lauantai 21. maaliskuuta 2009

Vihdoinkin aksaa!

Tuntuu niin kuin olisi ollut pidempikin tauko agilityssa, mutta eihän tässä ollut kuin 1,5 viikon paussi. Seuraavat treenit taas ties milloin kun ensi viikolla en pääse. Enkä tiedä olisikokaan ollut treeniaikoja ensi viikolle. Vöyrille ollaan menossa kisaamaan ensi viikonloppuna, kivaa.

Muokkasin yhdestä Mian radasta kasvihuoneeseen sopivan. Paikalle kuitenkin pääsi vain Marko mun lisäksi niin vähän karsittiin rataa eikä siitä sitten enää juurikaan tullut alkuperäisen näköinen. Ehkä siitä alusta tunnistaa mikä rata on kyseessä. Tässä suunnilleen sinne päin piirrettynä illan rata.Mentiin ensin valkoiset numerot. Gimman kanssa alku ensin puomille saakka. Kolmoselle yritin heittää sen ja itse siirtyä valssin saattelemana jo neloselle päin. Gimma ei kuitenkaan hakenut kolmosta ollenkaan, ei meinannut ensinkään tulla ohjaavan käden puolelle vaan meinasi mennä selän taakse. Vahvistettiin tuota muutama kerta niin, että lelu oli kolmosen takana valmiina. Alkoi toimia ja toimi edelleen kun palkka siirrettiin puomin alkuun.

Puomin kontatilla nokittiin aika kivasti. Nyt Gimma haki itse oikean paikan tässäkin kun aiemmin on vaan ponkassut puomista vauhtia eikä ole siihen osannut jäädä ollenkaan ilman apua. Ehkä me vielä joskus voidaan ottaa nää kokonaisenkin esteenä :-D. Pussi meni kivasti, putkeen en ekalla kerralla saanut, mutta toisella se jo onnistui hyvin, otin tämän kohdan sylkkärillä. Renkaan tuli pari kertaa renkaan ja kehikon välistä, mutta kun vähän siirrettiin rengasta niin sekin onnistui. Siellä takana oli aa-este seinustalla ja Marko huomasi, että se hämää koiria siellä. Sekä Hertz että Gimma teki tuossa saman jutun. Heti alkoi toimia kun laittoi renkaan niin, että aa näkyi renkaan läpi. Sinänsä hassua, että joku aa siellä hämää kun Gimman kanssa sitä ei olla edes otettu vielä.

Renkaalta kepeille meno ei meinannut oikein onnistua. Mä itse liikuin liikaa eteenpäin ja annoin ihan liian myöhään käskynkin ja huidoin kaiken lisäksi koiran ties minne. Nämä kun sai kuntoon niin kyllähän se sinne kepakoillekin meni. Kepeiltä lähdin vähän irti ja leikkasin hypyllä ja palkka pituuden jälkeen. Tää meni hyvin eikä tästä radasta sitten sen enempää otettukaan.

Mimmin kanssa meni aika kivasti toi rata. Mimmi irtosi hienosti 3-hypylle ja mä sain rauhassa peruutella neloselle päin ja ottaa sen siitä valssilla puomille. Puomin kontakti hyvä, mutta lähti ilman mun lupaa, joten palautin sen siihen ja jatkettiin rataa. Kepeille meni oikein hienosti itsekseen ja kesti hyvin mun puolen vaihdon pujottelun edessä. Pituuden jälkeisellä hypyllä leikkasin ja kierrä-käskyllä sain sen 14-hypyn taakse, siitä koira mukaan ja heitto 15:n taakse ja hirttokädellä mukaan putkeen. 17:lle valssi, 18:lle valssi ja pyöräyttämällä kaksi viimeistä estettä. Kivasti meni, paitsi mä unohdin jättää lelun valmiiksi maaliin, tyhmä minä!! Onneksi sain kaivetuksi lelun taskusta ja heittyksi sen aika sopivaan aikaan maaliin.

Otin radan vielä uudelleen. Puomi sairaan hyvä! Pysähdys just oikeaan paikkaan ja luvalla pois. Kepakot edelleen mainiot. Pituuden jälkeinen elämä meni tällä radalla vielä paremmin. Uskalsin enemmän puskea päälle leikkauksessa, jolloin ehdin paremmin ohjaamaan taaksehypylle. Viimeisestä putkesta otin tällä kertaa sylkkärillä 20-hypylle, se oli kans hyvä. Tässä vaiheessa mun jalat oli spagettia enkä päässyt enää eteenpäin, joten Mimmi tuli viimeisen hypyn ohi. Ei haitannut yhtään.

Gimman kanssa punaiset numerot. Tässä muutettiin vähän esteiden etäisyyksiä sopivammaksi, mutta en jaksanut toista rataa siitä piirtää. 2-putkeen valssilla, 3-hyppy hirttokädellä ja sokkari koiran ollessa putkessa. Siitä vaan juosta jolkotettiin menemään (6-hyppy oli paremmin linjassa kuin tuossa piirrustuksessa) ja 8-hypyllä vähän hidastin, että saan Gimman kääntymään paremmin ja leikatuksi sitten tiukasti 9-hypyllä (nämäkin muuten oli ihan eri lailla, sai oikeasti vetää koiraa, että sen sai 9-hypylle) ja siitä putkeen. Kun luulin, että Gimma on lukinnyt putken mä jarrutin lujaa jostain kumman syystä ja Gimma ei sitten mennytkään putkeen. Kun sain tuohon malttia niin sekin onnistui. Eihän tuossa mihinkään edes ollut kiire! Putkelta keppien havaitseminen oli vähän hankalaa, mutta uusinnan jälkeen sekin onnistui ja loppusuora oli ihan mukava (puomi ei oikeesti ollut tiellä).

Otettiin rata vielä uudelleen. Nyt otin alun niin, että jäin seisomaan väärän putken pään eteen ja siitä pyöräytin putkeen. Taisi olla näin sujuvampi. Muuten tein radan ihan samalla lailla ja menikin oikein hyvin. Lopuksi yritin vielä saada tuon hirttokäden vielä paremmaksi kun mä annan siinä liikaa tilaa koiralle. Ei onnistunut millään vaikka tiesin tasan tarkkaan mitä siinä pitää tehdä. Odotan edelleen lumetonta säätä, jotta pääsee omaan pihaan treenaamaan!

Mimmin kanssa en ottanut tuota toista pätkää ollenkaan kun ekasta jäi niin hyvä fiilis. Jälkeenpäin kyllä harmitti kun toi loppusuoratreeni ois kyllä tehnyt Mimmille hyvää. Ei oo kiva olla jälkiviisas ;-)

Treenit oli kivat, vaikka aika ei paras mahdollinen ollutkaan. Ei ihan nappaa lauantaina illalla mennä harkkaamaan, mutta ei auta kun ei kerran muita aikoja saa :-P

Ei kommentteja: