tiistai 7. joulukuuta 2010

Janitan luento ja Mimmin vointi

Eilen olin kuuntelemassa Janitan luentoa radanlukutaidosta. Vitsit, että oli hyvä luento!! Toivottavasti edes osa jäi päänuppiin. Mitään en siellä halunnut kirjoitella ylös kun pelkäsin, että sitten multa jää kuulematta jotain tosi tärkeää. Onneksi saatiin sieltä paperit mukaan, jossa oli pääpiirteittäin läpikäydyt asiat. Pitäisikin tänään vielä muistella asioita ja kirjata kaikki mitä muistiin on jäänyt. Kiitos woffilaisille luennon järjestämisestä!

Paljon tuli sellaista "osui ja uppos"-tyyppisiä juttuja. Suurimmaksi osaksi ne oli kuitenkin sellaisia, jotka olin jo tiedostanut tekeväni väärin, mutta en ole saanut toteutusasteelle vielä sitä oikeaa tapaa. Vanhoista tavoista on äärettömän vaikea oppia pois. Onneksi tuli myös sellaista asiaa, jotka meillä on jo ihan hyvällä mallilla.

Tuli kova into taas treenata tekniikkaa. Talvi olisi siihen oikein otollinen aika. Ilman hyvää tekniikkaa ratasuunnittelu ei ole yhtä helppoa. Nyt mä sitten tämän talven aikana saan ainakin ne hemmetin niisto-sokkarit kuntoon kun ei noissa muissa mitään sen suurempaa ongelmaa ole. Pitää myös treenata sitä, että saa koiran itsenäisemmin suorittamaan esteet, vaikka oma liike lähtisikin ihan eri suuntaan. Linja-ajattelua pitäisi kehittää, se on tällä hetkellä aika nollassa. Onneksi tuolla oli treenikaverit mukana kuuntelemassa niin eiköhän nämä tästä parane meillä kaikilla :-)

Illalla kävin pitkästä aikaa koko lauman kanssa lenkillä. Olen nyt Mimmin viikon lepojakson ajan käynyt erikseen Gimman kanssa ja erikseen sitten shelttien kanssa. Perjantaina ja lauantaina uskalsin käydä jo sellaisen 10-15 minuuttia pitkän rauhallisen käpyttelyn Mimmin kanssa. Ei näyttänyt vaikuttavan mitenkään. Eilen sitten uskaltauduin noin puolen tunnin lenkille. Hyvin tyttö jaksoi ja käveli jotenkin kamalan kevyen näköisesti. Mulla tulikin sellainen olo, että se ei aikoihin noin kepeästi ole liikkunut. Voi olla, että vain kuvittelen, mutta siltä nyt kuitenkin tuntui. Siitä tulikin sitten mieleen, että onkohan se ollut jo ihan kamalan kauan aikaa kipeänä ja mä vaan en ole tajunnut sitä. Ihan hirveä fiilis tuli tuosta :-(. Ei vaan kaikkea voi huomata, jos koira ei valita mitään. Pääasia on, että se nyt näyttäisi olevan hyvässä kunnossa. Lääkekuuri loppuu torstaina ja sitten katsotaan tuleeko vielä oireita vai oliko se siinä. Toivotaan, että tauti (mikä se sitten olikaan) olisi voitettu näillä lääkkeillä!

Ei kommentteja: