perjantai 25. maaliskuuta 2011

Tokoa, tokoa

Jaahas, niin taas on viikko kulunut, enkä ole mitään kirjoitellut. Vietti- ja tottisseminaari oli ja meni, enkä enää niistä paljoo muista. Olisi heti pitänyt kirjoitella tänne asiat, jotka jäi mieleen. Sen vaan sanon, että kyllä aina innostus pompsahtaa kattoon kun on taitavat kouluttajat asialla, jopa tokon suhteen voi käydä näin ;-). Kouluttajina meillä tuolla oli siis Juha ja Susanna Korri. Pitää tässä lähipäivinä oikein yrittää miettiä, mitä kaikkea siellä tapahtui ja sitten kirjoittaa tänne. Jos jaksan. Nyt jos kirjoittaisin niin tulisi ihan liian sekavaa tekstiä. Yksi kuitenkin, mikä jäi mieleen oli se, että jos koira piippaa/haukkuu/kiihtyy jotenkin muuten niin sitä ei ole palkattu tarpeeksi. "Laiskemmalla" koiralla reaktio on se, että ei enää huvita tehdä. Painotettiin tosi paljon epäsäännöllistä palkkausta ja ennätysten tekemistä (esim. seuraamisen pituuden kanssa). Mutta näistä tosiaan lisää myöhemmin, ehkä.

Maanantaina omassa pihassa pikku tottikset. Seuraaminen on ollut nyt ihan kamalaa, joten päätin ottaa vain perusasentoa ja korkeintaan kahden askeleen seuraamista, käännöksiä ja pysähdyksiä. Kerrankin pysyin suunnitelmassa, enkä lähtenyt ahnehtimaan. Hyvät treenit oli. Gimman kontakti pysyi hyvin ja lähti hienosti mukaan seuraamisessa (viime viikollahan tuo ei sujunut ollenkaan) ja käännökset hyviä. Pysähtymisessä ei heti mennyt perusasentoon, mutta saatiin sekin jälleen sujumaan.

Harjoittelin myös koiran sivulle siirtymistä sen seisoessa. Gimma helposti tuossa väistää vähän sivuun ja nyt pidin sen namilla paikallaan. Alkoi sujua hyvin.

Sivulta maahanmenoa kun on ensin odotettu pidemmän aikaa. Tokokokeessa paikallamakuun tuomarin/liikkeenohjaajan läpinät on niin pitkiä, että Gimma ei meinaa sen jälkeen enää mennä maahan, menee yleensä vasta toisella käskyllä. Yritin tuota treenata niin, että annoin sen olla kauan sivulla ennen kuin annoin käskyn. Joka kerta meni ekalla maahan. Ei vaan ole sama tilanne yksin treenatessa. Jäävien liikkeiden (maahan - seiso) erottelua lopuksi peruuttamalla. Yhden kerran meni väärin, muuten aina oikein :-)

Tiistaina pikatottikset taas pihalla. Nyt seuraamisessa jo pidempääkin pätkää. Palkkasin välillä heti ja välillä vasta hetken seuraamisen jälkeen. Näytti hyvältä.

Jäävien erottelua jälleen, taas yhden kerran väärin, muuten aina oikein. Koiran viereen siirtymistä sen seistessä. Nyt ei meinannut tuo millään onnistua. Todella ärsyttävää. Lopuksi muutama onnistuminen ja jätin tuon hinkkauksen siihen.

Paikallamakuu aika lyhyellä ajalla. Tarkoituksena oli ainoastaan saada ensimmäisellä käskyllä maahan ja lopussa perusasentoon. Meni hyvin. Kerrankin sain sen nousemaan sivulle istumaan heti! Tuossakin yleensä joudun antamaan tuplakäskyn.

Keskiviikon ja torstain olin pois kotoa kun käväisin työasioissa Helsingissä. Koirat oli kotona Harrin kanssa.

Tänään heti töiden jälkeen kasvihuoneelle ottamaan pikku tottikset. Halusin varsinkin hyppyä ottaa kun sitä ei muualla pääse harjoittelemaan. Ensin otettiin paikallamakuu, jossa mukana oli Sisu ja Gimma. Nina oli liikkeenohjaajana, mikä olikin oikein hyvä juttu :-). Vaikka Gimma ei mua katsonutkaan enää siinä vaiheessa kun piti käsky antaa niin se meni kuitenkin heti ensimmäisellä maahan. Tarkoitus oli ottaa tuo kisanomaisesti, mutta tuossa mun oli pakko kehua suullisesti kun meni niin hyvin. Jee!! Antoi uskoa huomiseen kokeeseen :-).

Tuon jälkeen otettiin vähän seuraamista. Ensin vain parin askeleen verran ja sitten vähän pidempi pätkä ja pysähtyminen. Hyvin meni istumaan, mutta vähän huonoon asentoon, peppu meni mun taakse. Tuosta en nyt välitä, pääasia, että istuu. Ei ole kauaa kun ei tuota tajunnut ollenkaan.

Lopuksi hyppy ja se oli ihan nappisuoritus! Lopetin treenit tähän, vaikka olisi vielä mieli tehnyt tehdä jotain muuta. Tuosta jäi kuitenkin sellainen olo, että me osataan, joten sillä fiiliksellä on kiva odottaa huomista :-)

Ei kommentteja: