sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Gimmalle alokasluokan 1-tulos, pisteitä 183 ja KP

Niin se vaan on, että kolmas kerta toden sanoo. Saatiin kuin saatiinkin Gimman kanssa alokasluokan 1-tulos. Ja vieläpä ihan hyvillä pisteillä. Ei lähelläkään nappisuoritusta, mutta oikein hyvä kuitenkin. Seuraaminenkin oli vallan mainiota kun ottaa huomioon, että noin viikko sitten Gimma ei yhtäkkiä tajunnut, mitä koko seuraaminen on. Niin kivaa kun saa nyt ihan oikeasti ruveta treenaamaan avoimen luokan liikkeitä. Meidän koesuoritus löytyy täältä. Luoksepäästävyyttä ja paikallamakuuta ei kuvattu. Kisat oli siis eilen ja ne pidettiin Koivulahden kasvihuoneella. Tuomarina oli Veijo Kinnunen, josta mulla on hyvät muistot jo Lyylin tokoajoilta :-)

En taaskaan muistanut, että sellainenkin osio tuolla kokeessa on kuin luoksepäästävyys. Mietin siinä kun odottelin, että tuomari tulee Gimmaa moikkaamaan, että kyllä se hyvin menee kun viimeksikin meni. Eikä siinä mitään ongelmaa ollutkaan. Gimma istui nätisti mun vieressä ja antoi tuomarin koskea, joten saatiin siitä 10 pistettä.

Paikallamakuu mua ahdisti aika kovasti. Olin varautunut, että joudun antamaan tuplakäskyn sekä maahanmenossa että lopussa perusasentoon nousussa. Harjoituksissa olen aika lailla joka kerta joutunut antamaan kaksi käskyä. Vitsit, mikä fiilis kun Gimma tipahti maahan heti ensimmäisestä käskystä! Ja fiilistä nosti vielä kavereiden tuuletukset (onneksi hillityt sellaiset). Aikamoista vinkumista kuului kanssamakaajien taholta ja välillä musta tuntui, että Gimmakin vinkui. En kyllä sitä mitenkään varmaksi uskalla sanoa. Koko ajan jännitin, että se lähtee paikallamakuusta pois, mutta siellä se pysyi hienosti. Liikkeen kruunasi sairaan hieno perusasentoon nousu heti ensimmäisellä käskyllä. Jee!! 10 pistettä saatiin, en olisi ikinä uskonut.

Me oltiin ensimmäisinä alokasluokassa ja meitä ennen oli ollut voittajaluokka ja avoin luokka. Niissä ohjaajat veivät hienosti koiran vapaana kehään ja niin päätin minäkin tehdä. Liikkeenohjaaja ei huomannut siinä mitään ihmeellistä, mutta tuomari mainitsi, että eikös tässä ole ensin seuraaminen taluttimessa. Mikä moka multa :-D. Ei kun hakemaan remmiä kehän ulkopuolta ja suorittamaan liikettä. Koko seuraamisen ajan musta tuntui, että Gimma ei tule mun mukana ollenkaan. Onneksi Susannan kanssa oli ennen meidän suoritusta puhetta, että pahinta, mitä voi tehdä on se, että alan katsella missä se koira tulee. Niinpä kävelin vaan päättäväisenä eteenpäin ja toivoin, että koira tulee mukana. Odotin koko ajan milloin remmin mitta loppuu, onneksi ei loppunut. Välillä aurinko paistoi takaa ja silloin aina näin, että kyllä se ainakin jossain lähellä tulee. Videolta katsottuna seuraaminen oli välillä oikein hienon näköistä. Juoksemisessa tuli väljyyttä sivulle ja eteenpäin. Tuo ei mikään ihme ole kun eipä ole taidettu kertaakaan treenata koko asiaa :-D. Tästä saimme pisteitä 9,5. Yllättävän vähän rokotti tuosta väljyydestä ja perusasennon vinoudesta.

Vapaana seuraaminen meni aika lailla samoin kun remmissäkin. Mulla entistä kovemmin tunne, että koira ei tule mukana. Onneksi oli väärä tunne. Pysähtymisessä vielä vinompi asento kuin remmissä ja juoksussa väljyyttä enemmän. Lopussa ei sitten tullut perusasentoon ollenkaan. Otin sen kuitenkin siihen liikkeen loputtua ja sitten vasta kehuin. Tästä tuli pisteitä 8.

Liikkeestä maahanmeno jännitti kans aika lailla. Jäävissä meillä on aiemmin kisoissa tapahtunut niin, että aina toinen menee pieleen. Tätä olisin halunnut vielä perjantaina hinkata, mutta onneksi Piksu takoi järkeä mun päähän ja jätin hinkkaamatta. Enhän mä silloin enää olisi voinut asialle mitään ja jos olisi mennyt liikkeet sekaisin niin olisin vielä enemmän jännittänyt niitä kisatilanteessa. Nyt vaan päätin antaa napakan käskyn ja toivoa, että menee oikeaan asentoon. Olikin mahtava fiilis kääntyä ja nähdä, että Gimma makaa ihan niin kuin pitääkin. Tässä vaiheessa en tietenkään tiennyt oliko heti mennyt maahan vai ei, mutta pääasia, että oli oikeassa asennossa. Ja mahtavaa oli huomata videolta, että se tipahtaa maahan saman tien kun käsky tulee. Ihana Gimma ♥. Toinen jännityksen aihe tässä oli lopun perusasentoon nouseminen. Jännitin sitä niin kovaa, että ääni petti. Ja sen jälkeen kröhäsin jotain, jonka jälkeen Gimman nousi istumaan. Tuo mun äänen pettäminen ei kunnolla videolta kuulu, mutta yleisön ja ohjaajan repeäminen kyllä kuuluu. Pisteitä tästä silti 9.

Seuraavana oli luoksetulo. Ainoita liikkeitä joita en jännittänyt oikeastaan ollenkaan. Vähän vaan oli vaikeuksia palautua äänenmurroksesta ja edelleen hymyilytti kovasti kun jätin Gimman istumaan. Onneksi mun hykertely ei vaikuttanut liikkeeseen vaan se meni ihan nappiin ja pisteitä tästä 10.

Liikkeestä seisomisessa olin taas ihan varma, että Gimma menee maahan. Päätin tässäkin luottaa koiraan. Ja mietin mielessäni sitäkin, että ei sillä nyt hirveesti ole väliä, jos on väärässä asennossa. Tietääpä, mitä pitää jatkossa entistä enemmän treenata. Tässäkin fiilis oli aika makee kun sai kääntyä palatakseen takaisin koiran luo ja näin, että Gimma seisoo just niin kuin pitääkin. Harmittavasti alkoi haistella maata kun palasin sen luo enkä saanut sitä perusasentoon lopuksi. Pisteitä tästä 7. Itse pysähdys oli ylihieno!

Viimeisenä oli hyppy. Tästäkin oli perjantain treenien takia ihan hyvät fiilikset. Eikä turhaan. Meni täysin oppikirjan mukaan. Tässä sain sen lopuksi jopa istumaan mun viereen. Täydet 10 pistettä.

Kokonaisvaikutuksesta saatiin myös 10 pistettä. Tuomari tykkäsi Gimmasta kovasti. Kyseli, että onko käynyt luonnetestissä, johon sanoin, että ei vielä, mutta ollaan muutamaan kokeeseen oltu jonottamassa. Tuomari oli sitä mieltä, että Gimma on kova koira. Tiedä tuota sitten. Edellinen tuomari taas oli sitä mieltä, että on kauhean pehmeä, eikä kestä multa mitään kovistelua. Enemmän uskon kyllä tätä jälkimmäistä arviointia. En muista enää millä perusteli tuota kovuutta. Lopuksi kuitenkin sanoi, että koiran työskentelyä oli kiva katsoa kun sillä oli motivaatio kohdillaan ja jatkakaa samaan malliin. Oli kivaa kuultavaa :-)

Kiitos kaikille treenikavereille! Ilman teitä me ei oltais ikinä onnistuttu. Videolla kuuluu hyvin kuinka elätte meidän suorituksen mukana. Kiitos ihanat ♥

1 kommentti:

Tuulikki kirjoitti...

Onnea vielä tännekin hienosta tokokisasta:) Voin niin kuvitella kisatilanteen;-)