maanantai 2. maaliskuuta 2009

Kisaraportti ja Mimmi 5 vuotta

Ihan ensiksi isot onnittelut 5-vuotiaalle Mimmulille! Aika menee kyllä hirmu nopeasti. Tuntuu, että juurihan pikku Mimmi meille tuli.Kävin eilen Hämeenkyrössä kisoissa Jennin kanssa. Lähdin kotoa kohti Tuovilaa puoli kuuden maissa aamulla ja kotona oli jälleen 23:50. Kyllä agilityihmiset vaan on hulluja. Ihan vapaaehtoisesti viettää koko päivän kylmässä maneesissa... Kivaa kuitenkin oli eikä mikään turha reissu kun Looxista tuli 2-luokkalainen. Onnea kovasti vielä tätäkin kautta Jennille, vähänkö oli siistä!!

Mimmin kanssa olin päättänyt keskittyä tällä kertaa ainaostaan lähdössä pysymiseen ja puomin kontaktiin. Onneksi tuomarit olivat suunnitelleet radat niin, että pystyi jättämään koiran tarpeeksi kauaksi ensimmäisestä hypystä.

Jätin Mimmin monen metrin päähän ensimmäisestä hypystä ja lähdin ottamaan kahden hypyn taakse kutsua pitäen koko ajan silmällä mitä pieni puuhaa. No lähtihän se sieltä hiipparoimaan eteenpäin, jolloin karjasin EI!! ja vein takaisin samaan paikkaan mihin aiemminkin. Mua alkoi melkein huvittaa tuo tilanne kun koko maneesi hiljeni mun karjaisun jälkeen :-D. Varmaan ne katsoi, että onpas paha täti kun viattomalle pikku sheltille huutaa noin rumasti. Mutta pysyipä paikalla kun vein sen sinne uudelleen. Itse rata meni hyllyksi, mutta tässä vaiheessa sillä ei ole mitään väliä. Keinu oli aika huono kun siihen mentiin aika hiljaisella vauhdilla, mutta puomi oli hyvä. Mimmi pysähtyi hienosti ja jatkettiin JESS:llä matkaa. Jäi hyvä fiilis :-)

Toisella radalla jätin Mimmin yhtä kauas kuin ensimmäiselläkin. Nyt istui paikallaan kuin tatti vaikka tahallaan viivytin sen kutsumista. Olipa mukava tunne! Pitää nyt oikeesti jatkossakin muistaa jättää se tarpeeksi kauas ja heti puuttua, jos meinaa varastaa. Ei ole tyhmempää "virhettä" olemassa kuin lähdössä varastava koira! Tällä radalla tuli kieltovirhe kun taas vaihteeksi vain oletin enkä ohjannut. Vähän jäi harmittamaan, mutta ei kovasti kuitenkaan. Tällä radalla keinu oli oikein hyvä, pysyi lupaan asti keinulla. Puomi oli ehkä jopa parempi kuin ensimmäisellä radalla. Vielä paremmat fiilikset maalissa :-)

3 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Hyvä, et onnistui lähdöt! Shokki rupesi kanssa pari vuotta sitten kokeilemaan varastamista. Sit yksissä kisoissa lähti ennen lupaa ja päätin sen palauttaa. Oli jo hypyn kohdalla ja törmäsi siihen ja mä jäin kyykkyyn nostamaan rimaa. Shokki juoksi ympäri mua ja hyppyä ja haukkui tyyliin, hitto sa oot nolo :D Sit mä kysyin tuomarilta, et saanko mennä radan ja se oli et toki, kaikki hylyn saaneet saa mennä. No sit mä jätin sen uudelleen naama punaisena, menin kahden hypyn taakse ja sanoin vielä, et hienosti Shokki odottaa. Kaikki repesi :D Ja ei oo ton jälkeen varastanu. Mulla on kyllä itsellä niin älytön uho oikein, et kokeileppas- kyllä mulla on pokkaa viedä sut takaisin.. Mut nyt on pari vuotta menny varastamatta. Aina se tekee sen ärsyttävän yhden nykäisyn, mut jää silti paikalleen. Ihan ku kokeilis, et päästänkö lähtemään. Mut ei onnistu. Nih!

Olipas stoori. Synttärionnee vielä neidolle parhaassa iässä!

Anonyymi kirjoitti...

Kasvannainenkin tajuaa nyt jo onnitella 5 vuotiasta Mimmulia. Parempit myöhään jne....

Kati kirjoitti...

No mä mietinkin, että eikö kasvattaja huomaa Mimmulin synttäreitä ollenkaan ;-)

Kiitos onnitteluista :-)