keskiviikko 12. elokuuta 2009

Sunnuntain putki-aa-kompleksia eri tavoilla

Maanantaina treenattiin Jennin ja Markon kanssa sunnuntain jälkimmäisellä radalla ollutta putki-aa-yhdistelmää eri ohjauksilla. Pätkä oli suunnilleen tämän näköinen:Menin ensin Gimman kanssa. Taas ensimmäinen keinu vähän varovainen, mutta sen jälkeen meni joka kerralla sen tosi hyvin. Nyt tuli jalatkin hienosti maahan asti ja siitä vasta vapautus putkeen. 3-hypyn otin niistolla ja edelleen mä hätäilen sen käden kanssa. Mulla on liikaa Mimmi-ohjaus päällä eli tulee kiire alta pois, vaikka Gimman kanssa ei oikeasti tässä ole mihinkään kiire. Sain tuon toimimaan kun paukutin päähäni malttia... Kepit haki hyvin ja pujotteli hyvällä vauhdilla loppuun saakka. Keppien jälkeiselle hypylle viennissä oli pienoisia ongelmia kun meinasti tulla välistä mun luo. Malttia tähänkin niin alkoi toimia.

5-hypyltä putkeen otettiin pakkovalssilla, flipillä ja poispäinkäännöksellä. Kaikki toimi ihan älyttömän hienosti kun vain sai ajoituksen kuntoon. Varsinkin toi flippi oli aika makee. Se kyllä käytännössä meni enemmän sokkari-sokkari-ohjaukseksi, mutta jestas, että meni tällä hienosti putkeen. Putkelta otin 7-hypylle vetämällä ja leikkasin siinä ja sieltä 8-hypylle, tämä onnistui hyvin. Aa:n sijasta bongattiin pari kertaa putki, mutta sekin saatiin kuntoon kun en huitonut käsillä vaan käskytin kiipee-kiipee ja itse jatkoin omaa liikettä eteenpäin. Hyvä Gimma :-)

Alkua otin vielä niin, että keppejä ennen olevalle hypylle tein ennakoivan valssin (eli koira kiersi 10-hypyn puolelta) ja siitä lähetys kepeille. Kyllä tuo lapsonen vaan hakee nätisti avokulman! Vein kepit myös leijeröimällä niin, että 10 hyppy jäi mun ja Gimman väliin eikä tässäkään ollut mitään ongelmaa. Samalla innolla pujotteli loppuun saakka. Taitava tyttönen :-)

Pientä ongelmaa oli aa:n jälkeisessä välistävedossa. Jos käänsin ohjauksen Gimmaa vastaan liian myöhään niin hyppy valui aika pitkäksi. Jos taas otin hyvissä ajoissa ohjauksen mukaan niin ei mennyt koko hypylle. Eli mun pitää ottaa ajoissa vastainen käsi noissa mukaan, mutta mulla pitää silti liike viedä tarpeeksi pitkälle, että hyppää. Koitetaas nyt painaa tämäkin mieleen.

Mimmin kanssa otin tuon kohdan kisoissa vetämällä 5-hypyltä ja siitä vienti putkeen. Mimmi oli tällä ohjauksella täysin menossa aa:lle, mutta kun vaan pidin ohjaavan käden alhaalla ja liikuin putkea kohden niin kyllähän se sinne meni. Ei kuitenkaan mitenkään sujuva vienti. Nyt treeneissä sain tuon kohdan toimimaan kakilla kokeilemilla tavoilla: pakkovalssi, flippi, poispäinkäännös. Nämä kaikki oli parempia kuin kisoissa putkelle veto. Mimmi meni joka kerta niin hienosti putkeen, että Jenni alkoi epäillä, etten saa sitä aa:lle, jos sinne pitäisi mennä. Mepäs näytettiin, että kyllä se aa-estekin sieltä hienosti löytyi :-D

