keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

14.3. Maanantain treenit

Rakennettiin Mikkilän Sarin radan alku esteelle 11 saakka. 11:ltä kääntyi takaisin päin kepeille ja siitä 90 asteen kulmassa oikealle muuri, josta hypyn, 11-hypyn ja renkaan suora. Kiitos Sarille luvasta julkaista rata :-)


Mulla oli kisoissa tuohon alkuun toinenkin vaihtoehto olemassa, joka kuitenkin jäi sen valitsemani tavan varjoon. Nyt halusin kokeilla, miten se olisi onnistunut. Otin vastaan aika lailla 3-hypyn tasalta lähdön puolelta. Siitä irrotus 2-hypylle, valssi kolmosella, lähetys nelosella ja saksalainen 5-hypylle. Kävi juuri niin kuin pelkäsinkin käyvän, en saanut saksalaisella kääntymään hypylle. Huomasin, että alan ottaa vastakättä ihan liian myöhään mukaan. Kun aloitin sen aikaisemmin niin kohta sujui oikein hyvin. Ja rima pysyi ylhäällä, eli osasin pitää ohjauksen ja katseen tarpeeksi kauan estettä kohden.

Paremmalta alku kuitenkin tuntui niin kuin tein kisoissa. Tässäkin 3-hypyn luo ottamaan koiraa vastaan, mutta nyt radan puolelta. Irrotus 2-hypylle, kääntö kolmoselle, lähetys nelosella ja pakkovalssi 5-hypylle. Koitin myös pakkovalssi-jaakotuksen vitoselle ja sekin onnistui hyvin. Mä osaan yleensä aina hätäillä jaakotuksissa niin, että rima tipahtaa.

Aa:n jälkeisellä hypyllä harjoittelin viskileikkausta. Jestas, että oli tuossa kohden vaikea! Ajauduin koko ajan liian lähelle hyppyä, eikä Gimma meinannut millään mennä koko hypylle. Meni heti paremmin kun en ottanut liikaa etumatkaa kontaktilla. Tällöin Gimma näki hypyn ja meni sen oikein näppärästi. Tein tuon kohdan myös saksalaisella. Jälleen sama, liian myöhään vastakäsi ohjaamaan. Kisoissa tein tuohon pakkovalssin.

Puomilla harjoittelin sivuttaisirtoamista. Menin 10-hypyn taakse jo odottelemaan Gimmaa. Apuna oli namit alastulolla ja lelu vielä jonkin matkan päässä. Vapautus vasta kun Gimma katsoi lelua.

Kepeillä kunnon sivuttaisirtoaminen ja niisto-sokkari muurilla. Valui kun ei nähnyt mun jalkoja. Kun sain itseni väännetyksi niin, että jalat näkyi muurin tolpan takaa niin johan onnistui hienosti. Muurilla otin myös valssilla molempiin suuntiin. Pyöritys ja pakkovalssi jäi kokeilematta, niin harmi kun ne unohdin. Ihan fiiliksissä olin kuitenkin siitä, että muurin palaset pysyi koko ajan paikallaan. Tehnyt hyvää tämä talvikausi kun tuota on nyt päässyt useammin treenaamaan.

Loppusuorassa ei ollut mitään ongelmaa. Ihanan lujaa Gimma painelee loppuu, vaikka mä itse jään paikalleni. Ja meni kaikki esteet, vaikka välillä hyppäsikin vähän ristikkäin. Hyvä harjoitus myös tuo!

Ei kommentteja: