tiistai 1. maaliskuuta 2011

Mimmi jää jälleen aksatauolle

Mimmi ja Gimma pääsi käymään fysioterapeutilla, Tanja Kotilla. Tosi hyvä kun koirat pääsi hänen hoitoon kun saattaa olla, että syy Mimmin kuonakerrokseen selvisi. Kirjoittelen tähän vähän koirakohtaisesti, mitä Tanja niistä sanoi. Etukäteen jo pahoittelen sitä, että mulla ei todellakaan ole termit hanskassa ja muutenkin varmaan puolet Tanjan sanomisista meni ohi korvien. Tässä kuitenkin se osuus, joka jäi mun mieleen. Kovasti raportti on Mimmi-painotteinen.

Mimmi:
Seistessä vääntää peppua oikealle. Joku luu (en muista nimitystä, mutta googlen avustuksella suoliluu kuulostaa hyvin tutulta) oli toisella puolella alempana, en enää muista kummalla puolella. Oiskohan ollut vasemmalla. Möhnää (eli ilmeisesti kuonaa) koko koira täynnä. Tanja teki jonkun kohtuullisen uuden hoidon Mimmille, käytti siitä nimitystä shokkihoito. Jos oikein ymmärsin niin sillä jotenkin laitetaan sisäelimiin liikettä. On osteopatian yksi suuntaus ja näyttikin aika samanlaiselta touhulta kuin Piiran käsittely. Mimmi oli totaalisen jumissa joka puolelta, ei liikettä missään sisäelimessä. Hoito kesti todella kauan, lähemmäs 1,5 tuntia.

Lopuksi Tanja kävi vielä nivelet läpi. SI-nivelessä oli lukko vasemmalla puolella, mutta ei ollut kovin paha. Selkäranka tosi jäykkä, joka saattaa johtua kropan kuonaisuudesta. Molemmilla puolilla ensimmäinen kylkiluu jumissa. Suoliluu oli oikealla puolella tosi jumissa, ei liikkunut eteen eikä taakse. Etujaloissa oli myös jotain jumia. Ainoa paikka, joka oli kunnossa oli kaula. Kaiken kaikkiaan Mimmin hoito taisi kestää kaksi tuntia :-O

Mimmille suositeltiin kokonaan viljatonta ruokaa. Mähän olen jo vuoden alusta vaihtanut sellaiseen ruokaan, jossa ei ole suomalaisia viljoja, mutta riisiä kuitenkin löytyy. Nyt vaihdetaan sitten myös riisitön ruoka. Ihan pakko kokeilla, jos se vaikka auttaisi. Viljaa ei nyt saa tulla missään muodossa, ei ruuassa eikä nameissa. Tarkoittaa, että vanhemmille tulee Frolicin syöttökielto :-D. Mimmillä oli kuulemma kaikki viljaherkän koiran oireet: kropan möhnät ja se, että kääntää peppua oikealle. Jostain syystä koirat aina reagoi noin. Tanja myös kertoi useammasta koirasta, joilla on suunnilleen uusi elämä alkanut viljattomalla ruokavaliolla, joten ehdottomasti tätä kokeilen Mimmin kanssa. Hainkin jo uutta ruokaa, jossa ei viljoja ole. Raakaruokintaan en edelleenkään vielä siirry, vaikka lihoja syötänkin. Reissussa kuivaruoka on vaan niin paljon helpompaa. Ehkä mun pää kääntyy tässäkin asiassa vielä jossain vaiheessa, mutta ei vielä kuitenkaan.

Mimmi jää nyt jälleen aksatauolle. Onneksi saatiin lauantaina arvokisanollat kasaan niin on hyvä mieli taukoilla. Mä niin toivon, että saan vanhan Mimmin vielä takaisin!

Gimma:
Hoito meni jotenkin niin nopeasti, että en muista mitä juttuja Gimmasta sanottiin. Pientä jumia löytyi sieltä ja täältä, mutta kuulemma ihan normaalia, että noin aina on. Tanja oli sitä mieltä, että Gimma oli hyvässä kunnossa :-). Pientä kuonakertymää tuntui Gimmankin kropassa, joten ruuan vaihto myös sillä edessä. Saa nyt syödä loppuun tuon jämän mitä on vanhaa ruokaa ja sitten vaihtuu uuteen.

Gimmalla ei ollut juurikaan syviä lihaksia ja tähän saatiin jumppaohjeet. Nyt täytyy oikein tsempata, että muista ne tehdä. Joka toinen päivä pitäisi muistaa nuo tehdä (eikä ole pahitteeksi tehdä myös Mimmin kanssa). Pitää tehdä kylkiin tökkimistä niin, että alkaa pöngätä vastaan sekä ristikkäisten jalkojen nostoa niin, että ei ottaisi jaloilla tukea käsistä.

5 kommenttia:

P-pojat kirjoitti...

Toisaalta hyvä että saitte Mimmin arvokisanollat kasaan ja toisaalta harmi, että vaivoja taas löytyi;-/

Toipumisia Mimmille ja toiv ruokavalion vaihto tekee hyvää!

sleepless kirjoitti...

kääk...kuulostipa tuo Mimmin tulos rankalta.
toipumisia....
pitäsköhän munkin kokeilla joskus tuota henkilö koirien hoidossa...

Heidi-Maria kirjoitti...

JR syö raakaruokaa ja max. noin kerran viikkoon yhden annoksen kuivamuonaa. Tuolla tahdilla maha on pysynyt tottuneena myös kuivamuonaan ja reissuissa meillä on aina kuivamuonat mukana. Raakaruokinta ei ole ollut ollenkaan niin hankalaa kuin alkuun ajattelin, voin suositella :)
Ja kiitos vielä videosta!

Kati kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista :-)

Pitää nyt vielä sitten miettiä tuota raakaruokintaa, jos tosiaan kerran viikossa annettu kuivaruoka pitää vatsan tottuneena siihen. Lähinnä just tuo reissuruoka mua on ahdistanut, mutta tuolla systeemillä sekään ei olisi ongelma. Pistetään ajatus muhimaan :-)

Heidi, eipä siitä mitään vaivaa ollut. Hyvä, että oli kamera siinä lähellä pelastamassa tilanteen.

anne kirjoitti...

Voi rumasana.

Mä niin jo toivoin, että Mimmulin ongelmat ois olleet historiaa. Mutta nyt ne on, uskon niin!