Alun 3-hypyllä yritin Mimmin kanssa myös niistoa. Se ei sillä tuommoisessa tilanteessa kyllä toimi kun en saa sitä millään jarruttamaan ennen hyppyä ja hyppy valuu pitkäksi. Mimmi tulee putkesta lujaa ulos enkä keksinyt keinoa, jolla oisin saanut hidastetuksi sen vauhtia. Koitettiin sitten niin, että minä olin jo siivekkeen päädyssä seisomassa jalat kepeille päin ja vain oikealla kädellä näytin siivekkeidän välistä, että täältä pitää mennä ja lähdin jo ohjaamaan kepeille. Tällä tavalla meni tosi hyvin.

Pujottelun Mimmi jätti kerran kesken ja kun huomautin siitä niin sen jälkeen pujotteli joka kerta hienosti loppuun. Mimmi on aina ollut sellainen, että kun otetaan sivuttaisetäisyydellä usempi toisto niin jossain vaiheessa se lopettaa kesken. Voi kyllä olla myös mun ohjauksesta kiinni, että alan olettaa sen pysyvän siellä ja mun ohjaus alkaa jo viedä seuraavalle esteelle. Nyt pitääkin jatkossa muistaa pitää ohjauskäsi päällä (tämä mulla kyllä aina onkin) sekä rintamasuunta hieman käännettynä Mimmiä kohden. Näin se pysyy siellä paljon paremmin. Mä olin kuitenkin tosi tyytyväinen sen pujotteluun. Meni kepeille oikein ennakoivan valssin jälkeen ja kesti leijeröinnin tosi hienosti.

Oli kyllä tosi mukavat ja antoisat treenit :-)

Eilen otin omassa pihassa pikku harkat teemana keppien kiertokulmaan vienti vetämällä ja leikkaamalla sekä saksalainen vauhdilla. Tein tämmöisen pätkän:Ensin Mimmin kanssa valkoiset numerot. 1-hypylle lähetin takaakiertoon ja siitä veto kepeille ja leikkaus, lähetys 3-hypylle, 4-hypyllä saksalainen, josta 5-hypylle. Haki hyvin kepit ja saksalainenkin tuntui hyvältä. Otin uudelleen ja lähdin vähän aiemmin kepeillä tekemään leikkausta ja hyvin kesti tämänkin. Toinen versio tuosta pätkästä oli valkoisista numeroista 3 ja 4 ja mustista numeroista 5 ja 6. Lähetys 3-hypylle keppien lopusta, päällejuoksu nelosella, takaakierto-valssi 5-hypylle ja veto kepeille. Tähän tarvitsi Mimmi kaaren avuksi. Meni koko ajan väärältä puolelta vaikka kuinka yritin malttaa itseni. Muutama onnistunut toisto kaaren kanssa ja lopetettiin siihen.

Gimman kanssa samat kuviot eli ensin valkoiset numerot. Ensimmäisellä kerralla kepeille meni väärältä puolelta. Sanoin höpö-höpö ja otin uudelleen ja nyt meni oikein. Keppien jälkeiselle hypylle en meinannut saada irtoomaan ollenkaan. Se oli aina menossa ohjauksen mukaan hypylle, mutta tuli pois kun lähdin liikkumaan 4-hyppyä kohden. Muutama toisto lelu hypyn takana niin johan alkoi irrota! Kun sain Gimman irtoomaan hypylle niin pystyin senkin kanssa kokeilemaan saksalaista 4-hypyllä ja hyvinhän se meni. Otin vielä kerran kepeille tikemmalla leikkauksella ja hyvin kesti nyt senkin.

Toisen version päällejuoksu 4-hypyllä oli tosi hyvä, samaten 5-hypyn takaakierto-valssi. Kepeille tuli aika paha kulma ja myös Gimman kanssa jouduttiin laittamaan yksi kaari avuksi. Pari onnistunutta toistoa kaaren kanssa ja treenit lopetettiin siihen.

Ei kommentteja: