lauantai 22. elokuuta 2009

Helpot treenit ja keppisulkeisia

Kävin tänään Maritan kanssa kentällä ottamassa pikku harkat. Rata oli helpohko. Olin siihen laittanut viime sunnuntain hyllykohdan (11 meni väärään suuntaan) ja ympännyt muut esteet vaan siihen ympärille. Radasta tuli suunnilleen tämän näköinen:Aa:lle tuossa tuli vähän paha kulma, mutta hyvin siihen sai koirat suoristetuksi kun vaan ohjasi kunnolla ennen aa:ta.

Ei tuossa hyllykohdassa nyt tietenkään mitään ongelmaa Mimmin kanssa ollut... Eipä tietenkään. Aa:n jälkeen otin 7-hypyn leikkaamalla ja siitä putkeen. 9-hypylle valssilla ja 10:lle valssi ja 11:lle takaakiertoon ja siitä kepeille ja leikkaus. Kisoissa en tuohon takaakiertoon ehtinyt Mimmiä viedä. Siellä mun vika kyllä oli siinä, että ajauduin jostain syystä tosi lähelle 10-hyppyä, jolloin olin jo auttamatta myöhässä taakse ohjaamisessa. Nyt kun otin vähän sivuttaisetäisyyttä samalla kun vein 10:lle niin ehdin hyvin ohjaamaan 11:n taakse.

Kun kerran toi hyllyohjaus nyt onnistui niin otin kohdan vielä myös niin, että jäin putken puolelle tekemään välistävedon ja siitä sitten lähetin keppien avokulmaan. Tämä oli kyllä jotenkin sujuvampi tapa. Päädyin kuitenkin silloin kisoissa tuohon toiseen tapaan kun siellä halusin päästä keppien toiselle puolelle ja tällä jälkimmäisellä tavalla se ei olisi onnistunut.

Puomi oli hyvä, keinu oli tosi hyvä, kepit joka kerta oikein, vaikka oli aika paha avokulma. Kivat pikku treenit ennen huomisia Pietarsaaren kisoja :-)

Gimmalle tämä rata oli ehkä vähän sopivampi treeniradaksi. Puomi edelleen ihan liian hidas, mutta joka kerta meni hyvin alas sinne minne pitikin. Renkaalta sain sen hyvin irtoomaan seuraavalla hypylle ja puolivalssilla aa:lle. Aa ihan sairaan hieno!! Lähetin Gimman aa:lle ja siirryin jo 7-hypyn taakse odottelemaan ja se meni tosi nopeesti ja ihan itsenäisesti alas asti ja odotti lupaa tulla sieltä pois. Vitsit kun hienoo!!

9-hypyllä kielto kun mä hätäilin. Yksi askel enemmän kuin Mimmin kanssa niin sitten toimii. 10-hypyn jälkeen välistävedolla 11:lle ja siitä avokulmaan kepeille. Hienosti tämäkin meni. Eka keinu kielto, tuli uskon puute. Keinu uusiksi ja nyt tosi hyvä. Puomi toiseen kertaan otettuna ihan yhtä hidas kuin ekallakin kerralla.

Otin tuon putken jälkeisen kuvion myös niin, että 10:ltä valssilla ja siitä 11:lle takaakiertoon ja lähetys kepeille ja leikkaus takana. Meni mukavasti näinkin. Puomin kontaktia otin vielä erikseen niin, että pidin niskavilloista kiinni ja heitin lelun neneän edestä puomin eteen parin metrin päähän ja hetsastin Gimmaa kontaktille. Meni tosi nopeasti oikeaan paikkaan ja vapautin siitä suht vikkelään. Muutama toisto näin ja testi, että vaikuttiko koko puomin nopeuteen. Ei vaikuttanut... Silti treeneistä jäi tosi hyvä mieli. Muuten on aika hyvä vauhti ja esteet hanskassa. Kyllä tuohon pumillekin vielä sitä vauhtia saadaan, se on ihan varma!

Iltalenkin jälkeen otin keppisulkeisia pihalla Treeniringin vinkkien mukaisesti. Eilen otin jo ekan session ja tänään sitten astetta vaikeamman. Ei tästä sitten sen enempää kuin että Gimma ON todellakin parempi ja varmempi pujottelija kuin Mimmi, vaikka eipä toi Mimmikään mikään maailman huonoin ole. Nyt yritän ottaa päivittäin (tai edes joka toinen päivä) sulkeisia pihalla niin eiköhän se Mimmikin siitä parane entisestään :-).

Ei kommentteja: