateellinen kun teillä on niin paljon jo kisakokemusta ;o)