keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Maanantain reenailut

Maanantaina rakennettiin Anne Huittisen rata kasvihuoneelle. Piti tiivistää leveyssuunnassa aika paljon, joten ihan samanlainen ei tullut. Myös okseri piti jättää kokonaan pois kun ei vaan mahtunut. Mentiin sitten kepeiltä suoraan 7-hypylle. Muuten mentiin piirroksen mukaisessa järjestyksessä. Ai niin, pussia ei enää kasvihuoneella ollut, joten laitettiin sen tilalle putki. Mukana treeneissä oli Sype, Lilo ja Gimma.

Mulla on viime aikoina ollut paha tapa treeneissä tehdä pitkää pätkää ja kun tulee virhe niin vasta sitten palkkaan koiran. Itse tätä en siis ole tiedostanut, mutta onneksi Jenni mulle tuosta sanoi. Nyt olinkin päättänyt etukäteen aina minne asti haluan mennä ja palkkasin sitten siellä.

Ensin menin kepeille saakka. Otin vastaan putken ja 3-hypyn välistä, josta lähetin hypyn kautta putkeen ja puomin takaa ohjaus kepeille. Vähän kääntyi mua kohden, mutta kun ohjaus ja käskytys pysyi päällä niin lähti hienosti kepeille. Itse jotenkin osasin mennä juuri sellaiseen kohtaan, että en nähnyt koko koiraa kun puomi oli just siinä edessä. Onneksi koira ilmeisesti näki mun ohjausta kuitenkin tarpeeksi hyvin. Toinen tapa, jota tässä kokeilin oli niin, että menin 4-putkelle vastaanottamaan. Ensin meinasin mennä putken taakse, mutta sitten muistin, että koira ei sieltä näe mun jalkoja ja meninkin siihen aika lailla suulle. Pieni jarrutus ennen 3-hyppyä ja siitä valssilla putkeen. Hyvin ehdin putken suulta ohjaamaan kepeille.

Kaikista sujuvin meillä tuossa alussa oli sellainen vaihtoehto, että menin 2-putken puoleen väliin ohjaamaan, josta muutamalla askeleella vienti hypylle ja lähetys putkeen samalla itse siirtyen puomin edestä (10-numeron puolelta) ohjaamaan kepeille. Olisi pitänyt kellottaa kyllä, mutta tää tuntui kaikista nopeimmalta ja sujuvimmalta vaihtoehdolta. Luultavasti olisin tuon ensimmäisen ohjauksen tehnyt kisoissa. Eikä siinä mitään vikaa, ihan kivasti niinkin meni.

Seuraava pätkä puomille saakka, puomilla namit ja lelu ennen rengasta. Kepeiltä otin puolivalssilla 7-hypylle ja kasin takaakierto-valssilla. Puomi ihan kohtuullinen ja vapautus lelulle kun katsoo eteenpäin. Toinen toisto niin, että lelu olikin renkaan takana. Tässä jouduin vähän kauemmin odottamaan, että katsoo eteenpäin.

Puomin alastulolta muurille. Laitoin namit aa:n alastulolle ja lelun muurin jälkeen. Keinu oli hyvä joka kerralla nyt, ei juurikaan hidastanut. Pituudella leikkaus, joka vain yhden kerran lopussa epäonnistui. Ehkä siinä en ohjannut enää kunnolla kun kyllähän koiran se pitää jo osata kun on niin monta kertaa menty :-P. Aa:lta vapautus vasta kun katsoo eteenpäin.

Aa:n alastulolta loppuun. Irtosin kontaktilta sivuun, josta lähetys muurille, josta koira putkeen. Putkelta poispäinkäännöksellä 18A-hypylle, B-osalla leikkaus ja 19:lle poispäinkäännös. Vähän taisin olla jäljessä tai väärässä paikassa kun Gimma kyseli aika lailla, mutta eteni kuitenkin koko ajan. Sujuvammin meni kun otin muurilta valssilla putkeen ja jäin ohjaamaan puomin taakse. Hyvin haki A-hypyn, B päällejuoksuna, jonka jälkeen sain hyvin käännetyksi C:lle. (Meillä tosiaan aika paljon kapeammalla nuo esteet, joten tuo ohjaus oli ihan mahdollista tehdä.)

Kokeilin vielä niinkin, että aa:lta lähetys muurille, josta putkeen, putkella sokkarin ja samaten sokkari A:n ja B:n välissä ja C:lle päällejuoksu. Nyt ajauduin ihan hassuun kohtaan enkä oikein tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä. Ohjasin sitten 19:n ulkokautta ja näytti siltä, että ehdin sinne jopa ihan hyvin. Voi olla, että ei olisi onnistunut, jos olisi ollut 19:n vasemmalla puolella esteitä. Jotenkin tuntuu, että silloin olisi vilahtanut mun edestä sinne. Tiedä tuota. Tässä tilanteessa tuo meni kuitenkin hyvinkin sujuvasti näinkin.

Olipa mukava rata treenata. On niin kivaa kun tuomarit laittavat omia ratojaan näkyville nettiin :-))

Ei kommentteja: