perjantai 7. elokuuta 2009

Keskiviikkona tekniikkaa, torstaina ratatreeniä

Innostuin keskiviikkona pitkästä aikaa laittamaan omalle pihalle muutaman hypyn ja kepit. Tarkoituksena olisi nyt vähän useammin harjoitella eri tekniikoita kun ei niitä näemmä muuten opi :-D. Haluan ehdottomasti oppia niisto-sokkarin kun se näyttää noilla guruilla toimivan niin pirun hienosti. Nyt sainkin sen onnistumaan ihan joka kerta tosi hienosti. Viime kertainen Jennin rautalangasta vääntö on tuottanut tulosta :-). Ainoa ongelma tuossa on se, että mun pitää tehdä ne niin eri tempolla eri koirille. Mimmin kanssa mun pitää vaan vähän käyttää kättä riman yli ja sitten onkin jo kiire alta pois. Gimman kanssa taasen mun pitää oikeesti ottaa se mukaan ja katsoa, että lähtee hyppäämään ennen kuin voi lähteä tekemään sokkaria. Sillä nyt onneksi menee hypyssä vähän enemmän aikaa niin hyvin ehtii alta pois.

Otin vielä muutaman toiston saksalaista ja pakkovalssijaakotusta. Saksalainen onnistuu kyllä hyvin siinä tilanteessa, että heitän koiran takaakiertoon ja siitä sitten teen saksalaisen. Toimi molemmilla oikein hienosti. Koitin myös pakkovalssi-jaakotusta. Gimman kanssa meni tosi hienosti, mutta Mimmi ei meinannut millään tulla pakkovalssiin mukaan. Paskat piittas mun käden iskusta ja hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Palkkasin sitten pari kertaa lelulla käteen tulosta ja sitten alkoi pelittää silläkin.

Kepeillä harjoittelin kiertokulmaa kun Gimma ei oikein meinaa osata sitä. Nyt meni kerran väärään väliin ja sen jälkeen joka kerta oikein vaikka mistä lähetettynä. Taitava tyttö :-). Nyt se myös pujotteli hyvin itse loppuun, vaikka kepit meni tyhjyyteen. Kesti hyvin mun jättäytymisen taakse ja sivuttaisirtoamisen. Jestas, että se pujottelee jo nyt niin paljon paremmin kuin Mimmi varmaan ikinä oppii! Mimmistä huomasin sellaisen, että ei lähde kepeille kiertokulmaan kun lähetän sen mun vasemmalta puolelta. Kepit ei ime yhtään. Jos lähetän sen mun oikealta puolelta niin oikein ampuu kepakoille. Tosi outo juttu.

Eilen tehtiin sitten rataharkkaa Jennin kanssa. Jennillä oli pihalla mukava rata, jossa pystyi tekemään kaikkea kivaa.Rata oli todellisuudessa hieman erilainen. Pituutta ei ollut ollenkaan ja 11-hyppy oli puomin suuntaisesti. 16-hypyn ja pöydän tilalla oli keinu.

Menin ensin Mimmin kanssa. Otin 2-hypyltä niisto-sokkarilla ja leikkaus neloselle ja siitä vetämällä kepeille. Neloselle asti meni tosi hienosti, mutta kepeille veto meni vähän pitkäksi ja Mimmi lähti hakemaan putkea. Homma uusiksi ja nyt toimi. 6-hypylle tein sylivekki-jaakotuksen. En ole ikinä ennen tuota tehnyt, mutta näytti toimivan hirmu hienosti. Ennen 8-hyppyä mun oli tarkoitus tehdä sokkari, mutta en sitten ehtinytkään, joten otin leikkaamalla. Leikkaus taas käänsi Mimmin vähän liian hyvin hypyltä, enkä saanut sitä putkeen. Kun lähdin jaakotuksesta aiemmin liikkeelle niin ehdin tehdä sokkarin ja sen jälkeen putkeen vienti ei ollut ongelma.

Hyppy ennen puomia ilman kaarroksia ja puomille meno hyvä. Kontakti oli hyvä, mutta lähti ilman lupaa. En jaksanut palauttaa vaan jatkettiin rataa. 15:lle tein pakkovalssi-jaakotuksen ja se oli ihan älyttömän hieno! Mä olin ihan fiiliksissä :-). 21-hypyllä leikkaus toimi hyvin ja 24-hypylle tein jaakotuksen. Mä olin niin täpinässä kun kaikki oudot jutut toimi noin hyvin!

Alkua otin myös niin, että tein 4-hypylle päällejuoksun. Vähän kaarratti ennen nelosta, mutta tuli hyvin ohjaukseen mukaan vaikka itse olin jo menossa keppejä kohden. Keppien jälkeen koitin mun perinteisellä ohjauksella, eli heitto 6-hypylle ja valssi plus liikkeelle lähtö aalle päin jo ennen kuin Mimmi oli hypännyt hyppyä. Toimi hyvin ja ehdin hienosti aan edestä ohjaamaan 8-hypylle. Ehdottomasti oli kyllä sujuvampi näin. Tuosta jatko oli hyvä kunnes puomin kontatille ei meinannutkaan pysähtyä vaan hyppäsi ihan kontaktin yläreunalta pois. Tästä toruin ja otin uudelleen. Nyt ihan ok, mutta hidasti vähän liian aikaisin. Olipa niin hienoa saada treeneissä tuo virhe aikaiseksi kun tuntuu, että se niissä menee aina niin kamalan hienosti. Oli pakko koittaa putken jälkeiseen tilanteeseen uudelleen pakkovalssi-jaakotusta että näen oliko se ensimmäinen kerta vahinko. Ei onneksi ollut ja meni edelleen hienosti :-)

Gimman kanssa alku myös niisto-sokkarilla ja meni hienosti. Myös 4-hypylle leikkaus onnistui, mutta kepeille ei meinannut mennä vaikka kaari oli apuna. Hyppeli vaan kaaren yli... Saatiin tuo kuitenkin sujumaan hyvin muutaman uusinnan jälkeen. 6-hypylle sylivekki-jaakotus. Gimman kanssa en tuota sylivekkiä osannut tehdä. Tein oman stopin liian tiukasti ja Gimma vetäisi liinat saman tien kiinni. Pienellä hiomisella tuo kuitenkin alkoi sujua. Aa oli hyvä, vaikka itse jo siirryin 8-hypylle tekemään saksalaista. En sitten onnistunut koko saksalaisessa kun mun ajoitukset ei vaan toimineet. Tein sitten sokkarin ennen 8-hyppyä niin saatiin tuo kohta onnistumaan hyvin. 11-hypylle ei irronnut ellen vienyt ihan loppuun saakka ja puomin sijasta singahti putkeen. Sain menemään puomille kun vaan itse juoksin puomin suuntaisesti ja samalla käskytin. En ois ikinä uskonut, että onnistuu noin!! Puomi kohtuullisen vauhtinen ja kontakti hyvä. 15:llä pakkovalssi-jaakotus hyvä. Keinu kohtuullisen hyvä joka kerralla. Meidän suurimmaksi ongelmaksi tuli leikkaus hypyllä 21. En vaan millään meinannut saada omaa liikkumista ja ajoitusta kuntoon. Ties kuinka monennen toiston jälkeen se vasta alkoi sujua. 24-hypylle jaakotus, jossa ennakoin ihan liikaa enkä saanut Gimmaa hypylle ollenkaan. Jälleen kerran mulle vähän malttia niin sekin meni oikein hienosti.

Gimman kanssa treenattavaa:
- sylivekki
- saksalainen muussa kuin takaakiertotilanteessa (tätä pitää myös Mimmin kanssa treenata)
- hypylle irtoamista, vaikka itse lähtee liikkeelle toiseen suuntaan (hyppy 11)

Mimmin kanssa mun pitää jatkossa muistaa:
- nollatreeniä
- jos ei tulekaan nollaa niin jatketaan kuitenkin rataa ja korjataan mahdolliset kiellot
- jos ei ehdi tehdä sitä ohjausta mitä oli ajatellut niin improvisoidaan (tää mun on ihan pakko oppia)

Ei kommentteja: