keskiviikko 5. elokuuta 2009

Tiistain treenit

Mentiin Susannan kanssa treenaamaan aika myöhään illalla kun oli taas niin helteinen päivä. Itse päätin treeneihin lähdöstä vasta töiden jälkeisten päikkäreiden jälkeen kun piristyin tarpeeksi. Viikonlopun kisoissa on tuomarina Anne Savioja, joten kävin pikaisesti surffailemassa hänen ratoja läpi. Otin sitten tämän radan, josta rakennettiin vain 12 ensimmäistä estettä. Jotenkin ei vaan huvittanut enempää esteitä raahata...

Menin ensin Gimman kanssa. Alku niin, että koira vasemmalla puolella. Ensimmäinen keinu oli huono, tuli kesken pois, mutta yritti samantien hypätä sinne takaisin. Alusta uudelleen ja nyt kohtuullinen keinu. Ei meinaa vaan etujalkoja maahan asti viedä, muuten pysähtyy hyvin odottamaan lupaa jatkaa rataa. Jalat jää ehkä viisi senttiä liian ylös. Vaadin kuitenkin joka kerta sen, että etutassut menee hiekalle ennen kuin jatkettiin rataa. Keinulta jatko menikin sitten ihan pieleen. En saanut Gimmaa putkeen vaan ampaisi 4-hypylle, josta se jatkoi vielä 6-hypylle ja minä pyllistelin putken luona :-D. Alusta uusiksi ja nyt sain putkeen vaikkakin edelleen oli menossa hakemaan 4-hyppyä. Huomasinkin, että vein tämän kohdan kuten olisin vienyt (ja myöhemmin veinkin) Mimmin ja Gimma näyttää tarvitsevan noissa kohdissa vähän enemmän etäisyyttä muhun. Ei siis tulee niin mun käteen kuten Mimmi tulee. Tämä pitää nyt kans jatkossa muistaa.

Vihdoin ja viimein kun sain alun onnistumaan niin jatko meni kohtuullisesti. 5-hypyllä otin takaakierto-valssilla ja siinä taas hätäilin ja lähdin ohjaamaan jo seuraavaa estettä ennen kuin olin varmistanut, että Gimma varmasti hyppää vitosen. Tämän mä näemmä teen joka ikinen kerta!! Korjasin ohjausvirheen ja jatkoin rataa. 6-hypyllä valui, haki hyvin kepit, rengas hyvä, irtosi hyvin 9-hypylle, valssi 10:llä, josta putkeen ja aalle. Aan kontakti on hyvä :-). Vielä kerran koko pätkä uudelleen ja nyt meni jo oikein mukavasti ilman ylimääräisiä kaarroksia.

Mimmin kanssa pätkässä ei ollut mitään ongelmaa. Ohjasin siis samalla lailla kun Gimman ja sain oikein hienosti putkeen. Mimmihän tulee mun lähelle kun pistän ohjauksen alas, eikä se katselekaan muita esteitä. Susanna kyllä sanoi, että kun Mimmi pysähtyi keinulle ja odotti lupaa jatkaa rataa niin oli tässä kohden katsonut putken väärää päätä. Olipa kiva huomata, että vaikka se on bongannut väärän esteen niin tulee kuitenkin mun ohjaukseen tosi hyvin mukaan :-). 5-hypyllä takaakierto-valssi oli kyllä täydellinen. Noi on kyllä Mimmin kanssa meidän pravuureita ehdottomasti! Ja kun ne Mimmillä menee niin hyvin pienellä huitomisella niin sen takia unohdan aina ohjata Gimman huolellisemmin. Eiköhän sekin vielä mun huitomiset opi lukemaan ;-). Mimminkin sain hyvin irtoomaan renkaan jälkeiselle hypylle ja ehdin ihan mainiosti valssaamaan ennen putkea.

Mimmin radassa ei jäänyt mitään fiilattavaa, joten tein sen sitten vähän erilailla. Tein 5-hypylle niisto-sokkarin ja 6-hypylle leikkauksen. Tästä lähetys kepeille, leikkaus takana, leikkaus renkaalla, lähetys 9-hypylle ja sokkari ennen putkea. Ainoastaan niisto-sokkarissa Mimmi vähän empi, mutta meni sen kuitenkin oikein. Kaikki leikkaukset oli oikein hyviä. Otin vielä kertaalleen niisto-sokkarin ja nyt jo parempi. Vielä yksi variaatio: alku niin, että koira mun oikealla puolella, heitto putkeen, sylkkäri 5-hypyllä, leikkaus 6-hypyllä ja kepit. Mimmi tuli ihan ylikovaa tuohon sylkkäriin enkä osannut tarpeeksi ajoissa alkaa tehdä sitä, joten tässä vähän valui. Sinne tuli kyllä aika kova kiire, joten ei ehtinyt muuhun keksittyä kuin tuohon ehtimiseen. Kiva kuitenkin oli nähdä, että noinkin onnistui.

Radalla oli kaikki hypyt 35 sentissä eikä yhtään tullut alas, ei edes kolissut. Tästä olen oikein tyytyväinen :-)

Gimman kanssa myös tein noita muita vaihtoehtoja. Alku koira mun oikealla puolella ja siitä putkeen oli ehdottomasti sujuvampi vaihtoehto Gimmalle. Niisto-sokkari vähän tökkäsi kun TAAS hätäilin niiston kanssa. Kun sain tähän malttia niin johan toimi. 6-hypyllä leikkaus oli hyvä, kepeillä leikkauksen kesti hyvin, samaten renkaalla leikkaus hyvä, myös sokkari ennen putkea oli hyvä. Gimman kanssa koitin vielä 5-hypylle sylkkäriä sekä pakkovalssi-jaakotusta. Sylkkäri toimi heti ensimmäisellä kerralla ja pakkovalssi-jaakotus toiston jälkeen.

Olipas mukavat pikku treenit. Kiitos Susannalle seurasta :-)

Ei kommentteja: