maanantai 9. maaliskuuta 2009

Lauantai-illan treenit



Kun koko viikkona ei päästy harkkoihin niin nyt lauantaina olikin mukava taas käydä vähän liitelemässä. Mukana oli Marko & Hertz, Jenni& Loox & Stidi sekä minä Mimmin ja Gimman kanssa. Jenni oli suunnittellut hyppärin, jossa oli kaksi eri ratavaihtoehtoa.

Eka rata ensin Gimman kanssa. Alussa tiukka valssi (tai käärmekäsi) ja välistä takaa hyppylle. Tää meni aika hienosti, vaikkakin tuota takaahyppyä Gimma ei aina meinannut malttaa hypätä vaan tuli ali. Sille pitää tollasessa tilanteessa antaa selvä hyppy-käsky niin sitten menee yli. Tuosta jatkettiin vauhdilla hypyn kautta suoraan putkeen ja putkelta suoraan edessä oli hyppy. Tämä tuotti meille tuskaa. Ensin näytti, että Gimma etenee putkelta tosi hyvin, mutta se jäi vaan kyttäämään mua. Laitoin lelun hypyn taakse ja sen jälkeen ei meinannut malttaa hypätä ollenkaan, vaan paineli riman alta lelulle. Laskin rimaa ja silloin onnistui. Nostin vähän ylemmäs, mutta en kuitenkaan yhtä ylös kuin alussa oli, ja onnistui myös näin.

Päällejuoksu onnistui hyvin, samaten pimeä putki. Oli tosissaan ihan pimeässä kulmassa putken suu ja sain tällä kertaa aika kaukaa Gimman lähtemään sinne. Putken jälkeen poispäinkäännös toimi hienosti. Koitin sen myös fläpfläpjackillä ja mielestäni meni paremmin tällä. Tuo jotenkin sopii mulle paremmin kun olen noita shelttejä aina vippaillut esteille. Kepit suht hyvät, avokulma vähän hukassa eikä loppuun saakka meinaa malttaa pujotella. Vauhti oli tällä kertaa hitaampi kuin joskus aiemmin. Hitto, että mä odotan jo kesää, että pääsee omalle pihalle treenaamaan kaikkea pientä!

Mimmin kanssa radan alku hyvä, mutta suoran putken jälkeen ei sekään meinannut irrtoa edessä olevalle hypylle. Meni kyllä kun vain ohjasin, mutta teki sellaisen koukeron ennen hyppyä. Päälle juoksu Mimmin kanssa hyvä. Suoralta putkelta piti saada tiukasti koira kääntymään ja tässä yllättäen meillä oli ongelmia. Siis Mimmi, joka ennen on ihan itsestään käntynyt putkelta ei nyt meinannut millään kääntyä. En saanut sitä hyväksi, vaikka tein mitä. Putken pimeä kulma oli helppo nakki, samatan fläpfläpjackit, mutta keppien avokulma meinas olla vähän paha. Siellä oli putken suita huutamassa lähellä ja Mimmi valkkas aina putken. Johtui tietenkin siitä, että mä huidoin sinne putkeen :-P. Meni hyvin pujotteluun kun vaihdoin ohjauksen vastaiseen käteen ja vaan etenin keppejä kohden. Tää pitää kyllä nyt muistaa! Ei huitomisia, jos on ansaesteitä lähellä! Koitin tuon avokulmaviennin myös vetämällä ja se oli kyllä jotenkin varmemman oloinen tapa.

Toisella radalla mentiin kepeille aika suorassa linjassa kolmantena esteenä. Alussa hyppy ja pituus ja sitten kepit. Tää meni Gimmalla hyvin. Sitten tehtiin sylkkäri ja poispäinkäännös, molemmat oli tosi hienoja. Ihanaa kun Gimmakin on alkanut ymmärtää mun huitomisia. Tällä radalla avokulmakin onnistui kepeille hyvin, vein kepeille sellaisella sylkkärintapaisella ohjauksella ja meni kyllä hyvin. Twisti oli tosi hieno samaten loppuradalla ollut tiukka leikkaus. Kyllä noi leikkaukset vaan alkaa sujua kun mä muistan puskea tarpeeksi päälle. Nyt Gimma kääntyi joka kerta juuri siihen suuntaan kuin pitikin. Hienoa!

Mimmin kanssa rata oli ihan hyvä, ainaostaan poispäinkäännöskohta tökki. Mä hätäilen Mimmin kanssa noissa. Mimmi kääntyy hyvin, mutta alan hätäillä seuraavan esteen ohjaamista jo ennen kuin se ehtii hypätä niin eihän se sitä sitten hyppää vaan tulee mun perään. Sinänsä kummaa hätäilyä kun tuolla radalla ei ollut edes mikään kiire tuon kohdan jälkeen mihinkään ja silti pitää hosua. Mimmin kanssa myös loppuradan leikkaus oli tosi hyvä.

2 kommenttia:

Heru Cahaya H kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Kati, flapflapjack rules :o)