sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kisaa, treeniä ja lampaita

Sen verran masensi viime viikonlopun Pietarsaaren kisat, etten saanut niistä kirjoitetuksi tänne mitään. Tuloksiksi meille tuli 10, hyl ja hyl. Osittain jotku kohdat meni ihan hyvin ja osittain ihan päin jotain. Huomasin ainakin, että meidän vahvuus, takaakierto, ei enää toimi. Tämä tietenkin johtuu siitä, että mä oletan niissä liikaa enkä enää ohjaa kun sehän me jo osataan... Tähän pitää nyt jatkossa kiinnittää paremmin huomiota.

Tiistaina kävin treenaamassa Hennan ja Eltsun kanssa. Piia oli päivällä käynyt itsekseen ja oli jättänyt meille esteet valmiiksi kentälle. Siitä sitten tehtiin helpohko rata, johon tuli mm. takaakiertoa, putken väärää päätä ja päällejuoksua. Mimmille treeni oli kohtuullisen helppo, mutta saatiinpa ainakin tuota taakiertoa nyt treenatuksi. Tietty se nyt onnistui joka kerta kun ohjasin kunnolla. Kepeillä koitin pahaa leikkausta takana ja se toimi (on alkanut pihatreenit tuottaa tulosta) ja testasin myös kepeillä vedätyksen ja sokkarin loppuun. Sekin onnistui hyvin. Sain myös onnistumaan poispäinkäännöksen, leikkaukset ja päällejuoksun. Ihan hyvin sai eri juttuja treeniin vaikka rata olikin ylihelppo.

Gimman kanssa putken väärään päähän (ei tyrkyllä oleva pää) vienti onnistui valssaamalla hyvin, mutta vetämällä meinasi olla ongelmia. Tässä oli siis hyppy, pituus ja putki suorassa linjassa, mutta ei mentykään siihen tyrkyllä olleeseen putken päähän vaan just siihen toiseen, jota ei näkynyt suoran päästä. Sain tämän onnistumaan vedolla niin, että olin hypyn ja pituuden välissä ja vähän hidastin vauhtia ennen pituutta ja siitä sitten veto putkeen. Tähän vetoon piti ottaa avuksi vastainen käsi, ei koiran puoleinen riittänyt. Tuli ihan Pimu mieleen tuosta :-)

Gimman kanssa onnistui oikeastaan kaikki takaakierrot sun muut kun mä vaan ohjasin kunnolla. Mun pitäis oikeesti oppia katsomaan rata myös Gimmalle, etten huido sitä samalla lailla kuin Mimmiä. Se kun ei vielä lähde hypyille samalla lailla kuin Mimmi. Mutta ehkä mä tuon joskus opin...

Kepeillä Gimma kesti vedätyksen ylihyvin. Lähdin vedättämään jo ennen kuin oli aloittanut pujottelun ja silti meni oikein sisälle ja pujotteli hienosti loppuun, vaikka tein sokkarin sinne. On se vaan jo taitava!

Perjantaina päästiin Gimman kanssa katsomaan lampaita. Olikin oikein mukava reissu! Ensin Gimma pääsi Space-iskän oppiin, seurasi enimmäkseen kyllä mitä iskä tekee, mutta aina välillä innostui lampaitakin paimentamaan. Lähinnä meni kuitenkin isäpapan seurailuksi homma. Toisella kerralla lampaat oli häkitettynä, jossa yritettiin sitten hakea tasapainopistettä tai jotain, mä en oikein ymmärtänyt :-D. Siinä me pyörittiin häkin ympärillä tyhminä molemmat. Gimma ei tässä kohtaa näyttänyt huomaavan lampaita ollenkaan.

Lopussa Gimma pääsi sitten yksin lampaille. Ja mä yllätyin ihan täysin!! Se lähti ihan oikeesti paimentamaan niitä :-). Oli vaan niin kamalaa kun en itse tiennyt yhtään mitä pitäisi tehdä ja niinpä lampaat aina juoksi Gimman tuomina mun päälle ja hädin tuskin pysyin pystyssä. Jenni sitten kertoi, että sitä koiraa voisi koittaa myös hidastaa, ettei tuo niitä lampaita niin kauheen lujaa. Aijjaa, mä olin vaan niin täpinässä kun Gimma sai lampaat liikkeelle etten mä tollasta tajunnut :-D. Muutaman kerran yksi lammas yritti lähteä laumasta pois ja Gimma haki sen tosi nätisti laumaan takaisin. Lopussa lauma meni vähän liian kauas. Gimma yritti niitä hakea, mutta tuli muutama hevonen vastaan ja meni pupu pöksyyn. Näytti oikeesti siltä, että se olis ne sieltä kyllä hakenut ilman noita hevosia. Tiedä sitten miten olis käynyt. Kylläpä oli kivaa!! Toivottavasti päästään vielä joskus uudelleen lampaita ihmettelemään!

3 kommenttia:

Marjo kirjoitti...

Wautsi wau - Gimmasta tullu lammaskoira :) Oli varmasti mielenkiintoinen kokemus - oletko aikaisemmin käynyt?

Tulee muuten tosta Gimman kuvasta jotenkin Lyyli mieleen.

Kati kirjoitti...

Käytiin me viime syksyn muutama kerta, mutta silloin Gimma ei nähnyt koko lampaita vaan keskittyi niiden jätösten syöntiin :-D

Anonyymi kirjoitti...

Ei ne yleensä niitä näekään kun ovat paikoillaan häkissä, tai sitten voivat ruveta jopa haukkumaan tms. Sitten kun tulee liikettä niin kiinnostuvat.
Voit vaihtaa suunta kävelemällä lampaiden läpi jos ajaa ne sun yli, silloin hakeutuu taas tasapainopisteeseen jne. Siistiä että olet innostunut, mulla on ehkä sulle treenipaikka tiedossa...